Onlar denizi ilk kez gördü

İstanbul'un en mutlu misafirleri... Çoğu yaşadığı şehirden bile çıkmamış Mardinli ve Siirtli 90 çocuk, birkaç gün de olsa İstanbul'un tadını doyasıya çıkardı.

Onlar denizi ilk kez gördü

İstanbul'un en mutlu misafirleri... Çoğu yaşadığı şehirden bile çıkmamış Mardinli ve Siirtli 90 çocuk, birkaç gün de olsa İstanbul'un tadını doyasıya çıkardı.

06 Ağustos 2017 Pazar 14:03
Onlar denizi ilk kez gördü

Sarıyer Belediye'sine ait Kilyos Sosyal Tesisleri'nde ağırlanan çocuklar, denize girdi, çeşitli faaliyetlerle eğlendi ve son olarak da keyifli bir boğaz turu yaptı. Üstelik birçoğu da denizi ilk defa gördü. Güzel anılar biriktirerek evlerine dönecek olan çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Birçoğu yaşadığı şehirden ilk defa çıktı, ilk defa İstanbul’a geldi ve denizin kokusunu ilk defa aldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın organizasyonluğunda Sarıyer ve Ataşehir Belediye’sinin  destekleriyle gerçekleşen proje ile Siirt ve Mardin’den gelen 90 çocuk, her şeyden uzak İstanbul’un tadını çıkardılar.

Doğu ve batı arasında bir kardeşlik köprüsü kurmayı amaçladıklarını belirttikleri projede çocuklar, eğlenceli faaliyetlere katıldı, İstanbul’u gezdi ve en önemlisi de denizle tanıştı. Sevgi ve Barış teknesi ile boğaz turu yapılırken, İstanbul’un en güzel yerleri çocukların hafızalarına kazındı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocukların hepsi de aynı şeyi söylüyor ‘Çok güzel vakit geçirdik’. Ebrar ve Mustafa (10), İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduklarını ve çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Tekne turunda önce müzikle eğlenen ve 2 saatlik bir boğaz turu yapan çocuklar, sonrasında teknede yapılan mangal partisi ile de karınlarını doyurdu. Birçok güzel anı biriktiren çocuklar, bir gün tekrar İstanbul’a gelme hayali ile yaşadıkları şehre dönecek. 

“YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜM, EN BÜYÜK KAZANCIMIZ”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas ise çocukların yüzlerindeki tebessümü görmenin büyük bir mutluluk verdiğini belirtti. Projenin, Sarıyer Belediyesi ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje olduğunu belirten Erciyas, Ataşehir Belediyesi’nin de ulaşım desteği verdiğini söyledi ve şunları ekledi:

“Amacımız, doğuda terörden etkilenen ailelerin çocuklarına ulaşmak ve onların başarılı olanlarını burada ödüllendirmek. Çocuklarımızın sosyalleşmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Burada onları sadece denizle buluşturmadık; drama dersleri, konserler, geziler, deniz turları gibi birçok etkinlikle ağırladık.

Aslında bu proje vicdana dokunuyor. Çocuklarımızı ve kadınlarımızı çok önemsiyoruz. Ayrıca böyle etkinlikler birlik ve beraberlik duygusunu da yaşatıyor bize. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmek en büyük kazancımız.”

Son Güncelleme: 07.08.2017 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72