İşte 1 Haziran seçiminin kazananları

AKP'nin itirazları sonucu Yalova ve Ağrı'da seçim yenilendi, kazanan bu kez...

İşte 1 Haziran seçiminin kazananları

AKP'nin itirazları sonucu Yalova ve Ağrı'da seçim yenilendi, kazanan bu kez...

02 Haziran 2014 Pazartesi 10:07
İşte 1 Haziran seçiminin kazananları

AKP'nin itirazları sonucu Yalova ve Ağrı'da seçim yenilendi, kazanan bu kez farklı kazandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nca 30 Mart’taki yerel seçimlerin iptal edildiği 2 il, 7 ilçe ve 4 belde ile ara seçim yapılan 1 belde dün yeniden sandık başına gitti.

30 Mart seçimlerinde CHP adayı Vefa Salman’ın 6 oy farkla kazandığı ve mazbatasını alarak göreve başladığı Yalova’da CHP, dün yenilenen seçimi 30 milletvekiliyle izledi. Yalova’da CHP’li Vefa Salman 29 bin 227 oy alırken, rakibi AK Parti’li Yakup Koçal 28 bin 999 oyda kaldı. Bu sonuçla Salman Koçal’a 228 oy fark atmış oldu.

BAŞKA PARTİLİLER DE OY VERDİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kazandıkları seçim sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda partililere şöyle seslendi: “Yalova Belediyesi emin olun ki yolsuzlukla anılmayacaktır. Emin olun ki Milletvekili Muharrem İnce asla belediyenin işlerine burnunu sokmayacaktır. Ankara’da yardımcı olacağım bir şey varsa her belediye başkanına olduğum gibi Vefa Salman kardeşime de yardımcı olacağım. Tertemiz, pırıl pırıl bir sosyal demokrat belediye göreceksiniz. Bu seçimi sadece CHP’lilerin oylarıyla almadık. Başka partilere mensup kardeşlerimiz de partimize oy verdi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden, ellerinden öpüyorum.”

SALMAN: SEÇİM KAZANMAKTAN YORULDUM

Vefa Salman ise kendisine oy versin vermesin herkesin başkanı olacağını anlattı. Zorlu bir yarış olduğunu söyleyen Salman, "Bunları yenmekten yoruldum vallahi billahi. Umarım bir daha itiraz edip de beni bir daha bağırtmazlar. Burada herkesin emeği var. Vefa'ya Yalova, vefasını gösterdi" diye konuştu.

AK PARTİ VE CHP'LİLER ARASINDA KAVGA

Yalova’da Gaziosmanpaşa’daki Fatih Sultan Mehmet Lisesi’nde AKP’li ve CHP’liler arasında kavga çıktı. AK Partililerin satır kullandığı ve bir CHP’linin yumrukla burnunu kırdıkları öne sürüldü. Çıkan olayda 3 kişi gözaltına alındı. Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda ise sandık görevlisi Ahmet Küçük (50), oy kullanma işlemleri sırasında kalp kirizi geçirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, sonuca itiraz edeceklerini açıkladı.

AĞRI'DA 2 BİN 281 OY FARK

Ağrı’da belediye başkanlığını 23 bin 460 oyla BDP adayı Sırrı Sakık kazandı. AK Parti adayı Hasan Aydın 20 bin 609 oyda kaldı. Sakık bu sonuçlara göre AK Parti adayına 2 bin 851 oy fark attı. Milletvekilliğini bırakacak olan Sakık şunları söyledi: “Aslında bu seçimi kazanan Türkiye’deki barış sürecidir. Ağrı halkı barışı çok çok önemsiyor. Kürt halkı barışı çok çok önemsiyor. Bizi sevindiren tek şey kentte huzurlu bir seçimin olması. Kuşkularımız, endişelerimiz vardı ama kazasız belasız bir seçim yaşadık. Bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

5 İKTİDAR, 7 MUHALEFET

Bitlis’in Güroymak ilçesinde belediye başkanlığını BDP adayı Mehmet Emin Özkan kazandı. Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde CHP adayı İshak Gündoğan belediye başkanı oldu. Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde belediye başkanlığını MHP adayı Mustafa Karakaya kazandı. Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde MHP adayı Haşim Şentürk seçimin galibi oldu. Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde AK Parti adayı Kazım Misafir kazandı. Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde belediye başkanı AK Partili Musa İhsan Uğuz oldu. Aydın’ın Buharkent ilçesinde seçimi AK Parti adayı Mehmet Erol kazandı. Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesinde seçimin galibi CHP’nin adayı Dursun Uzunca oldu. Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde belediye başkanlığını SP adayı İshak Birol kazandı. Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde AK Parti adayı Çetin Mertoğlu seçildi. Niğde’nin Bağlama beldesinde MHP adayı Murat Karakuzu belediye başkanı oldu. Ara seçime gidilen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinin Gömü beldesinde de belediye başkanlığını AK Parti adayı Hakkı Tekin kazandı.

Bitlis Güroymak BDP
Eskişehir Mahmudiye CHP
Çankırı Şabanözü MHP
Bayburt Aydıntepe MHP
Tokat Yeşilyurt AK Parti
Kastamonu Çatalzeytin AK Parti
Aydın Buharkent AK Parti
Çorum Aşdağul CHP
Erzincan Çadırkaya SP
Yozgat Eymir AK Parti
Niğde Bağlama MHP
Afyonkarahisar Gömü AK Parti

kaynak:gerçek gündem

Son Güncelleme: 02.06.2014 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72