Keskin'in Hizmetleri Sandığa Yansıyacak

AK Parti'nin kalesi durumunda olan Sultanbeyli'ye beş yılda adeta yatırım yağdı.

Keskin'in Hizmetleri Sandığa Yansıyacak

AK Parti'nin kalesi durumunda olan Sultanbeyli'ye beş yılda adeta yatırım yağdı.

27 Mart 2014 Perşembe 18:37
Keskin'in Hizmetleri Sandığa Yansıyacak

AK Parti’nin kalesi durumunda olan Sultanbeyli’ye beş yılda adeta yatırım yağdı. Bu yatırımların hepsinde büyük pay sahibi olan Hüseyin Keskin’in hizmetlerinin, 30 Mart seçimlerinde sandığa büyük bir farkla yansıyacağı tahmin ediliyor.

Seçimlere sayılı günler kala, anketler ve meydanlar AK Parti’nin yine rekor bir oyla seçim yarışını kazanacağını işaret ediyor. AK Parti’nin kalesi durumunda olan Sultanbeyli’de, Hüseyin Keskin’in yüzde 70 civarında oy alması tahmin ediliyor. Hüseyin Keskin, Sultanbeyli için önemli bir fırsat olarak ilçe halkı tarafından benimsenmiş durumunda. Beş yılda ilçenin tüm hayal projelerini gerçekleştiren Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’nin kabuğunu kırmasındaki en önemli faktör olarak gösteriliyor.

""

Sultanbeyli’de yapılamaz denilen tüm projeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ve bakanların desteğiyle hayata geçiren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’nin yeni vizyon kazanmasını sağladı. Gölet, TEM ve hastane gibi prestij projeleri ilk döneminde Sultanbeyli’ye kazandıran Başkan Keskin, bir nevi Sultanbeyli’nin hükümetle arasında güçlü bir bağ kurdu ve Sultanbeyli yatırımlarla tanıştı. Keskin’in önümüzdeki dönemde bu bağları güçlendirerek devam ettireceği ve Sultanbeyli’nin daha fazla yatırım almasını sağlayacağı ilçede en çok konuşulan konuların başında geliyor.

""

Sultanbeyli Recep Tayyip Erdoğan’dan Kopmaz

Sultanbeyli AK Parti kuruldu kurulalı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oldu. Her dönemde ilçeden AK Parti rekor oy çıkarttı. Başbakan Erdoğan’ın bizim Sultanbeyli dediğini bilen ilçe sakinleri Recep Tayyip Erdoğan’dan kopmaz. İlçenin ve ülkenin onun yatırımlarıyla kalkındığının bilincinde olan vatandaşlar 30 Mart seçimlerinde bu bağı güçlendirecektir. 

 

2011 Yılı Genel Seçimlerinde Sultanbeyli’deki Oy Oranları

2011 yılında yapılan genel seçimde AK Parti Sultanbeyli’de 68.9 oranında oy almıştı. 30 Mart seçimlerinde de bu orana yakın bir oy alması beklenen AK Parti, Sultanbeyli’de yine önde görünüyor.

AK Parti ilçe bazında genel seçimlerde Sultanbeyli’de yüzde 68.9 oranında oy aldı. Bu oy oranına bakılarak 30 Mart seçimlerini şimdiden kestirebilmek mümkün. Saadet Partisi ise 2011 genel seçimlerinde  Sultanbeyli’de %3.1 oranında oy almıştı. Büyük anket firmaları da Mart ayı ortalarında yaptığı anketlerde Sultanbeyli’de AK Parti’nin önde olduğunu ve durumun değişmeyeceğini belgelemişlerdi.

İşte 2011 yılında partilerin aldığı oylar

AK Parti : %68.9

Sebahat Tuncel: %9.5

CHP: %8.7

MHP: %6.0

Saadet Partisi: %3.1

BBP: %1.4

HAS Parti: %0.7

Bağımsızdiğer: %0.5

DP: %0.3

HEPAR: %0.2

TKP: %0.2

DSP: %0.1

MP: %0.1

DYP: %0.1

MMP: %0.1

Ahmet Tuncay Özkan: %0.1

LDP: %0

Bu oy oranlarına baktığımızda tablonun yerel seçimlerde de yine değişmeyeceğini söylemek mümkün. Genar Araştırma Şirketi Mart ayı ortasında yaptığı yerel seçim anketine göre AK Parti’nin yeni döneminin başladığını söyleyebiliriz. 

Son Güncelleme: 27.03.2014 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3