Halkın iktidar yolu: KILIÇDAROĞLU

Kuluçdaroğlu kurultayda ‘birlik' ve ‘beraberliğini' bir kez daha güçlendirecek.

Halkın iktidar yolu: KILIÇDAROĞLU

Kuluçdaroğlu kurultayda ‘birlik' ve ‘beraberliğini' bir kez daha güçlendirecek.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Halkın iktidar yolu: KILIÇDAROĞLU

Halkın iktidar yolu: KILIÇDAROĞLU

 

Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, iktidar yolunda attığı adımlara bir yenisini daha eklemek için yapacağı kurultayda ‘birlik' ve ‘beraberliğini' bir kez daha güçlendirecek.

 

""

FLASHABER / Hafta sonu kurultaya giden CHP'de Kılıçdaroğlu'nun, yenileyeceği güven oyu ile parti içi birlikteliği bir kez daha pekiştirmesine kesin gözü ile bakılırken; gazeteniz Flashaber de parti tabanında geniş yankı uyandıracak bir habere imza attı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte büyük bir değişim ve gelişim hamlesi yaşayan CHP'nin ‘en başarılı ve öne çıkan' parti yöneticisi, milletvekili, il, ilçe ve belediye başkanı yapmış olduğumuz geniş çaplı bu kamuoyu araştırması ile bir kez daha gündemde.

Yaptıkları birbirinden başarılı çalışmalarla adını ön plana çıkaran CHP'nin önde gelen isimleri arasına Van, Mersin ve İstanbul'dan partinin üst düzey yöneticileri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları girmiş durumda.

Kılıçdaroğlu'nun ‘çalışkanlık ruhu'na en yatkın isimler arasında üst sıraları Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Van İl Başkanı Halil Kartal, İstanbul Tuzla İlçe Başkanı Cemil Ekşi ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gibi isimler paylaşıyor. 

Yeni CHP'nin ezber bozan lideri Kılıçdaroğlu'nun çok daha yükseklere taşınabilmesi için parti içerisindeki bu ve benzeri isimlerin büyük rol oynayacağı yönünde hemfikir olan parti tabanı, “Genç ve dinamik kadroların artması için, bu isimlerin çoğalması şart” görüşünü paylaşıyor.

 

""

Güneydoğu'nun umudu Oran

Genel başkan yardımcılarından ve parti meclisi üyelerinden Umut Oran, CHP'nin Güneydoğu ile ilgili projeleri üzerinde çalışan bir isim. Kürt meselesinin çözülmesi için insanların doğduğu yerde doyması gerektiğini savunan Oran, bölgenin umudu oluyor. Oran, “Eğer hazırladığımız projeler bölgede tam olarak hayata geçirilebilse terör sorunu 5 yılda çözülür” iddiasında bulunuyor.

Güneydoğu'da hayata geçirdiği bazı projelerle istihdam imkanlarını artıran İşadamı Umut Oran, yeni dönemde CHP'nin bölge politikalarıyla ilgili umudu oldu. Oran, 15 yıldır bölgenin ekonomik kalkınmasıyla ilgili çalışmalar yapıyor. TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi Başkanlığı görevini de yürüten Oran, Adıyaman ve Diyarbakır'da hayata geçirdiği projelerle tekstil alanında önemli istihdam imkanı sağladı.

 

""

Gürsel Tekin yükselen değer

Kadıköy belediye başkan yardımcılığından İstanbul il başkanlığına, il başkanlığından da parti meclisi üyeliği ve genel başkan yardımcılığına kadar yükselen başarı öyküsünde örnek bir çalışma performansı ile partililerin gönlünde taht kuran Gürsel Tekin, CHP'nin Kılıçdaroğlu'ndan sonra son zamanlarda en çok yükselen trendi.

29 Mart yerel seçimlerinde Kılıçdaroğlu'yla birlikte İstanbul'u az bir farkla kaybeden Tekin'in yılmayan mücadeleci yapısı, partisine yükselen başarı grafiği olarak yansıyor. Türkiye'nin dört bir yanından farklı kesimlere hitap edebilen Tekin'in tabanla barışık kişiliği, güven veren bir umuda dönüşmüş durumda. Parti içerisinde son derece sevilen bir isim olan Gürsel Tekin, trendi yükselenlerin başında geliyor.

