Saadet’li Gürlü: “Üsküdar rant değil, yaşam alanı”

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, “Biz şehrimizi Üsküdarlıların yaşam alanı, Üsküdarlıların hayatı paylaştığı, birlikte nefes aldığı kocaman bir aile olarak düşünüyoruz” dedi.

Saadet’li Gürlü: “Üsküdar rant değil, yaşam alanı”

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, “Biz şehrimizi Üsküdarlıların yaşam alanı, Üsküdarlıların hayatı paylaştığı, birlikte nefes aldığı kocaman bir aile olarak düşünüyoruz” dedi.

12 Eylül 2017 Salı 12:01
Saadet’li Gürlü: “Üsküdar rant değil, yaşam alanı”

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, şehircilik, belediyecilik anlayışları ile Üsküdar’a bakış açılarına dair açıklamalarda bulundu.

Üsküdar rant değil, yaşam alanı

Üsküdar’a rant, beton ya da asfalt gözüyle bakmadıklarının altını çizen Muhammet Gürlü, “Biz şehrimizi Üsküdarlıların yaşam alanı, Üsküdarlıların hayatı paylaştığı, birlikte nefes aldığı kocaman bir aile olarak düşünüyoruz. Teşbihte hata olmazmış adeta yaşayan bir obje gözüyle bakıyoruz biz Üsküdar’a” şeklinde konuştu.

Mahalle kültürü yeniden yaşanmalı

Üsküdar’da mahalle kültürünün yeniden yaşanmaya başlaması gerektiğini de ifade eden Gürlü, “Biz Üsküdar'ın sokaklarında çocuklarımızın güvenle oynadığı, ev hanımlarının evlerinde huzur içinde yaşadığı, çalışanlarımızın evlerine dönerken huzur bulduğu bir ilçe hayal ediyoruz. Komşuluğun, dostluğun, samimiyetin olduğu bir kent arzu ediyoruz. Evlerin sokaklara, sokaklardan mahallelere taştığı dost selamının, yardımlaşmanın yaşandığı bir güzelliği arzu ediyoruz” diye konuştu.

Üsküdar’ın tarihi kimliği korunmalı

Üsküdar’ın tarihi bir şehir olduğuna vurgu yapan Muhammet Gürlü, “Üsküdar’a yapılanlar ve yapılacaklar bu kimliğe uygun şekilde planlanmalı ve yapılmalı. Bu dikkate alınmazsa, Üsküdar kendi kimliğinden koparılırsa yapılan hiçbir şeyin bir anlamı olmaz. Rezidanslarla ve AVM'lerle ruhsuzlaştırılmış bir Üsküdar'da yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Halka rağmen bir şey yapmayız

Bu söylediklerini gerçekleştirebilmek adına Üsküdarlılardan partilerine destek olmalarını da isteyen Gürlü, “Biliyoruz ki Üsküdarlı bizi tanıyor, seviyor ve güveniyor. Bize destek versinler. Bütün bunları gerçekleştireceğimiz gün gelirse de, kararlarımızı halkımız ile birlikte alacağımızı, onlara rağmen bir şey yapmayacağımızı da bir kez daha ilan ediyoruz. Biz yönetimin fildişi kulelerden değil, evlerden, sokaklardan, mahallelerden yapılması gerektiğine inanıyoruz. Üsküdarlılar bize yetki verirlerse, tıpkı geçmişte Yılmaz Bayat döneminde olduğu gibi Üsküdar’ı Üsküdarlılarla birlikte yöneteceğimizi, elimizden geldiğince halkın isteklerini yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu bizim yönetimsel bir ilkemiz ve bundan asla taviz vermiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki şehirleri güzelleştiren, evler, parklar, bahçeler değil mutlu insanların içerisinde yaşamasıdır. Biz, içinde yaşadıkları şehre dair fikirleri dikkate alınmayan insanların mutlu olamayacaklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72