Saadetli Sevim: “Hizmet değil israf üretiyorlar!”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’daki belediyelerde yaşanan “israf” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Saadetli Sevim: “Hizmet değil israf üretiyorlar!”

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’daki belediyelerde yaşanan “israf” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

18 Nisan 2018 Çarşamba 11:25
Saadetli Sevim: “Hizmet değil israf üretiyorlar!”

İstanbul’u değil algıları yönetiyorlar

İstanbul’daki belediyelerin hizmetten çok reklam ürettiklerini ifade eden Abdullah Sevim, “Hizmet üretmeyenler reklam üretiyor, israf üretiyor. Teşekkür pankartlarıyla, tebrik pankartlarıyla ilçeleri donatıyorlar. İstanbul konserlerle, afiş ve pankartlarla idare edilebilecek bir şehir değil. İstanbul’u değil algıları yönetmek istiyorlar. Maalesef israf bu tarz tanıtım faaliyetleriyle de bitmiyor. Yapılan yatırımların ise bütçeleri denetlenemez durumda” şeklinde konuştu.

Kamu kaynakları halkın emanetidir

Kamu kaynaklarını kullananların çok dikkatli olması gerektiğine de vurgu yapan “İstanbul’un Ağabeyi” Abdullah Sevim, “Bu kaynaklar, göreve gelen arkadaşlarımız için bir nevi emanettir. Halkımızın onlara hizmet için verdiği bir emanettir. Bu kaynakları kullananların Hz. Ömer titizliğiyle bu bütçeleri kullanması, koruması gerekir. Ancak bugün bunu görebilmek maalesef çok zor” diye konuştu.

Belediyeleri ilçe ilçe inceliyoruz

İstanbul’daki tüm belediyeleri mercek altına aldıklarını belirten Sevim, “39 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 40 belediyenin faaliyetleri teşkilatımız tarafından incelenmekte ve kamuoyu bilgilendirilmektedir. Yapmış olduğumuz bu bilgilendirmeler sonucunda gördük ki bazı belediye başkanları bu bilgileri nerelerden aldıklarımızı araştırmaya başlamışlar. Bizler bu bilgileri kanunlar çerçevesinde yayınlamak zorunda oldukları raporlardan alıyoruz. Buradan da görüldüğü üzere işte bu belediyecilik anlayışı ile İstanbul ancak böyle yaşanılamaz hale getirilir. İnşallah 2019 seçimleri ile yerel yönetimlerde Milli Görüş Belediyeciliği yeniden İstanbul’da destanlar yazarak İstanbulluları hasretini çektikleri hizmetlerle buluşturacaktır.

İsrafa ve savurganlığa dur diyeceğiz

Milli Görüş belediyeciliğinde israfa ve savurganlığa yer olmadığına da vurgu yapan Sevim, “Biz bu işi biliyoruz. Milli Görüş Belediyecilikte sadece başarılar elde etmiş değildir. Milli Görüş Belediyecilik alanında bir okul da olmuştur aynı zamanda. Bu manada insanlarımız bize güveniyorlar. Geçtiğimiz aylarda “Bekle Bizi İstanbul” dedik ve seçim startımızı verdik. Çok yakın zamanda da çözüm önerilerimizi ve projelerimizi İstanbulluların dikkatlerine sunacağız. Projelerimizde ne bir eksik ne de bir fazla olacak. Ne boş yere yatırım yapacağız ne de eksik yatırımlarla belediye kaynaklarını boşa harcayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 18.04.2018 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72