Maltepe'deki saldırı TBMM gündeminde

Son yıllarda alevilere yapılan ve giderek artan saldırılar TBMM gündemine geldi.

Maltepe'deki saldırı TBMM gündeminde

Son yıllarda alevilere yapılan ve giderek artan saldırılar TBMM gündemine geldi.

12 Mayıs 2013 Pazar 10:41
Maltepe'deki saldırı TBMM gündeminde

Son yıllarda alevilere yapılan ve giderek artan saldırılar TBMM gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt son olarak İstanbul Maltepe'de yaşayan alevi vatandaşlarımızın kapılarının işaretlenmesi ve "ölüm" yazılmasını Genel Kurul'da yaptığı konuşmada dile getirdi.

 

"Esentepe mahallesinde 10 Alevi yurttaşımız 6 mayıs sabahı uyandıklarında evlerinin kapısında işaretler ve ölüm şeklindeki yazılarla karşılaşmışlardır" diyen Öğüt, aynı bölgede geçen sene Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi Cemevi ve Kültür Merkezi'nin kimliği belirsiz kişilerce yakılmak istendiğini ve yine alevi evlerinin işaretlendiğini hatırlattı.

Adıyaman'da Aydın'da İzmir'de ve daha pek çok kentte benzer örneklerin yaşandığına dikkat çeken Öğüt, bunun benzer örneklerin sürekli yaşanmasının açıkça provokasyon olduğunu söyledi.

 

"BU ÜLKEDE ALEVİ-SÜNNİ, KÜRT-TÜRK, SAĞ-SOL ÇATIŞMASI YARATILMAK İSTENMEKTEDİR"

 

"Bu ülkede Alevi-Sünni, Kürt-Türk, sağ-sol çatışması yaratılmak istenmektedir" diyen CHP'li Öğüt, bu tür can sıkıcı olayların yaşanmaması için hükümetin ne tür önlemler almayı planladığını sordu. Öğüt, " Bir an önce bu suçluların yakalanmasını, provokatörlerin yakalanmasını bizler sizden Maltepeliler olarak talep ediyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.05.2013 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3