MHP Şile Ağva'da ilçe gündemini konuştu

Şile MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve parti yöneticileri aylık basın...

MHP Şile Ağva'da ilçe gündemini konuştu

Şile MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve parti yöneticileri aylık basın...

18 Temmuz 2013 Perşembe 11:07
MHP Şile Ağva'da ilçe gündemini konuştu

Şile MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ve parti yöneticileri aylık basın toplantısını Ağva'da gerçekleştirdi. Basın toplantısında bir çok önemli konuya değinen Özgür’ün açıklamalarında en önemli ve dikkat çeken konu ise 2012 Eylül ayında Ağva Yakuplu Köprüsü yanında Belediye'nin ve diğer yetkililerin göz yumduğu kaçak yapı ile ilgili yaptığı açıklamalar oldu. İlçe Başkanı Hüseyin Özgür Şile Ayazma Plajı’nda bulunan ve tahliyesi gerçekleşen carting alanı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu Özgür konuşmasında şunları söyledi: “2886 sayılı kanunun zulmü Şile’de bitmiyor. Hepinizin bildiği gibi tarihi ve coğrafi dokusu ile güzel ülkemizin eşsiz yerlerinden biri olan Şilemizde denizden başka tek sosyal aktivite yeri, plaj yolu mevkiinde bulunan carting clup türü işletme idi.  Sahibi, 2002 yılından bu yana kiracısı olduğu bu yerin kiralarını düzenli olarak ödemekteyken son zamanlarda bilinçli olarak çıkarılan bir mülkiyet uyuşmazlığı ile karşı karşıya bırakılmıştır. İşletme sahibi Şile Belediyesi’nden kiraladığı bu yerin mülk sahibinin devletin hangi kurumu olduğu konusunda araştırma yapmaya sevk edilmiş ve  kiralarını ödeyecek bir muhatap bulamamıştır Ancak bu araştırmaların devam ettiği süreçte ise Şile Belediyesi tahliye kararı almış,  yapmış olduğu başvuru ile Kaymakamlık tarafından işgalci olarak  2886 sayılı kanunun 75. Maddesi uyarınca apar topar tahliye edilmiştir”.

İlçe Başkanı Özgür, konuşmasının devamında; “İdare işlemlerinde hukuki dayanak ve süreklilik esas olup işlemin siyasi baskılar ve hukuka aykırı kazanç elde etme niyeti ile yapıldığı açıkça ortadadır. Şile halkımızın, yerli ve yabancı turistlerin sosyal aktivite yeri olan; temizliği, bakımı yapılan bu yerden işletme sahibinin bilinçli ve kasıtlı bir senaryo ile tahliye edilmesi ‘2. bir Karamandere Gölet olayı ile mi karşı karşıyayız?’ sorusunu akıllara getirmektedir. Acaba hangi yandaş bu yer ile ödüllendirilecektir? dedi.

 

""Mavi tuvalet kağıtlı açıklama şaşırttı

Hüseyin Özgür, otopark konusunda da yaptığı açıklamada; “Biz Şile'de otopark sorunu  var, dedik. Buna rağmen Sayın Başkan limana çocuk  parkı yaptı. Hayırlı uğurlu olsun. O park sorunu, yani  ‘OTOPARK’ sorunu başkana duyurulur. Gelelim limandaki çocuk parkına. Geçtiğimiz yıllarda o park  yapılmıştı, şimdi yıktı yenisini yaptı. Birileri bu işlerden gayet mutlu ama ‘başkan unutma  ki harcadığın bu paralar Şile halkının parası ve bu harcamaların hesabı elbet sorulur’. Biz Şile’nin başka bir sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Şile’nin büyük ölçüde genel WC sorunu var. Yaz aylarında nüfus 5 kat artarken, hafta sonları 500.000 sayılarından bahsedilirken, sayın başkan 7-24 hizmet veren tuvalet yapmalısınız. Balık sezonu başlayacak yaz sonunda. Liman mevkiine İstanbul’dan balık almaya gelen bir insan bu WC’ ye mi girecek? diye soran Özgür, Şile balıkçı limanında bulunan ve atıl halde olan liman tuvaletlerinin fotoğraflarını basına gösterdi.

Hüseyin Özgür konuşmasına devamla, “Başkan sorarım size, siz ailenizden herhangi bir ferdini o tuvalete sokar mısınız? Elbette hayır. Peki kendiniz kullanmazken halkımız nasıl kullanacak o WC’leri. O zaman halkınız için bir şey yapın. İhtiyaca göre bir şeyler yapın. Bu tuvaletler ile siz mavi bayrak ile değil ama, tarafımızdan mavi tuvalet kağıdı ile ödüllendirilirsiniz” dedi. İlçe Başkanı Hüseyin Özgür'ün tuvalet kağıtlı açıklaması katılımcılar tarafından şaşkınlık ile izlenirken gülümsemelere de neden oldu. 

‘Belediyenin bir kuruşunu yedirmem’ dediniz

 İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ilçede yapılan ve yollar ve Üsküdar Caddesi ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Hüseyin Özgür bu konuda da şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanı bizi eleştiriyordu. ‘Hiç mi iyi yaptığımız bir şey yok. Bunları da konuşalım’ diyordu. İşte bu basın açıklamamızda başkanı tebrik etmek istiyorum. Neden derseniz Şile merkezde yapılan taş yollar!!! Bu yollar yapılırken zemin düzeltilmeli, demir ile güçlendirip beton atılmalı, sonrasında taş döşenmeli.  Şimdi Üsküdar Caddesi’ni de aynı şekilde yapmanızı bekliyoruz. Üsküdar Caddesi daha fazla çökmeden  ivedi bir şekilde tekrar projesini yapınız ve düzeltiniz. Küçük bir de hatırlatma yapayım… İlk dönem geldiğinizde, ‘Belediyenin 1 kuruşunu yedirmem, onda yetim hakkı var’ diyordunuz. Üsküdar Caddesi sizin ilk döneminizde yapıldı. Ve son yapılan yollar gösteriyor ki Üsküdar Caddesi tam bir fiyasko. Şimdi o yolu düzgün yapacaksınız. Sonra da ya hesap soracaksınız ya da hesabı siz ödeyeceksiniz…

""

Mavi bayrak sendromu!!!

Şileli hemşerilerimiz,  Belediye Başkanımız mavi bayraklı tesislerden bahsediyor. Gazetelere, televizyonlara çıkıyor. Hatta günde 5-6 tane mesaj atıyor. ‘Akşam şuradayım sonra buradayım’ diyerek. Sayın başkan bu mavi bayrak, Allah’ın bir lütfudur Şile’ye. Elinizde kürek ile kimse sizi denizi temizlerken görmedi. Hani olsa öyle bir şey halkımız der ki, ‘Can başkan suyu temizledi, aldı mavi bayrağı.’ Ama ben size başka bir şey söyleyeceğim. Siz artık kafanızı kumdan bir çıkartın ve bakın etrafınıza Şile ne durumda? Kışın pislik yuvası, yazın kısmen temiz. Biz Şile’yi 4 mevsim yaşanılır istiyoruz. Bunu başaracak olan Şile Belediyesi’dir. Ama düğün-dernek gezerek bu işler olmaz. Biraz çalışmak lazım.”

 

 

Son Güncelleme: 18.07.2013 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72