Gürsel Tekin, Sultanbeyli ve Çekmeköy'deydi

Gürsel Tekin Sultanbeyli ve Çekmeköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Gürsel Tekin, Sultanbeyli ve Çekmeköy'deydi

Gürsel Tekin Sultanbeyli ve Çekmeköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gürsel Tekin, Sultanbeyli ve Çekmeköy'deydi

 CHP'nin iki numarası Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında 1. bölge milletvekili adaylarıyla Sultanbeyli ve Çekmeköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ve ilçe yöneticileri ile birlikte Sultanbeyli'deki Enfes Restoran'da muhtarlar ve dernek başkanlarıyla bir araya gelen Tekin, birinci önceliklerinin, millet iradesinin parlamentoya yansıması için bütün seçim yasalarını değiştirmek olduğunu söyledi.

 

""

Milletvekillerinin de muhtarlar gibi vatandaş tarafından doğrudan seçilmesi gerektiğini savunan Tekin, “Liderlerin atadığı milletvekili, sizlerin vekili olamaz, doğal olarak liderinin vekili olacaktır” dedi. CHP iktidarı döneminde, millet iradesiyle seçilen muhtarların, otomatik olarak belediye meclisi üyesi olacağını ve belediyede kendi mahallesini temsil edeceğini dile getiren Tekin, “Muhtarların komik rakamlar aldığını biliyorum. Milletin seçmiş olduğu temsilcilerin, hiçbir sosyal güvencesi yok. CHP iktidarı döneminde, muhtarların sosyal güvencesi olacak. En azından memurların aldığı devlet güvencesi neyse, muhtarların da o olacak. Muhtarlıklar, belediye başkanlarına mahkum olmayacak. Muhtarlar, en az belediye başkanları kadar güçlü olacak; ricacı değil, direk icraatın içinde olacak” şeklinde konuştu.


""

Gürsel Tekin, cemevlerine ilişkin bir soru üzerine, “CHP döneminde, kesinlikle cemevleri ibadethane olacaktır ve devlet güvencesi altında olacaktır” dedi. Tekin daha sonra Çekmeköy'de parti otobüsünden vatandaşları selamladı. Güzergahında bulunan Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu'na giden Tekin, okul bahçesinde açılan kermes stantlarını gezdi. Taşdelen Mahallesi'nde İlçe Başkanı Murat Cirav ve Hüseyin Sipahi ile birlikte partisinin seçim ofisini açan Tekin, burada vatandaşların sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Savcısının YGS'de şifre iddialarına ilişkin başlattığı soruşturmanın sonuçlarını heyecanla beklediklerini ifade eden Tekin, “Bütün bunlardan kurtulmak istiyorsanız, halkın iktidarını kurmak zorundasınız. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yaparsanız, bu ülkede yolsuzluk olmaz, bu ülkede yolsuzluk olmazsa yoksulluk olmaz. Türkiye'deki yolsuzluk rakamı her yıl 100 milyar dolar. 100 milyar dolar hortumları kestiğinizde bu ülkede yoksulluk da kalmayacak, huzur gelecek, sefalet olmayacak” diye konuştu.


""

 

Gürsel Tekin, cemevlerine ilişkin bir soru üzerine, “CHP döneminde, kesinlikle cemevleri ibadethane olacaktır ve devlet güvencesi altında olacaktır'' dedi. Tekin, başka bir soru üzerine taşeron sistemini tamamen kaldıracaklarını belirtti. Tekin, “Ey taşeronlar, elinizi vicdanınıza koyun, geleceğinizi düşünün, sırtınızı AKP'ye, rantçı partiye dönün. Yolunuz CHP yolu olsun ve bu rezaletten, kölelik sisteminden kurtulun” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, son dönemlerde siyasi partilere hakaret ettiğini ileri süren Tekin, bunu kınadığını söyledi. 


""
""
""
""
""
""
""
""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72