Gürsel Tekin Flashaber'de

CHP'nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin, önemli açıklamalar yaptı

Gürsel Tekin Flashaber'de

CHP'nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin, önemli açıklamalar yaptı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gürsel Tekin Flashaber'de

 Gazetemiz Flashaber'i ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız'la, yerel medyadan ülke ve dünya gündemine kadar birçok konuda görüş alış verişinde bulunan CHP'nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin, önemli açıklamalar yaptı.


""

Geçen hafta Çarşamba günü programını bütün gün Anadolu yakasındaki ilçelere ayıran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Bölge Milletvekili Adayı Gürsel Tekin, akşam saatlerinde ziyaret ettiği gazetemiz Flashaber'de hem yorgunluk attı, hem de gündeme damga vuracak önemli açıklamalar yaptı. Güne Üsküdar'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla yaptığı kahvaltıyla başlayan Tekin, daha sonra partisinin Kartal ve Ümraniye'de düzenlediği çeşitli programlara katıldı.


""

Akşam saatlerinde ise Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi ve Ümraniye eski ilçe başkanı Mehmet Yeşilyurt ile birlikte gazetemiz Flashaber'in Ümraniye'deki merkezinde İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Yerel Basın Birliği Kurucu Başkanı Ali Rıza Yıldız ile uzun bir süre görüş alışverişinde bulunan Tekin, “Flashaber'i ilgi ve beğeni ile takip ediyorum. Tarafsız ve objektif yayınlarınızı başarılı buluyorum” dedi.


""

Tekin, Ali Rıza Yıldız'la yerel basından, ülke gündemine ve dünyadaki gelişmelere kadar bir çok konuda sohbet etti. Böge yerel basın mensuplarının da ilgi gösterdiği ziyarette gazetemiz tesislerini gezen Tekin, gazete çalışanları ile görüş alış verişinde bulundu. Tekin, yayın grubumuzun bünyesinde faaliyete geçen www.chphaber.com.tr internet haber sitesinin de açılışını yaptı.

 

""

Flashaber Yazı İşleri Müdürü Kenan Baylan'ın CHP'nin yerel basına ilişkin politikasıyla ilgili sorusu üzerine Gürsel Tekin, “İki çeşit yerel basın görüyoruz. Biri seçimden seçime çıkan, diğeri gerçek manada bu işi yapan. Gerçek manadaki yerel basının ayakları üzerinde durması için iktidar olduğumuzda gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız” dedi.

Tekin, Üsküdar'da söylediği “İmar oyunlarından elde edilen 40 milyar dolar rantı ispat edemezsem siyaseti bırakırım” sözlerinin hatırlatılması üzerine; “Ben az bile söyledim. Ali Müfit Gürtuna ve Mehmet Bekaroğlu da açıkladı hem de 40 milyar değil 200 milyar dolar olarak. 2005'te bu iktidarın çıkardığı yerel yönetimler yasası yargının elini kolunu bağlıyor, birileri de malı götürüyor” dedi.


""

Belediyelerde döndüğünü iddia ettiği imar oyunları ile ilgili olarak Gürsel Tekin, “Yapılan imar plan tadilatları tamamen ranta dayalı. 200 bin dolara kapattıkları yerin bir yıl sonra plan tadilatını yapıyorlar ve o yer bir anda oluyor 200 milyon dolarlık yer. İş bu kadar basit. Yerel yönetimler yasası da savcı ve hakimleri bu konuda yetkisiz bırakıyor” dedi.

12 Haziran seçimlerine ilişkin olarak da Tekin; “43 il dolaştım. Başbakan, meydanlardaki konuşmalarında ortalığı germekten başka bir şey yapmıyor. Bu ülkede yaşayan 9 milyon emekliden % 47'sinin maaşı hacizli. Başbakan kalkmış hala refah seviyesinden bahsediyor. Pazarlarda yarım kilo fiyatı yazıyor etiketlerde. Hani refah nerde?” diye konuştu.

Medya konusuna da değinen Gürsel Tekin, “Medyamız ne yazık ki esaret altında. Basın özgür değil. Birleşmiş Milletler raporunda da açıklandığı gibi; baskı ve yasaklar konusunda Türkiye, Çin ve İran en geri kalmış ülkeler. Sürekli ülke gerçeklerini dile getiriyoruz. Ancak tam manasıyla bunları yazabilen, yayınlayabilen bir medya göremiyoruz” dedi.


""

 

‘Basın İlan Kurumu'nu silbaştan

yeniden dizayn edeceğiz'

 Yerel basının kimseye muhtaç olmaması gerektiğinin altını çizen Gürsel Tekin, devletin bu noktadaki kurumu olan Basın İlan Kurumu'nun bir rant merkezi haline geldiğini, 30-40 adet gazete basanların bile ilan pastasından pay aldıklarını dile getirdi ve bunu önlemek için de Basın İlan Kurumu'nu silbaştan yeniden dizayn edeceklerini ifade etti.


""
""
""
""
""
""
""
""
""
""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3