MHP MALTEPE ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP MALTEPE ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

26 Kasım 2017 Pazar 11:39
MHP MALTEPE ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu ve Yönetim Kurulu 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu programa katılıp akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Faik Kaptan’ı makamında ziyaret etti ve şahısları nezdinde bütün öğretmenlerimizin günü kutladılar.

Günün anlam ve önemine binaen Sayın Kamburoğlu bir kutlama mesajı yayımladı:

Öğretmenleri sadece bu gün hatırlamak her şeyden önce onların emeklerine saygısızlıktır. Bunu anlamalı ve farkında olmalı bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bizlere Vatan Sevgisini, Millet Sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri onlar öğretir. Unutulmamalı ki her nesil onların eseridir. Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde, sosyal kişiler haline gelmesinde öğretmenlerimizin emeği çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde, korunmasında, kuşaktan kuşağa aktarılmasında edindikleri rol tartışılamaz.

İnsanlık tarihinin en önemli mesleği olan öğretmenlik ülkelerin geleceği demektir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermemiş ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün olmadığı gibi bu ülkelerin ileri medeniyetler seviyesine ulaşabileceğini söylemek de mümkün değildir. Milli kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple gelişmiş milletler seviyesine ulaşmak eğitimdeki sorunların giderilmesi ile mümkün olacaktır. Öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna ulusal sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekir. Refah düzeyi yüksek, özlük haklarını en üst seviyede elde etmiş, sosyal açıdan gelişmiş öğretmenler kendilerini sadece eğitime adayacak ve daha sağlam, sağlıklı, her açıdan yetişmiş eserler ortaya koyacak ve ülke kalkınmasında aktif olarak rol alabilecektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği üzere “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.’’

Atatürk ilke ve inkılaplarının kalıcı olması, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’mizin devamı vatan ve millet sevdalısı fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmekle mümkün olacaktır, bu nesilleri de yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir.

Senenin her gününü bugünkü duygu ve düşüncelerle anlamak ve anlatabilmek ümidi ile bütün öğretmenlerimizin gününü minnet, sevgi ve saygı ile kutluyor, bugün vesilesi ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar hatırlıyor, saygıyla anıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3