HİZMET ÜRETMEYENLER, İSRAF ÜRETİYOR

Saadet Partili Abdullah Sevim, "Hizmet üretmeyenler reklam üretiyor, israf üretiyor. İstanbul, afiş ve pankartlarla idare edilebilecek bir şehir değil" dedi.

HİZMET ÜRETMEYENLER, İSRAF ÜRETİYOR

Saadet Partili Abdullah Sevim, "Hizmet üretmeyenler reklam üretiyor, israf üretiyor. İstanbul, afiş ve pankartlarla idare edilebilecek bir şehir değil" dedi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 12:33
HİZMET ÜRETMEYENLER, İSRAF ÜRETİYOR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul'a dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine şehrin trafik sorununa değinerek başlayan Sevim, "Trafik sorunu için elbette ki ana çözüm önerimiz toplu ulaşım. Ama nasıl? Hemen herkesten aynı cümleyi duyabilirsiniz. Şu an da İstanbul’u yöneten arkadaşlarımız da buna önem vermeye gayret ediyorlar ancak sonuç alınamıyor çünkü toplu ulaşım rahat ve konforlu değil. İnsanlar tıka basa dolu bir metroya, metrobüse, otobüse binebilmek için adeta birbiriyle yarışır haldeler. Merak ediyorum, bu şehri idare edenlerin hangisi ya da kaçı kendisi toplu ulaşımı kullanıyor veya bir yakınını gönül rahatlığıyla toplu ulaşım araçlarına bindirebiliyor?” diye sordu.

PLAN YOK! ALTYAPI YOK! AĞAÇ YOK!

Daha sonra İstanbul'da yaşanan şehirleşme sorununa değinen "İstanbul'un Ağabeyi" Sevim, "Bir yerin yaşam alanı olabilmesi için oraya binalar, evler inşa etmek yeterli olamaz. Bir yerin tam manasıyla, yeşil alanıyla, sosyal donatı alanlarıyla, altyapısıyla, doğasıyla imar edilmesi lazım. Ağaçları keselim, hayvanları kovalım, gökyüzüne hasret yaşayalım. Ama oranın adı yaşam alanı olsun. Olmaz öyle şey! Sonra bir yağmur yağıyor. Plan yok, altyapı yok, toprak yok. Sonuç taşkın, sonuç karayla deniz birleşmiş, sonuç insanların evlerini su basmış. Biz buna şehirleşme diyebilir miyiz?” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'UN TAŞI TOPRAĞI ASFALT VE BETON OLDU!

İstanbul’da kamuya açık yeşil alanların, kentin toplam yüzölçümünün yüzde 2,2’sine tekabül ettiğini de söyleyen Başkan Sevim, "Yine bir başka veride ise kişi başına düşen aktif yeşil alan yaklaşık 8,5 metrekareye denk düşüyor. Eskiden 'taşı toprağı altın' denilen İstanbul’un taşı toprağı asfalt ve beton olmuş durumda! Deprem toplanma alanlarının dahi yüzde 75’i imara açılmış durumda! Yeşili yol kenarlarındaki duvarlarda ve parklarda görebiliyoruz. Oysaki ihtiyacımız olan doğa! Nerede bir parça orman kaldıysa onunda kapısına gişe koyup rant alanına çevrilmiş! Bu tabloya baktıkça, içimiz kan ağlıyor!" diye konuştu.

İSTANBUL'U DEĞİL ALGILARI YÖNETİYORLAR!

İstanbul’daki belediyelerin hizmetten çok reklam ürettiklerini ifade eden Abdullah Sevim, “Hizmet üretmeyenler reklam üretiyor, israf üretiyor. Teşekkür pankartlarıyla, tebrik pankartlarıyla ilçeleri donatıyorlar. İstanbul, afiş ve pankartlarla idare edilebilecek bir şehir değil. İstanbul’u değil algıları yönetmek istiyorlar. Maalesef israf bu tarz tanıtım faaliyetleriyle de bitmiyor. Yapılan yatırımların ise bütçeleri denetlenemez durumda” şeklinde konuştu.

Kamu kaynaklarını kullananların çok dikkatli olması gerektiğine de vurgu yapan Dr. Sevim, “Bu kaynaklar, göreve gelen arkadaşlarımız için bir nevi emanettir. Halkımızın onlara hizmet için verdiği bir emanettir. Bu kaynakları kullananların Hz. Ömer titizliğiyle bu bütçeleri kullanması, koruması gerekir. Ancak bugün bunu görebilmek maalesef çok zor” diye konuştu.

Milli Görüş belediyeciliğinde israfa ve savurganlığa yer olmadığına da vurgu yapan Sevim, “Biz bu işi biliyoruz. Milli Görüş Belediyecilikte sadece başarılar elde etmiş değildir. Milli Görüş Belediyecilik alanında bir okul da olmuştur aynı zamanda. Bu manada insanlarımız bize güveniyorlar. Biz ne boş yere yatırım yapacağız ne de eksik yatırımlarla belediye kaynaklarını boşa harcayacağız” şeklinde konuştu.

TEK TEK İNCELİYORUZ!

İstanbul’daki tüm belediyeleri mercek altına aldıklarını belirten Sevim, “39 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 40 belediyenin faaliyetleri teşkilatımız tarafından incelenmekte ve kamuoyu bilgilendirilmektedir. Yapmış olduğumuz bu bilgilendirmeler sonucunda gördük ki bazı belediye başkanları bu bilgileri nerelerden aldıklarımızı araştırmaya başlamışlar. Bizler bu bilgileri kanunlar çerçevesinde yayınlamak zorunda oldukları raporlardan alıyoruz. Buradan da görüldüğü üzere işte bu belediyecilik anlayışı ile İstanbul ancak böyle yaşanılamaz hale getirilir. İnşallah 2019 seçimleri ile yerel yönetimlerde Milli Görüş Belediyeciliği yeniden İstanbul’da destanlar yazarak İstanbulluları hasretini çektikleri hizmetlerle buluşturacaktır.

İSTANBUL'A İHANET EDENLER BUNU İTİRAFTAN ÇEKİNMİYOR!

İstanbul'un içlerinde bir sevda olduğa da vurgu yapan “İstanbul'un Ağabeyi” Abdullah Sevim, “Bu bir makam sevdası değildir. Biz İstanbul’a ve İstanbulluya hak ettiği hizmeti götürmekte kararlıyız. Neden bu kadar kararlıyız biliyor musunuz? Çünkü İstanbul'a ihanet edenler bunu itiraf etmekten bile çekinmiyorlar. İstanbul'a ihanet edenler, İstanbul'a yeşili çok görenler, İstanbul'u rant pazarına çevirenler bilmeli ki, emanete ihanet ettiler. Peki bu ihanetten vazgeçtiler mi, vazgeçecekler mi bunu da açıklamalarını bekliyoruz. Ancak yapılanlardan görüyoruz ki bundan vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler” dedi.

ÇOK GÜÇLÜ ADAYLARLA GELİYORUZ!

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Sevim, "Bizim belediye başkanlarımız hala halk içinde sevilen insanlar. Toplumda başı dik bir şekilde gezebiliyorlar. Taraflı tarafsız herkes bizim belediyeciliğimizi takdir ediyor. Buradan aldığımız güç ile gerek Büyükşehirde gerekse ilçelerde halkın içinden, halkımızın sevdiği çok güçlü adaylarla seçimlere gireceğiz. Halkımızn bize olan ilgisi her geçen gün daha fazla oya dönüşüyor. Hep birlikte göreceğiz ki yerel seçimlerden Saadet Partisi büyük bir zaferle çıkacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3