Kenan Malkoç, “Şişli'yi rekor oyla kazanırım”

Kenan Malkoç, “Şişli'yi rekor oyla kazanırım”

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kenan Malkoç, “Şişli'yi rekor oyla kazanırım”

İsmi CHP Şişli Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen, 24. Dönem CHPMilletvekili Adayı, Şişli Belediyesi eski Kültür Müdürü Kenan Malkoç, “Bugüne kadar Sarıgül'ün karşısına ciddi bir aday çıkmadı, bana görev verilirse karşımda kim olursa olsun rekor bir oyla Şişli'yi CHP'ye kazandırırım” dedi.

24. Dönem CHPMilletvekili Adayı, Şişli Belediyesi eski Kültür Müdürü Kenan Malkoç, gazetemizi ziyaret ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 41 yıldır Şişlili ve 1992 yılından beri de siyasetin içinde olan Malkoç, gazetemiz Flashaber'in İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız'a Şişli'ye neden talip olduğunu, projeleri ve Şişli'deki hizmetler hakkında önemli açıklamalar yaptı.  “Şişli'de çalmadık kapı bırakmayacağını söyleyen Malkoç, “Şişli'de belediye başkan adayını halk seçsin. 5 önemli projemizle 16 Mayıs'ta halkımızla beraber yola çıkacağız” dedi.

""

“Adayı halk belirlemeli

“Adayı halk seçer ve bu şekilde hak edenlerle yola çıkılırsa parti daha da başarılı olur” diyen Malkoç, “Önümüzdeki 2014 yerel seçimleri çok önemlidir. Yerel seçimlerde alacağımız oy, genel seçimlere yansıyacaktır. Artık Ahmet'in, Mehmet'in adamı değil, halkın adamı halka sorulmalı, onurlu örgütümüze sorulmalı. Şişli'de siyaset yaptığım için, örnek Şişli'yi gösteriyorum, Şişli halkına sorulmalı, okul müdürlerine, STK'lara, mahalle muhtarlarına, mahalli liderlere sorulmalı. Yerel adaylar genel merkezden atanmamalı. Ben bu konuda genel başkanımıza güveniyorum. Seçimlerde aday olacak Belediye başkan adayı, il genel ve belediye meclis üyelerinin mutlaka kendi bulundukları ilçede oturmalarına, örgütten olmalarına, örgütten olmayan kişilerin adaylaştırılmamasına dikkat edilmeli. Genel başkanımız ve genel merkezimiz dikkat edecektir. Eğer biz bunları yaparsak ilk seçimlerde mutlak CHP'yi iktidara taşırız. Birilerinin değil, bizler halkın önünde el pençe durmalıyız, örgütümüzün önünde el pençe durmalıyız. Kısacası, aday gösterilecek kişi oturduğu yerin çocuğu, evladı olmalı ve o kişi hizmet aşkıyla yanıp tutuşmalı. Ben ve binlerce yoldaşım bunun bilincindeyiz. Şişli'ye CHP bayrağını kesinlikle dikeceğiz” dedi.

""

“Şişli beton yığınına döndü”

İstanbul'daki gökdelen ve AVM'lerin yüzde 80'ine yakınının Şişli'de olduğuna dikkat çeken Kenan Malkoç, “Şişli adeta beton yığınına döndü, artık Şişli'de yürümek bile zor” dedi. Şişli'de kaynakların doğru kullanılmadığını söyleyen Malkoç, “Şişli, Türkiye'nin en büyük holdinglerinin, medya şirketlerinin merkezi bir ilçe. Buna karşılık varoş tabir ettiğimiz bölgesi de oldukça fazla bir yer işgal ediyor. Şişli, bu yüzden gözde bir ilçe. Bu kadar önemli noktadaki, gözde bir kentin bir tane kent meydanının olmaması bugüne kadar bu kentin imar rantını yöneten, değerlendirenlerin ayıbıdır. Örneğin Bomonti'de bir kent meydanı yaratılabilirdi. Buna uygun arazi orada mevcuttu. Ama yapılmadı. Doğru düzgün bir kent meydanı olmayan Şişlimizin her yanı maalesef beton yığını oldu. Şişli'de hiçbir şey yapılmadı demiyorum. Okullar yenilendi, altyapı, üst yapı uygulamaları var. Ancak Şişli'nin yatırımlara kullanılan bütçesi göz önüne alınacak olursa yapılan az diyorum. Şişli'nin kaynakları Şişli'ye harcanmalı diyorum. Çoğu mahallede vatandaşlarımızın çocukları ile beraber gideceği bir yer yok. Biz her bulunan boş alana imar vermek yerine, gerekirse kamulaştırarak çay bahçeleri, havuzlar, güzel parklar yapsaydık o bölgenin insanları buralara gelseydi, otursaydı fena mı olurdu. Onların yerine 25-30 tane gökdelen yapıldı. Yaşamak bile zor artık Şişli'de. Şunu çok açık yüreklilikle söylüyorum ki Şişli çarpık yapılaşma ve azgın imar rantına kurban ediliyor. Öncelikle bunun sorumlusu yerel yönetimdir. Ben rezidanslara veya AVM'lere karşı değilim. Ama İstanbul'da yapılan rezidansların, gökdelenlerin yüzde 78'i, AVM'lerin yüzde 67'si Şişli'de yapılmış. Ben insan olarak söylüyorum, bir yere aday olduğum için değil. Artık Şişli'de yürüyemiyoruz” dedi.