 

""

TBMM'nin en çalışkan vekili: Ali Rıza Öztürk

Kamuoyu, CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Rıza Öztürk'ü yakından izliyor ve takdir ediyor. Öztürk, meclisin çalışkan milletvekili olarak anılıyor. Öztürk'ün; karşılıksız çek mağdurları, taş atan çocuklar, maden ocakları, nükleer santral, çevre, faili meçhul cinayetler, 16 Mart füze kalkanı ve 12 Eylül'le ilgili basına yansımış meclisteki önerge ve teklifleri ilgiyle izlendi.

Çıkışları ile Ak Parti iktidarını zora sokan Öztürk, memleket yararına fikir, düşünce ve projeleri ile CHP'nin umut vaadeden isimleri arasına girmiş durumda. Parti tabanında Öztürk'e karşı her geçen gün yükselen güven duygusu arttıkça artıyor.

Öztürk, faili meçhul bırakılan siyasi cinayetlerin aydınlatılması için özel bir çaba ve gayret sarfediyor ve 12 Eylül döneminde idam edilen gençlerin, “haklarında verilen idam kararlarının yürürlükten kaldırılmasına ilişkin” olarak kanun teklifi verdi. Ancak verdiği kanun teklifi aylar geçmesine rağmen adalet komisyonu gündemine getirilmedi.

Yine Öztürk, “12 Eylül darbe mağduriyetinin giderilmesine ilişkin kanun teklifi” verdi. Ancak bu teklif de komisyon gündemine getirilmedi. Çek mağdurlarının TBMM'de gözü kulağı haline gelen Öztürk, çek kanunu ile ilgili sorunları meclis gündemine taşıdı. Öztürk, 350'nin üzerinde soru önergesi vererek ülkedeki gelişen olayların aydınlatılması için hesap sordu ve gelişmelerin takipçisi oldu.

 

""

İlgezdi ile Ataşehir örnek kent

Partisi CHP'de uzun yıllar ilçe ve il yöneticiliği görevlerinin ardından 29 Mart seçimlerinde büyük bir başarı göstererek Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Battal İlgizdi de yükselen değerlerden. İlgezdi'nin Ataşehir'de sergilediği şeffaf ve katılımcı yerel yönetim anlayışı hem örnek teşkil ediyor, hem de CHP'nin belediyecilikte adeta simgesi oluyor. Halkla sürekli iç içe olan Battal İlgezdi'ye CHP tabanı büyük bir hayranlık ve güvenle bakıyor. CHP'nin belediyecilikte umut vaat eden isimlerinin başında gelen İlgezdi, her yünüyle örnek olduğu siyasi yaşamı boyunca çalışkan ve dinamik yapısıyla her zaman göz doldurmuş ve bu yönde ilgi odağı olmuş bir isim.

 

""

Cemil Ekşi, en başarılı ilçe başkanı

Orhanlı'da uzun yıllar belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP'den Tuzla'ya aday olup kıl payı farkla seçimi kaybeden Cemil Ekşi de yılmayan mücadelesi ile hem örnek oluyor, hem de parti tabanının gönlünde taht kuruyor. 29 Mart yerel seçimlerinden sonra partisi CHP'ye sahip çıkarak ilçe başkanı seçilen Cemil Ekşi, geçen süreçte gerek Tuzla'da gerekse İstanbul genelindeki diğer ilçelerde CHP tabanıyla adeta bütünleşen isim oldu. Belediye başkanlığı yaptığı dönemdeki üstün başarılarıyla bölge halkının sevgi ve saygısını kazanan Ekşi'nin CHP içerisinde yükselen konumu takdire şayan.

 

""

Kartal, Van'ı uçuşa hazırlıyor

Açık sözlülüğü ve yürekli siyasetçiliği ile tanınan Van İl Başkanı Avukat Halil Kartal da yeni CHP'nin hızla yükselen değerlerinden. Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da önemli bir ‘birleştiricilik rolü' üstlenen Başkan Kartal, ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalıştığı Van'da, partisi CHP'yi zirveye taşımak için yoğun bir çaba ve gayret sarfediyor.

 İktidar partisi gibi imkan ve olanakları olmaksızın partisini zirveye taşımak için çalışan İl Başkanı Halil Kartal, ısrarla ve inatla partisini halka anlatıyor, Van'da CHP'yi bir numara yapmak için örnek bir mücadele sergiliyor. Kartal'ın bu mücadelesi parti tabanından destek ve takdir görüyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72