Nurkal Dedetaş ve ekibi silindi

CHP Ümraniye İlçe örgütünün olağanüstü kongresi büyük çekişmeye sahne olırken...

Nurkal Dedetaş ve ekibi silindi

CHP Ümraniye İlçe örgütünün olağanüstü kongresi büyük çekişmeye sahne olırken...

01 Temmuz 2014 Salı 14:47
Nurkal Dedetaş ve ekibi silindi

Nurkal Dedetaş ve ekibi silindi

Ümraniye CHP’de yeni dönem

CHP Ümraniye İlçe örgütünün olağanüstü kongresi büyük çekişmeye sahne olırken Nurkal Dedetaş ve ekibinin desteklediği adaylar hüsrana uğradı. Örgütün desteklediği aday olan Zeynel Kızılkaya ilçenin yeni ilçe başkanı olurken ilçede yeni bir sayfa açıldı.

CHP Ümraniye ilçe örgütünün seçimli olağanüstü kongresi kıyasıya bir yarışa sahne oldu. Seçimde İbrahim Ovacık, Cafer Aktürk ve Zeynel Kızılkaya yarışırken, en çok oyu alan Bilkent mezunu Zeynel Kızılkaya CHP Ümraniye ilçenin yeni başkanı oldu. Kızılkaya 124, Cafer Aktürk 89, İbrahim Ovacık ise 77 oy aldı.

""

Partililer küçük salona sığmadı!

 

Bilindiği gibi CHP Ümraniye İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş ve yönetimi, noter huzurunda 207 delegenin imzası ile düşmüştü. Yönetimi düşüren delegeler yapılacak kongre öncesi destekleyecekleri 5 aday adayı içinde Zeynel Kızılkaya’yı seçmişti. Kızılkaya’ya Dedetaş’ın yönetiminde yer alan Cafer Aktürk ve partinin eski emekçilerinden İbrahim Ovacık rakip oldu. Çakmak 2000 Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongrenin küçük bir salonda yapılması tepkilere neden oldu. Bazı partililer kongreyi ayakta takıp etmek zorunda kaldı.

""

Aktürk ve Ovacık delegeleri tatmin edemedi

 

Gerekli delege imzasının toplanması ile kongre start aldı. Divan heyeti aday adaylarını birer selamlama konuşması yapmaları için kürsüye davet etti. İlk konuşmayı yapan Cafer Aktürk, felsefik ve atasözleri ile dolu bir anlatımda kendisini anlatmaya çalıştı. Aktürk, neden başarısızlıkları ile gündeme gelen Dedetaş’ın yönetiminde yer aldığı ile ilgili bir açıklama yapmadı. Aktürk, yaptıklarından daha çok yapacaklarına vurgu yaptı. İbrahim Ovacık ise, siyasi tecrübelerinden bahsederek destek istedi. Ovacık, seçildiği takdirde  bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğini söyledi. Ancak Aktürk ve Ovacık’ın konuşmaları salondakileri heyecanlandırmadı.

""

Adayları topa tutan Zeynel Kızılkaya delegeleri ikna etti!

Yaklaşık 28 dakika kürsüde kalıp kendini anlatan Kızılkaya, beklenenin de üzerinde coşkulu bir  konuşma yaptı. Kızılkaya mevcut adayları sert bir dille eleştirirken şunları söyledi: “Şu an aday olan Cafer Aktürk, yıllardır Ümraniye’de başarısız olan Nurkal Dedetaş’ın yönetimde yer aldı. Madem bugün burada yapacaklarını anlatıyor, yönetimde iken neden bu vaat etiklerini yapmadı. Delegelerin imzası ile yönetimden düşen Dedetaş ve 6 yönetim kurulu üyesi istifa ederken kendisi neden istifa etmemiştir. Aynı şekilde 40 yıldır Ümraniye’de siyaset yapan İbrahim Ovacık bugüne kadar partiye ne katmış, neyi düzeltmiş ki bu gün başkanlığı istiyor” dedi.

Hedefini; “İnsan odaklı olacağız, sen - ben kavgasını bırakalım, ‘Biz varız’ diyelim” sözleriyle açıklayan Zeynel Kızılkaya, “Kimseyi dışlamayacağız, bütünleştireceğiz. Özellikle üye haklarına ve sokak örgütlenmesine odaklanacağız” dedi. Kızılkaya beklenen muhalefeti yapacaklarını vurguladı.

Selamlama konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Kızılkaya 124, Cafer Aktürk 89, İbrahim Ovacık ise 77 oy aldı. Bu sonuçla Ümraniye İlçe örgütünün yeni başkanı Zeynel Kızılkaya oldu.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 01.07.2014 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3