Murat Kapan Aday adaylığını ilan etti

İşadamı Murat Kapan beklenen CHP Maltepe Belediye başkanlığı aday adaylığını...

Murat Kapan Aday adaylığını ilan etti

İşadamı Murat Kapan beklenen CHP Maltepe Belediye başkanlığı aday adaylığını...

09 Temmuz 2013 Salı 15:41
Murat Kapan Aday adaylığını ilan etti

Murat Kapan Aday adaylığını ilan etti

“Maltepe halkına olan hizmet aşkım için varım”

İşadamı Murat Kapan beklenen CHP Maltepe Belediye başkanlığı  aday adaylığını görkemli bir törenle deklare etti. Kapan, Gözünün koltukta ve makamda olmadığını tek hedefinin Maltepe halkına hizmet olduğunu söyleyerek, “Zafer de Çözümde sokakta” dedi.  

Maltepe'nin sevilen işadamlarından ve siyasetçilerinden Murat Kapan, İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği bir toplantı ile CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Düzenlenen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterirken; Kapan, kendisine gösterilen sevgi seli ile duygusal anlarda yaşadı. Düzenlenen törene annesi Elif Kapan’la birlikte gelen Murat Kapan’ı ilçe başkanı, yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları da yalnız bırakmadı. Katılımcılara adaylık konuşmasını gerçekleştiren Kapan annesinin elini öperek başladığı konuşmasında önemli mesajlar verdi.

""

“Koltuklar makamlar, başkalarının olsun ben sokaktayım”

 İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Murat Kapan Gençleri ve kadınları önemsediğini ifade ederek başladığını konuşmasında Gözünün koltukta ve makamda olmadığını tek hedefinin Maltepe halkına hizmet olduğunu söyledi. Kapan, “Zafer sokakta, çözüm sokakta. Koltuklar makamlar, başkalarının olsun ben sokaktayım. Kendim için değil, halkım için sokaktayım. Siyaset yapan halkı için yapar, yapmalıdır” dedi.

""

“Devrim ateşinin yakıldığı yerde ilan ediyorum”

Kapan,  “Huzurlarınızda Maltepe Belediye Başkan A. Adaylığımı İlan ediyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti “Sevgili dostlarım, yoldaşlarım partimin değerli temsilcileri, uzaktan ve yakından gelen tüm dostlarımız, değerli örgüt emekçileri ve tüm misafirlerimiz. Bu gün burada bulunarak beni onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu açıklamayı siz yoldaşlarımın önünde ve bu önemli yerde daha öncede, 2009’da devrim ateşinin yakıldığı yer olan Maltepe ilçemde ilan etmekten büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Hayatından kesitlerde sunan Murat Kapan, “1981 yılında abilerimle beraber bin bir çaba ve mücadele ile kurduğumuz, her kuruşunda alın terimiz olan aile şirketimiz ile ticari hayatım başlamış oldu. Her biri Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda vatan sevgisiyle dolu 3 evlada sahibim. Bu vesileyle bana bu yolda büyük fedakârlık ve destek veren sevgili eşime ve çocuklarıma da çok teşekkür ediyorum. En önemlisi de canım anam. Onun dualarıdır beni ayakta tutan, Yaşına rağmen yorulmadan hep yanımda, Bu günde aramızda, yanımızda, Ellerinden saygı ile öpüyorum.
Değerli dostlarım kendi halinde bir iş adamı iken bu noktaya gelişimin siyasete girişimin öyküsünü de kısaca paylaşmak istiyorum. Ticari hayatım boyunca birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldım. Birçok derneğin kurucu başkanlığını ve üyeliğini yaptım ve halen de yapmaya devam ediyorum”

""


“Hayatımın her alanı mücadele ile geçti”

