Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap

Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayla kendisini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Katar'dan cevap verdi.
 Bugün başkent Doha'da Katar Emir Şeyh Hamed bin Halife es-Sani ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamed bin Casim bin Cebr Al Sani ile bir araya gelen Erdoğan, görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in İmralı sürecine kurban edildiğini söyleyen Bahçeli'ye verdiği cevapta şunları söyledi:

"Ben Sayın Bahçeli'nin ne dediğini bilmiyorum. Herhalde bu tür tasarruf Sayın Bahçeli'nin elinde değil. Bu tür tasarruflar ülkenin başbakanı kimse, ülkenin başbakanı kalkar, Sayın Cumhurbaşkanı'na teklifini yapar. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu onadığı zaman devreye girer. Yani bu içinde hangi niyet vardı veya nasıldı, bu ancak niyet okuyuculara ait bir tavırdır. Sayın Bahçeli eğer niyet okuyuculuğa başlamışsa onu bilemem."

"KATAR'LA BİRLİKTE SURİYE HALKININ YANINDAKİ BİRLİKTELİĞİMİZ SÜRECEK"

Görüşmelerinde bölgesel konuların, özellikle de Suriye konusunun müzakere edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Öncelikli olarak Suriye konusunu görüşme imkanımız oldu. Suriye konusunu aramızda detaylı olarak değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte de Suriye halkının yanındaki birlikteliğimizi devam ettirme kararımız aynen bundan sonraki sürece yönelik de devam edecektir. Burada bir karar birliğimizin olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim" dedi.

"ENERJİ ALANINDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRÜŞTÜK"

Erdoğan, "Gerek Sayın Başbakan'la, gerek Sayın Emir'le yaptığımız ikili ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye-Katar arasındaki ikili ilişkilerimizi gözden geçirme fırsatını bulduk. Ağırlıklı olarak enerji alanında birlikte neler yapabiliriz, bunları görüşme imkanımız oldu. Verimli geçen bir görüşmeydi ama bu süreç devam edecek" şeklinde konuştu.

"SAMARAS ATİNA'YA CAMİ KONUSUNUN PARLAMENTODAN GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ"

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'la yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin bir soruya ise, "Sayın Samaras'la Türkiye-Yunanistan arasındaki ikili görüşmeleri ele aldık, değerlendirdik. Bunun yanında Batı Trakya'daki sorunları birlikte değerlendirdik. Batı Trakya'daki sorunların yanında 'yetimhanenin' bir çevre enstitüsü olarak yapılması konusuna yönelik bir değerlendirmemiz oldu" şeklinde karşılık verdi.

Erdoğan cevabının devamında şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 5 Mart'ta Ankara'da, üst düzeyle istişare konsey toplantısını yapacağız. Bu toplantıya kendileri de öne sürdüğümüz bu başlıklar noktasında daha hazırlıklı olarak gelip bunu Ankara'da görüşüp bir neticeye bağlayalım şeklinde bir mutabakatımız oldu. Hatta kendileri, Atina'daki cami meselesinin parlamentodan geçtiğini söylediler. Bizler de bunun illa tarafınızdan yapılması şart değil, bize burada imar noktasında müsaadede bulunursanız bunu biz de yaptırırız dedik. Yeter ki Atina'ya bu turizmle vesaire gelen Müslümanlar orada ibadet edebilecekleri bir yer bulabilsinler dedik. Sayın Samaras olumlu bir yaklaşım gösterdi. Bu tür adımların karşılıklı iyi niyet anlayışı ile çözülebileceği noktasında bir mutabakatımız oldu."

Başbakan Erdoğan ayrıca, "Heybeli Ada'da da bunu bekliyor musunuz@f0" sorusuna, "Olabilir niye olmasın!" cevabını verdi.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72