Erdoğan'dan net açıklama: Barzani 22 Eylül'de kararımızı görecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan net açıklama: Barzani 22 Eylül'de kararımızı görecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2017 Cumartesi 02:50
Erdoğan'dan net açıklama: Barzani 22 Eylül'de kararımızı görecek!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı bir ortak yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

'BARZANİ YANLIŞ YAPIYOR'

Barzani'nin açıklması çok yanlış. Akıl tutulmasından çok öte görüyorum. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor. Bunu bildiği halde Kerkük özellikli bir bölge bunu da bildiği halde kalkıp hala buralarda kendisine göre bazı operasyonlar yapma gayreti içerisine girmesini hiç doğru bulmuyorum. Biz en zor dönemlerinde yanlarında olduk ve hala yanlarındayız. Ancak bu atılan adımlar bizi yeni bir karar sürecine itti.

'KUSURA BAKMAYIN, HERKES 'EVET' DEMEZ'

Şimdi ABD dönüşü 22'sinde bu referandum olayını da gündeme aldığımız MGK toplantısını öne aldık ve bu toplantıyı ayın 22'sinde saat 15'te yapacağız. Bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak hükümet de Bakanlar Kurulu olarak ayın 22'sinde verecek. Demek ki bir şeyler anlamamış.

Bir defa Irak'ın kenarında 350 kilometre sınırı olan biziz. Burada bir diğer tarafta İran, bir diğer tarafta Suriye. Suriye'nin ne durumda olduğu belli. Burada bizim tavrımız nedir? Irak'ın toprak bütünlüğüdür. İran aynı şeyi paylaşıyor. Tüm bunlara rağmen siz burada kendinize göre bağımsız bir devlet ilanına kalkarsanız, kusura bakmayın buna herkes böyle 'evet' demez. Burada Türkmenler var, güneyde, öbür tarafta Musul'da Araplar var. Siz bunları yok farz edemezsiniz ve bütün bunlar ortadayken Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir adımın atılmasına da öyle kolay kolay herkes 'evet' demez. Zaten şu anda kendi içinde bile bu işi halletmesi mümkün değil. Irak'ın merkezi yönetimi de buna 'hayır' diyor, Irak'ın parlamentosunun da zaten böyle bir şeye 'evet' demesi mümkün değil. MGK ve hükümetimizin kararından sonra çok açık, net Türkiye de kararını açıklayacaktır, İran zaten bu konuyla ilgili kararını açıklamış durumda."

'O İŞİN ARKASINDA DA FETÖ VAR' 

Bunları olay yaşandığı andan itibaren tepkimizi açık net ortaya koyduk. BMGK ABD'nin aslında bir yerde güvenliği altında bir şeydir. Bizi BM Genel Kurul binasında kendi elemanları güvene alır ama dışarıda hep ABD bizim güvencemizi sağlar. Bunun yanında bizim kendi korumalarımız da vardır. Bu olay da 16 Mayıs'taki seyahatimiz sayın Trump'ın üzere yaptığımız üstelik bir resmi ziyaretti. Bu ziyarette maalesef orada PKK terör örgütünün mensupları ile FETÖ'cülerin dayanışması ile bize kısa bir mesafede gösterileri oldu. Buna ABD güvenlik kurumlarının ciddi bir müdahalesi olmadı. Daha sonra biz Büyükelçilik binamıza geleceğimizde de orada meğerse bazı adımlar atıldı yine biz oraya geldik ve baktık ki 100-75 metre mesafede aynı durumdaydılar.

Orada da gösteriler vardı. Tüm bu gösteriler karşısında benim oradaki vatandaşlarım da eli bağlı duramazdı. Onlar müdahale yoluna gittiler. Benim korumalarım da eli bağlı duramazdı. ABD polisi en ufak bir müdahale yapmıyor. Baktık ki bizim korumalarımızla ilgili ne yazık ki gözaltı kararları, kendilerine göre mesela eşimin iki hanım koruması olayların olduğu yerde resmi olan ismi olan isimleri arasında hiç olmayan kişiler. Bunlarla ilgili bir gözaltı kararı gibi bir şey çıkartıyorlar. Sonra baktık ki bunun ucu da FETÖ'ye dayanıyor. Ne yazık ki orada bunlarla müşterek çalışıyorlar.

ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

ABD'de Zafer Çağlayan'a açılan davaya ilişkin konuşan Erdoğan "Trump, 'Bundan dolayı çok üzgünüm' dedi" açıklamasında bulundu. 

'EY KILIÇDAROĞLU...'

Bu ifadeleri görüyorsunuz. Al birini vur ötekine. Biri d iyor ki senin İHA'ların nerede öbürü diyor orada piknik yapıyorlar diyor biri çıkıyor bunlar terörist de olabilir diyor. Sen burada kimin avukatlığına soyunuyorsun. Benim burada bu kadar Mehmetçik'im şehit ediliyor. Benim vatandaşlarım şehit ediliyor. Veznecilerde şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi sivil değil miydi bunlar onların silahları mı vardı ey Kılıçdaroğlu? Kızılay'daki meşhur bomba olayı neyin nesiydi. Yahu siz ne utanmaz adamsınız. Nasıl bunları konuşuyorsunuz. Bütün bunlar olacak biz hala teröristlerin olduğu yerlerde inlerde mağaralarda bunları izleyeceğiz. Yok öyle şey. İnlerine gireceğiz inlerine. Biz Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla geri vitese takamayız. Diğeri zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor.

'ŞİMDİ HEDEFİMİZ İDLİB' 

Artık Türkiye güvenliğinde çok ileri aşamalara gelmesi şart. YPG'ye 3 bin TIR dolusu silah gitti. Bunlar para falan da vermedi. Kuzey Suriye'de PYD/YPG'ye veriyorlar aynı zamanda ABD'nin askerlerine de veriyorlar. Adı ne Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı mücadele. Şimdi Rusya ile görüşmelerimizi yaptık. İdlib'in huzuruna yönelik şu anda bunu Rusya ile birlikte götürüyoruz. Temenni ederim ki burada da hedeflerimize ulaşırız. 

'NATO FÜZE DESTEĞİ VERMEDİ' 

Şimdi yıllar önce Yunanistan S-300 aldı herhangi bir uygulama yapıldı mı hayır. Şimdi biz S-400 anlaşması yaptık rahatsız oldular. Peki siz verdiniz de biz almadık mı? İstedik vermediler biz de başımızın çaresine bakacağız. İstediğimiz yerle istediğimiz anlaşmayı yapar adımlarımızı atarız. Şimdi Türkiye gibi bir ülkenin elinde bu tür güçlü savunma araçlarının olmaması düşündürücüdür. Atmamız gereken daha çok adımlar var ve bunun için de çalışıyoruz. Büyük oranda dediğiniz süreci aşmış vaziyetteyiz. Bu konuyla ilgili benim Sayın Putin ile yaptığım şey ortak üretimi de başarmak. İleriki safhaları da olacak inşallah.

'TUĞLUK'A YAPILANI KABULLENEMEYİZ'

"Aysel Tuğluk'un cenazesinden yaşananlar çok üzücü. Bizim değerlerimizde, bizim dinimizde  böyle bir şey yok dedim. Gerekirse uçak tahsil edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim.  Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette.İçlerinde alkollü olanların da olduğunu da bakanımız söyledi. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor" 

'BEN TEOG OLAYINI İSTEMİYORUM'  

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz TEOG ile mi geldik? Gelirsin puanınla girmen gereken yere girersin. Bindirilmiş kıtalara dönüyoruz olmaz.

'BEDELLİ GÜNDEMİMİZDE DEĞİL'

Bedelli askerlik gündemde yok. Üniversite bitirmiş bedelli askerlik bekliyor, zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun 20 günü izin. Gel askerliğini yap.

'AKM'Yİ YIKACAĞIZ'

Atatürk Kültür Merkezi'ni 2018'in sonu gibi bitirmeyi planlıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3