Kılıçdaroğlu rüzgarı

Kılıçdaroğlu Anadolu Yakası'ndaki ilçelerde seçim turuna çıktı

Kılıçdaroğlu rüzgarı

Kılıçdaroğlu Anadolu Yakası'ndaki ilçelerde seçim turuna çıktı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kılıçdaroğlu rüzgarı

Anadolu Yakası'ndaki ilçelerde seçim turuna çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ümraniye, Üsküdar Beykoz, Çekmeköy, Tuzla, Kartal ve Sancaktepe'de halkı selamladı. 

Geçen hafta sonu Anadolu yakasında seçim turuna çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programına Ümraniye'den başladı. Beraberinde Milletvekili Adayları Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, İl Başkanı Bahri Şahin, İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi ve partililerle birlikte seçim otobüsü üzerinde Ümraniye'nin ardından Üsküdar ve Beykoz'a geçen Kılıçdaroğlu, zaman zaman otobüsten inerek halkın arasına karıştı.

Kılıçdaroğlu, Beykoz'da yaptığı kısa konuşmada, “Milletin malını millete vereceğiz. Mülkiyet sorununu çözeceğiz, bu bizim boynumuzun borcu. İstanbul'da mülkiyet sorunu kalmayacak. Herkes hakkını alacak. CHP varsa, herkes için var” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Çavuşbaşı Caddesi'nden başlayarak Çekmeköy'e kadar otobüsün üstünde halkı selamladı. Bu esnada evlerin pencere ve balkonlarından Kılıçdaroğlu'na sevgi gösteleri yapıldı. Konvoy eşliğinde Şahinbey Caddesi üzerindeki parti binası önüne kadar gelen Kılıçdaroğlu burada halka seslendi.

Partililerin, “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu , “İnşallah onu yapacağız. Güvencemiz sizsiniz. Birlikte mücadele edeceğiz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi ötekileştirmeden kadın, çocuk, yaşlı, engelli herkesi kucaklayacaklarını vurguladı. Halktan yana olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Halkımızı seviyoruz. Halkımızın çıkarları için mücadele ediyoruz. Türkiye'yi seviyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Çekmeköy durağının ardından seçim otobüsüyle Sancaktepe'ye geçti. Sancaktepe Sarıgazi Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin 39. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Bugün, üç fidanımızı yitirdiğimiz tarih. Onları rahmetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Tuzla'ya geçen Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin çocuğun geleceğiyle oynandığını öne sürerek, “Size bir görev düşüyor; bu hükümeti alaşağı etmek sizin görevinizdir” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Kartal'da, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 39. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Burada seçim otobüsünün üzerinden gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, bugünün, Türkiye'nin bağımsızlığını isteyen, bağımsızlık dışında hiçbir kişisel çıkar peşinde olmayan “üç fidan”ın 39 yıl önce asıldıkları gün olduğunu söyledi.

Haber: Gürhan Demirtaş-Durmuş Acar

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3