Yaşamımın her alanında örgütlü mücadeleye inandım ve bunun için çaba harcadım diyen Murat Kapan sözlerini şöyle sürdürdü “Sonunda bu edindiğim tüm bilgi ve tecrübemi, sosyal sermayemi, Partim Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete başlayarak taçlandırmak istedim.
2009 yerel seçimlerinde değerli örgütümüz ve Sayın Belediye Başkanımızla beraber seçim sürecinde görev aldım. Sağ iktidarın Maltepe’de 17 yıllık saltanatının yıkılmasında emek harcadım. Seçim sonrası sosyal demokrat bir yönetim, halk için hizmet, sola yakışır bir belediyecilik içinde, bir süre katkı sunmaya devam ettim.
2011 genel seçimlerinde ise kendimi daha hazır hissettiğim için yoldaşlarım ve parti büyüklerimin de teşvikleri ile Milletvekili Aday Adayı olarak yepyeni bir yola girdim. Bu süreçte istanbul’da bilhassa genç arkadaşlarımla güzel bir çalışmaya imza attık. Ancak istanbul’da sıralamada yer bulamadık. Hiç kırılmadım, üzülmedim, istifa etmedim, aday olana da destek oldum, yani partililik görevimi yerine getirdim. Ancak bir gün sonra Genel Merkezimizden gelen bir telefonla Türkiye’de 4 kontenjan adayından biri olarak memleketim olan Kahramanmaraş’ta milletvekili adayı olduğum bildirildi.
Sayın Genel Başkanımın talimatı ile gittiğim memleketim Maraş’ta seçim süresince gitmedik ilçe, köy, mahalle bırakmadan çalıştım. Daha önce ki son 2 seçimde 1 milletvekilinin bile çok zor çıktığı Maraş’ta, bir önceki seçime göre 23 bin oy arttırarak AKP’nin dizlerinin titremesine katkı sunmaktan büyük onur duydum” dedi.

""


“Kimseden korkmuyoruz, beraber kazanacağız, ”


“Kazanacağımıza, başaracağımıza, zafere ulaşacağimıza olan inancım tam” diyen Kapan bu yüzden aday olduğunu da özellikle vurguladı.  Kapan, “Nerden mi geliyor bu inancım? Gençlerden ve kadınlardan geliyor bu inancım. Taksim gezi parkında faşizme, baskıya, gaza, copa, tazzikli suya ve tomaya karşı direnen gençlerimizden ve kadınlarımızdan aldığımız güç ve cesaretten dolayı inancım tam.
Zafer sokak ta dostlarım,   çözüm sokak ta”  Koltuklar makamlar, onların olsun bende sokaktayım. Kendim için değil halkım için sokaktayım. Siyaset yapan halkı için yapar, yapmalıdır. “Halk hükümet’ten korktuğu zaman diktatörlük, İktidar halktan korktuğu zaman Devrim olur.” Dedi.
Kapan konuşmasının devamında, “İktidar tomanın, panzerin, biber gazının arkasına sığınsın. Bu halk tomanın, biber gazının ve panzerin karşısında durur. Direne direne kazanacağız yoldaşlar. Buradan bir kez daha direnen tüm yoldaşlarımıza selam gönderiyorum. Bu yola çıktığım da ailemden görüş aldım ve onların desteğini aldım. Sonra uzun zamandır beraber yol yürüdüğüm dostlarımla çok önemli görüşmeler yaptım. Bazı kararlar aldık ve nihayetinde bugün burada sizlerin huzurunda, örgütümün huzurunda, dostlarımın huzurunda aday adaylığımı ilan ediyorum”.

""

“Maltepe halkına olan hizmet aşkım”


“Maltepe’ye olan sevdamdan dolayı, Maltepe halkına olan hizmet aşkımdan dolayı aday oldum” diyen Kapan,“Burada sizlerin huzurunda Maltepe halkına söz veriyorum. Belediye başkanı olduğumda kapısı halkına daima açık, ulaşılabilen, sırtını örgütüne dönmemiş, onları dinleyen ve anlayan bir Belediye Başkanı olmak için adayım. Maltepe’yi bir kez daha kazanmak, buradan İstanbul Anakenti kazanmak ve Ankara’yı kazanmak için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nu Başbakan yapmak için adayım” dedi.

""

Gençler Kapan’ı yalnız bırakmadı


Murat Kapan’ın Aday adaylığını açıklamasının ardından ilçe binasında bulunan partililer ile birlikte davul ve zurna seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Murat Kapan’a destek vermek için gelen gençler ise “Durma İlerle Bu Gençlik Seninle” sloganlarıyla desteklerini dile getirdiler. İlçe Binasında düzenlenen toplantının ardından Bağdat Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunun CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, CHP eski İstanbul il teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi tarafından yapıldı.
İzdihamın yaşandığı açılışta binanın teras katında kokteyl düzenlendi..

İlçe binasında düzenlenen toplantıya adeta basın ordusu katıldı. bir çok ilçeden onlarca gazeteci düzenlenen toplantıyı takip etti. Adaylık törenine; CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı  Muhittin Erden, CHP Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Erkan Genco Doğan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, CHP Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Atalay , Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Eski Orhanlı Belediye Başkanı ve Eski CHP İstanbul İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi , Milletvekili Adayı Ali Yıldız, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Başkanları ve Yöneticileri katıldı.

 

Son Güncelleme: 09.07.2013 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72