MHP'den çok ser açıklama: "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Devlet Bahçeli'nin, başkan yardımcısı olacağına dair haberlere ilişkin olarak, "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür" dedi.

MHP'den çok ser açıklama: "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Devlet Bahçeli'nin, başkan yardımcısı olacağına dair haberlere ilişkin olarak, "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür" dedi.

07 Eylül 2017 Perşembe 13:56
MHP'den çok ser açıklama: "Bu iddia çürümüş bir zihnin ürünüdür"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bazı basın-yayın kuruluşları; 2019'da yaşanacak başkanlık seçimleri için bir takım çözüm formülleri arandığını kaleme almıştır. İddiaya göre bu formüllerin başında daMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Başkan Yardımcısı olarak gösterilmesi gelmektedir. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür. Milliyetçi Hareket Partisi; kurulduğu günden bugüne kadar bir takım ayak oyunlarıyla, kelle başı parlamenter hesaplarıyla, kapalı kulis pazarlıklarıyla iktidara gelmeyi hedeflememiştir" dedi.

Adan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz öncesinde de terörle mücadele, demokratik atılımlar veya başörtüsü serbestisi gibi hayati konularda MHP; olumlu bir anlayış sergilemiştir. Bu anlayışın altında; Türk devletinin selametine, Türk milletinin huzuruna dair taşıdığımız yüksek hassasiyet vardır. Bizim meşru hükümete yaklaşımımız yardımcı değil, yapıcı olma arzusunun üzerine inşa edilmiştir. Zaten birlikte saf tuttuğumuz konularda fikrini değiştiren değil, fikrinde sabit olan ve haklı çıkan MHP'dir; bu durum da apaçık görülmektedir. Özü itibariyleMilliyetçi Hareket Partisi; uçurumdan aşağı yuvarlanması için arkasından karanlığa itilen millet kaderine sahip çıkmış; yıkılmak istenen köprüye omuz vermiş, el atmıştır. Fakat bunların hiçbirini makam sevdasıyla, koltuk hayalleriyle yapmamıştır"

"MHP, BUGÜNE KADAR KULİS PAZARLIKLARIYLA İKTİDARA GELMEYİ HEDEFLEMEMİŞTİR"

Bazı basın yayın kuruluşlarının, 2019'da yaşanacak başkanlık seçimleri için birtakım çözüm formülleri arandığını kaleme aldığını belirten MHP'li Adan, şunları kaydetti:

"İddiaya göre bu formüllerin başında da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Başkan Yardımcısı olarak gösterilmesi gelmektedir. Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür. Milliyetçi Hareket Partisi; kurulduğu günden bugüne kadar bir takım ayak oyunlarıyla, kelle başı parlamenter hesaplarıyla, kapalı kulis pazarlıklarıyla iktidara gelmeyi hedeflememiştir. İlk günden beri; duasını ve sevdasını kuşanıp meydanlara çıkmış, sözünü söylemiş, takdiri de yalnız yüce Allah'tan ve büyük Türk milletinden beklemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi; aritmetik hesapların önemsiz bir değişkeni değildir.Milliyetçi Hareket Partisi; hesapları bozan, oyunları tersine çeviren, tezgahları dağıtan iradenin adıdır.Milliyetçi Hareket Partisi'nin tarihi; memleket uğruna feda edilen canların, dökülen kanların tarihidir. Bilmeyenler de öğrenmelidir ki bu partiye gönül verenler; canlarını verdikleri, kanlarını akıttıkları bu topraklardan bir buğday başağı kadar bile hak talep etmemişlerdir"

"MİLLET VE MEMLEKET NAMINA SORUMLULUK, HERKESE DÜŞMEKTEDİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bazı gazeteciler, MHP'nin namuslu ve onurlu duruşunu, Sayın Genel Başkan'a gelecek bir koltuk teklifiyle ilişkilendirecek kadar basitleştiyse; bu Türk matbuat hayatı için acı verici ve umut kırıcı bir durumdur. Milliyetçi Hareket Partimizin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyin ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın Parti kadrolarının gayretleriyle oluşan milli beraberlik ruhunu, tiraj ve reytinge çevrilecek magazinel bir malzeme olarak görmek; basın ahlak ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır. Habere dair bir diğer ihtimal ise; kaleme alınan bu metnin, bir takım karanlık ağızların fısıltılarına dayanmasıdır. Ancak pusula şaşırtmaya çalışanlar, eğer bu haber görünümlü manipülasyon malzemesini başka ellerden teslim aldıysa; bu sefer de iş etiği gereği haber kaynaklarının doğruluğunu sorgulamalıdır. Aksi takdirde dikkatsiz, kabiliyetsiz ve kandırılmış gazeteciler değil; bir takım kötü niyetli kimselerin suç ortağı, kara propagandanın tetikçisi kabul edileceklerdir. Devletimizin son yüz yıllık sürecine damga vuracak en keskin dönemecin eşiğindeyken; millet ve memleket namına sorumluluk herkese düşmektedir. Mesuliyet ve ciddiyet; hürriyetin temeli, cumhuriyetin temel taşı olmazsa, ülkeyi sarsacak fırtınalar, bu kavramları da, bu isimleri de savurup atacaktır. Basın mensuplarımızın üzerine düşen vazife; yazmaya başladıklarında kalemlerinden dökülen koyu izlerin mürekkepten mi, yoksa çamurdan mı olduğuna dikkat etmeleridir"

MHP GENEL SEKRETERİ BÜYÜKATAMAN'DA İDDİALARI REDDETTİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CumhurbaşkanıYardımcısı olacağına ilişkin iddiaları reddetti.

"NEDEN ÜLKÜCÜ BİR CUMHURBAŞKANI OLMASIN"

MHP lideri Bahçeli'nin 'Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğine ilişkin senaryoların gerçeği yansıtmadığını söyleyen MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "Dünden bugüne kimseye verilmiş söz yok." dedi.

Büyükataman, "Pazarlık görüntüsü verecek hiçbir şeyin içinde olmayız. MHP tek başına iktidarı hedefleyen bir partidir, niçin 2019'da ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın?" diye konuştu.

İŞTE O İDDİA:AK PARTİ'NİN YÜZDE 51 PLANI BAHÇELİ VE ÇİLLER

AK Parti, 2019'daki seçimlerde yüzde 51'e ulaşmak amacıyla partiye oy vermeyen kitlenin tercihlerini araştırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha geniş bir yelpazeyi kucaklamak amacıyla başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyeceği iddia ediliyor. Kulislerde MHP Lideri Bahçeli ile Çiller'in de isimleri konuşuluyor.

AK Parti'de art arda yapılan MYK ve MKYK toplantılarında, 2019 seçimlerine ilişkin rotayı belirlemek için yapılmasına karar verilen yeni araştırmanın konusu, bu kez parti tabanını değil, muhaliflerin talep ve tercihlerini öğrenmek olarak belirlendi. Bunun en önemli nedeninin, yüzde 51'e ulaşmak için kimlerden destek alınabileceğini saptamak olduğu belirtiliyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geniş bir yelpazeyi kucaklamak için sürpriz isimlerden başkan yardımcısı belirleyeceği iddia ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72