Maltepe'de 'Gençler Barış İstiyor' paneli

CHP Genel Merkezi'nce, tüm Türkiye'yi kapsayan ve konumu dolayısıyla ilk...

Maltepe'de 'Gençler Barış İstiyor' paneli

CHP Genel Merkezi'nce, tüm Türkiye'yi kapsayan ve konumu dolayısıyla ilk...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Maltepe'de 'Gençler Barış İstiyor' paneli

CHP Genel Merkezi'nce, tüm Türkiye'yi kapsayan ve konumu dolayısıyla ilk olarak İstanbul'dan başlatılan 'Gençler Barış İstiyor' paneli geçtiğimiz hafta sonu Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

'Türkiye Barışını arıyor; Gençler Barışıyor' konulu konferansa, panelist olarak; Gazeteci Ruşen Çakır, Yazar ve Şair Kemal Burkay, Prof. Dr. Oktay Uygun, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, CHP Grup Başkanvekili Mehmet  Akif Hamzaçebi, CHP İl Başkan Yardımcılarından Doğan Çakmak, Uludere Köyü Muhtarı Haşim Encü ve partili gençler katıldı.

""

Panelin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin; "Burada gençler barış istiyor, gençlerle birlikte bütün insanlık adına bizler de barış istiyoruz. Ancak Türkiye'nin etrafında Türkiye düşmanlarının Türkiye'yi bir savaş ortamına soktuğu ve işbirlikçilerin bunu planladığı bir ortamda,  gençlerimizin bu özel ve anlamlı isteklerini saygıyla karşılamak gerekiyor. Buna öncülük eden ve bunu bir konferans ile taçlandıran sizleri bütün Maltepe halkı adına selamlıyor ve teşekkür ediyorum.

""

Biz yıllardan beri ülkemizin bağımsızlığı için savaşmış ve bunun için de savaşın sonunda barışı istemiş, her zaman ülkesini, halkını seven gençleri özenle yetiştirmişken, onlar son 50 yıldır bize karşı uyguladıkları yöntemlerle savaşın tarafları oldular. Onlar tek adam istiyorlar. Onların istekleri içerisinde barış isteyen gençler yok, onlar savaşı isteyen insanlar. Biz her zaman halktan yana, savaşı reddeden bir toplumun ferdi olarak, bireyleri olarak, savaşı ret etmeye devam edeceğiz" dedi.

""

CHP Grup Başkanvekili  M. Akif Hamzaçebi de panelistlerden önce söz alarak, yaptığı konuşmada; "Türkiye'de düşünceyi ifade etmek, özgürlüğü savunmak, hükümet karşıtlığı görüşler ortaya koymak bir kahramanlık, cesaret işi haline geldi" diyerek mevcut iktidarın politikalarını eleştirdi.

Panelistlerden şair ve yazar Kemal Burkay, konuşmasında; barış talebinin artık somut bir ihtiyaç haline geldiğini, Türkiye'nin en önemli sorununun, demokratikleşme sorunu olduğunu ve bunun bir an önce hayatta geçirilmesinin gerektiğini söyledi.

Panelde, Türkiye'nin dünü ve bugünü, tarihten örneklerle anlatıldı ve ülkeyi bekleyen karanlık günlerin gerçekleşmemesi için bir an önce sağ duyulu davranılmasının gerekliliği sık sık vurgulandı ve gençlere dikkat çekilerek kurtuluşun kendilerinde olduğu ve artık harekete geçilmesi gerektiği önemle belirtildi.

Konferans saati ve tarihinin hafta sonu yapılan açık öğretim sınavlarına denk gelmesinden dolayı beklenen katılım sağlanamadı. Konuşmaların ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Barbaros Dinçer katılımcılara birer plaket sundu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72