""

“Şişli'nin şovmene değil, hizmete ihtiyacı var”

Şişli'de, CHP'nin başarılı ve çalışkan kişilerin olduğunu söyleyen Malkoç, “Burayı yönetecek siyasetçilerin Şişli'de oturması ve halk tarafından karşılığının olması gerekir. Şişli'nin dışarıdan başka bir isme ve şovmene ihtiyacı yok. Bizler Şişli'de siyaset yapan insanlar olarak bu zorlukları aşacak ve çözüm üretecek güçteyiz” dedi. “Ben Şişli'nin iyi yönetildiğine inanmıyorum” diyen Kenan Malkoç, “Çünkü Şişli'yi yönetenler nereyi yöneteceklerine henüz karar veremediler. Türkiye'yi mi, İstanbul'u mu yönetmekte kararsız olanlar her geçen gün Şişli'ye zarar veriyor. Şişli'nin dışarıdaki imajının yanı sıra bir de gerçekleri var. Merak eden gelsin Şişli'yi beraber gezelim ve ne derece kötü yönetildiğini bir bir göstereyim” dedi.

""

“Aday gösterilirsem, karşımda Sarıgül de olsa fark etmez”

Mustafa Sarıgül'ün karşısına bu güne kadar ciddi bir rakip çıkmadığını söyleyen Malkoç,  partisi tarafından aday gösterildiği takdirde rakibi Mustafa Sarıgül olsa dahi seçimi mutlaka kazanacağını söyledi. Şişli halkının büyük bir çoğunluğunu yakinen tanıdığını belirten Malkoç, “Mustafa Sarıgül bir siyasi fenomen, önemli bir figürdür. Ancak biz kendisiyle beraber de çalıştık. Sayın Sarıgül'ün burada kazandığı seçimlerde karşısında hiçbir zaman ciddi bir aday olmadı. Son 3 dönem mevcut belediye başkanının karşısına alternatif aday çıkmadı. Ama ben farklıyım. Doğduğumdan beri Şişli'de yaşıyorum. CHP'nin her kademesinde görev yaptım. İlçe halkının taleplerini ve beklentilerini iyi biliyorum ve şimdiden hem meslek odaları, hem teknik üniversitelerden gelen uzman hocalarımızdan oluşan yaklaşık 40 kişilik bir ekiple Şişli için ranta dayalı olmayan, şehircilik ilkelerine göre hazırlanmış projeler üzerinde çalışıyoruz. Mahalle mahalle, bölge bölge Şişli'yi masaya yatırdık. Bunları Ocak veya Şubat ayında düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız” dedi.  

“16 Mayıs'ta yola çıkıyoruz”

Şu an bir proje gruplarının olduğunu söyleyen Kenan Malkoç, “Şişli'de yapmış olduğum çalışmalarda yalnız değilim. Proje grubumuz Şişli için yüzlerce proje hazırladı. 5 önemli projemiz var ki bunlar sadece Şişli'de değil tüm Türkiye'de ses getirecek projeler. Bunları Şişli meydanında açıklayacağım” dedi. 16 Mayıs'ta bu zihniyetten kurtulmak için yola çıkacaklarını söyleyen Malkoç, “Mustafa Kemal Atatürk nasıl Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için 16 Mayıs'ta Samsun'a doğru yola çıktı, bizde halkımızla beraber bu tarihte yola çıkacağız” dedi. Bizim stratejimiz ‘çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bizim değildir'. Bu mantıkla hareket edeceğiz. 5000 çalışma arkadaşımla beraber Şişli'de 180 bin m2'lik bir alanda dolaşarak birebir CHP'yi, çalışmalarımızı ve yerel projelerimizi anlatacağız” dedi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72