Kartal adayı Ebubekir Taşyürek’ten okulda seçim propagandası

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek, beraberindeki heyetle Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni “ziyaret” etti

Kartal adayı Ebubekir Taşyürek’ten okulda seçim propagandası

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek, beraberindeki heyetle Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni “ziyaret” etti

22 Şubat 2019 Cuma 16:10
Kartal adayı Ebubekir Taşyürek’ten okulda seçim propagandası

Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek öncülüğünde kalabalık bir heyetle okula gelen partililer, yaklaşık 15 dakika okul müdürünün odasında kaldı. Heyetin, bazı öğretmenlerden gelen tepkiler nedeniyle öğretmenler odasına girmediği iddia edildi. Taşyürek’in yanındaki isimlerin ellerinde seçim broşürleri olduğu ve broşürleri okulda dağıttıkları ileri sürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı disiplin yönetmeliğine göre okullarda siyasi faaliyet yasak olmasına karşın Kartal Belediye Başkan adayı Ebubekir Taşyürek’in Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak, seçim çalışması yürüttüğü, öğrencilerle fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Taşyürek’in, ziyaretin ardından okul önünde öğrencilerle fotoğraf çektirmesi de dikkat çekti.

MEB disiplin yönetmeliğine göre, “siyasi partilerin, bu partilere bağlı yan kuruluşların, derneklerin, sendikaların ve benzeri kuruluşların siyasi ve ideolojik görüşleri doğrultusunda” faaliyet düzenlemek, “Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar” arasında yer alıyor.

MEB PARTİLERE YASAĞI HATIRLATMALI

Eğitim kurumlarının siyaset üstü merkezler olması gerektiğini söyleyen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okulların siyasi propaganda merkezi haline getirilemeyeceğini vurguladı. Yıldırım, siyasi partilerin koltuk hırslarına öğrencilerin de dahil edildiğinin altını çizerek “MEB’den, okullarda seçim çalışmalarını yasaklayan yönetmeliği tüm okullara yeniden hatırlatmasını istiyoruz” diye konuştu.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Taşyürek, okul 'ziyaretini' resmi internet sitesinden şu ifadelerle duyurdu:

"Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek Okul Müdürü Adem Beker, idareciler ve öğretmenlerimizle birlikte, Kartal'ın geleceğini ve eğitim alanındaki düşüncelerimizi paylaştık ve öğrenci kardeşlerimizin çalışmalarını yerinde gördük. Ziyaretimizde bizi yalnız bırakmayan Kartal Anadolu Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Dönmez ve yönetimine teşekkür ediyoruz."

Son Güncelleme: 23.02.2019 01:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72