“Sancaktepe Belediyesi borç batağında… Bu saltanat böyle sürmez!”

Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile gazetecileri ağırladı. Yeğin, Belediyenin 9 yılda 2.5 milyar TL gelirine karşılık halen 400 milyon borcunun olmasının akılmaz olduğunu söyleyerek, bu yönetim şeklinin Türkiye’de bir örneğinin olmağını belirtti.

“Sancaktepe Belediyesi borç batağında… Bu saltanat böyle sürmez!”

Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile gazetecileri ağırladı. Yeğin, Belediyenin 9 yılda 2.5 milyar TL gelirine karşılık halen 400 milyon borcunun olmasının akılmaz olduğunu söyleyerek, bu yönetim şeklinin Türkiye’de bir örneğinin olmağını belirtti.

27 Temmuz 2018 Cuma 11:45
“Sancaktepe Belediyesi borç batağında… Bu saltanat böyle sürmez!”

İlçe Başkanı Alper Yeğin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçe merkezinde yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesi ile gerçekleşen programda İlçe Başkanı Yeğin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yeğin, Sancaktepe Belediyesi’nin yanlış yönetilmesinden dolayı borç batağında olduğunu vurguladı. Yeğin’in açıklamalarının satır başları şöyle:

2.5 MİLYAR GELİR, 400 MİLYON BORÇ

Sancaktepe Belediyesi’nin 9 yıldaki toplam bütçesi 2.5 milyar TL. 400 milyon TL ise borçlu. 2.5 milyar TL’ye 90 tane belediye binası yapılır. Şu andaki mevcut belediye binası 30 milyona yapıldı. Veya Emek Mahallesi’ndeki 400 yataklı hastanenin devlete maliyeti 55 milyon TL. O 2.5 milyar ile kaç tane hastane yapılırdı hesap edin.

O DEVASA BÜTÇEDEN NE YAPILDI?

Ama bu kadar büyük bütçeden ne yapıldı?. Yaşar kemal Parkı yap- işlet- devret ile kendi hemşeri ve ortaklarına 10 yıllığına kiraya verildi. Park kaldırıldı beton yapı yapıldı. Giriş 50 lira. Keza Sancaktepe Belediye binasının yanındaki nikah sarayı. Müteahhitlerden alınan avantalarla yapılıyor. Resmi bir ihale olmadığı için de bitmiyor. Mustafa Özel Kültür Merkezi. RİNX İnşaat’ın sahibinin babasının ismi. Kendileri yaptı. Necmettin Erbakan Külliyesi’ni kim yaptı? Tamamını Sur Yapı yaptı. Ne karşılığında Sancaktepe’de yapığı yerlerin ruhsatlandırılması karşılığında. Sancaktepe Belediyesi’nin kendi imkanları yaptığı iki proje var. Furkan Doğan Gençlik Parkı ve yeni belediye binası. Birçok proje Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Sancaktepe Belediyesi ne yaptı?

200 MİLYON TL DEĞERİNDE SATILAN ARSALARIN DEĞERİ BUGÜN 1 MİLYAR TL

Bu saltanat hep sürer bir mantığı var. Bu borçlar bu yüzden oluyor. Geçmiş belde dönemlerinden borç kalmazken, bugün 400 milyonluk borç akıl almaz değil. 200 milyon değerinde arsa satıldı. O günkü satılan arsaların değeri bugün 1 milyar lira. Bugün o arsaları satmayıp kat karşılığı verseydik 1. 7 milyar lira belediyenin kasasında para olacaktı. Bunu Ataşehir Belediyesi Emek Evler projesinde uyguladı.

BİR ÖZEL KALEMİN BÜTÇESİ 9 MİLYON OLUR MU?

Belediye neden borç batağında? Sırf özel kalem müdürlüğünün bütçesi 9 milyon TL. Örneğin İstanbul’un en cazip belediyelerden Üsküdar Belediyesi’nin özel kalem bütçesi 5 milyon TL. 9 milyonun ek ödeneklerle 15 milyon.

BELEDİYE BAŞKANI ERDEM SALTANAT SÜRÜYOR

Bulunduğu belediye binasının en üst katını sadece kendisine tahsis eden bir belediye başkanımız var. Aynı katta 2- 3 tane makam odası olan bir belediye başkanı. Makam odasında duşu olan, dinlenme odası olan bir belediye başkanı. Bunun İstanbul’da örneği yok. Belediyenin 500 metre ötesinde 4 bin metre kare arsa içine de 2 villa yapıp birini kaymakama birini kendine tahsis eden bir belediye başkanı var. İsmail Erdem kendi maaşından 330 lira kesinti ile bu villayı kullanıyor.

ARAÇ KİLAMAYA 30 MİLYON

Sancaktepe Belediyesi’nde sadece araç kiralamasına yıllık 30 milyon lira para veriyor. Bütçenin yüzde 8’ine denk geliyor. Hizmet alımı altında da bir 30 milyon daha harcanıyor. Bütçenin sadece 100 milyonu yatırım. Gerisi harcama. Damatris Sarayı var mesela. Her gün oradan tarihi eser çalınıyor. Şimdi üzeri yeşil brandalarla kapatıldı ki yandaki binalardan görüntü alınmasın. Orada 600 yıllık bir tarihi var. Hiçbir denetim yok.

KREDİ İÇİN TÜM TAŞINMAZLAR İPOTEK EDİLDİ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem İller Bankası’ndan 56 milyon kredi almak için meclisten yetki aldı. Ama tüm mülkleri bütün hesapları ipotek verme noktasında aldı. Para bulmak için tüm mülklerini ipotek etti.

TEMİZLİK HİZMETİNE REKOR İHALE

Sancaktepe Belediyesi’ni Pendik ile karşılaştıralım. Pendik 182 bin km2. Bizim ilçe 60 bin m2. Pendik’in nüfusu 750 bin. Sancaktepe’nin ise 400 bin. Sancaktepe Belediyesi 2017 temizliğini 59 milyon TL’ye ihale etti. Pendik Belediyesi ise 40 milyona. Biz 2017’de bunu ortaya çıkardık, bir yıl sonra 2018 ihalesi 59. 5 milyon oldu. Çünkü orda bir yakalandılar. İşi tek bir firmaya veriyorlar. Rakamlar ortada. Sancaktepe Belediye bütçesi 550 milyon TL 250 milyonu personel gideri. Böyle bir yönetim yok.”

BAŞKANLIĞA ADAYIM

İlçe Başkanı Alper Yeğin, önümüzdeki yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday olduğunu da açıkladı. “Benim aday olmak değil, belediye başkanı olmak gibi bir derdim var” diyen Yeğin, Sancaktepe’de bu kötü gidişe dur diyeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 31.07.2018 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3