Meral Akşener yerel basınla buluştu… Sert çıktı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel basın mensupları ile bir araya geldi. FETÖ suçlamaları, cumhur ittifakı ve yerel basın sorunlarına değinen Akşener sert açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener yerel basınla buluştu… Sert çıktı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel basın mensupları ile bir araya geldi. FETÖ suçlamaları, cumhur ittifakı ve yerel basın sorunlarına değinen Akşener sert açıklamalarda bulundu.

18 Nisan 2018 Çarşamba 15:30
Meral Akşener yerel basınla buluştu… Sert çıktı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Bakırköy'de bulunan Manzara Restotan'da gerçekleşen toplantıda yerel basının sorunları da konuşuldu. Yerel basının sorunlarını iyi bildiğini söyleyen Meral Akşener, "Yereldeki medya bizler açısından çok önemli. Bizler beraber yol aldık. Yerel basını en iyi bilen biriyim. Yasaklı olduğum dönemde yerel medya üzerinden sesimizi duyurmaya çalıştık. Bugünün Türkiye'sinde de aynı sorunlarla karşı karşıyayız” dedi.

Herkes sizinle görüşmek için ilk sıraya girecek

Yerel basının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Akşener, “Maalesef sermaye gibi problemlerden dolayı birlik oluşturmakta sıkıntı yaşıyorsunuz. Belediyelerin üzerinizde etkisi var. Gazetecinin elbette oy verdiği bir siyasi parti vardır. Herkes ille de İYİ Parti'ye oy verecek diye bir şey yok. Benim buradaki amacım bu sorunları farklı yerlerde paylaşıp, rekabet yaratmak. Buraya yazıyorum, şimdi herkes sizinle görüşmek için sıraya girecek. Bu problemleri herkesle paylaşırsanız o zaman ortak bir nokta oluşur” diye konuştu.

Gereğini yaparsınız
Kendisini FETÖ'cü ilan edenlerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Meral Akşener, "Beni ve arkadaşlarımın bir bölümünü başından itibaren FETÖ'cülükle suçladı. Kim suçladı troller suçladı. Siz Tayyip beyin ağzından duydunuz mu Meral Akşener FETÖ'cü diye? Yetkili bakanlarından duydunuz mu? Hayır duymadınız. Bunun anlamı şu. Eğer bu ülkeyi yönetiyorsanız ve biri için FETÖ'cü derseniz gereğini yapmak zorunda kalırsınız. Benim dokunulmazlığım yok. Başından itibaren bir şey söylüyorum. Elinde belgesi, bilgisi olan varsa gidip savcılarla görüşsün. Kiminin damadı kaçak, kiminin kızı kaçak, kiminin gelini kaçak, kiminin oğlu kaçak? " dedi.

 


İttifak yapmayı arzu ederim
Cumhur ittifakı ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Meral Akşener, “Siyasi partilerin ittifak yapmasına olumlu veya olumsuz bakmak hadsizliktir. Ama ittifak yapıp dışında kalan herkese; hain, gayri milli, küresel aklın oyuncağı gibi hakaret ve iftiralar yaparsa o zaman cevap alır. En başında partimizi kurmadan 'Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte seçime gitmeyi çok arzu ederim' dedim. Ama ne sayın Temel Karamollaoğlu ve arkadaşları ile ne de Gültekin Uysal ve arkadaşları ile ciddi bir görüşme yapılmadı bugüne kadar” açıklamasını yaptı.


Ne kebap ne şiş yansın
Kısa zaman önce 28 Şubat sanıklarına verilen cezaları değerlendiren Meral Akşener, "28 Şubat'ın aktörleri kendilerine bakmak yerine siyaset kurumunda yanlışlık aradılar. O siyaset kurumunu tanzim etmek istediler ve o dönemde yaşananlar ortaya çıktı. Sosyal travma yaşandı. Bu da bizim sosyolojimizin DNA'sını değiştirdi. O gün iç problemlere çevrilseydi 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmayabilirdi. Ne kebap yansın ne şiş diye bir sonuçla karşılaşmış oluyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 18.04.2018 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72