Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykozlulara hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi için geldiği ilçede Beykozlularla buluşarak Küçüksu Mesiresi’nden Kanal Riva’ya, Cam Müzesi’nden Çubuklu Mahallesi’nin imar durumuna kadar müjdeler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykozlulara hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan İlçe Kongresi için geldiği ilçede Beykozlularla buluşarak Küçüksu Mesiresi’nden Kanal Riva’ya, Cam Müzesi’nden Çubuklu Mahallesi’nin imar durumuna kadar müjdeler verdi.

17 Nisan 2018 Salı 14:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beykozlulara hitap etti

R. Şahin Köktürk Spor Salonu ve Sultaniye Parkı’nda ilçe sakinlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlar tarafından yoğun sevgiyle karşılandı. İlçeyi ziyaretinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve milletvekilleri kendisine eşlik etti.

Abraham Paşa Çiftliği'ne Cam Müzesi

Erdoğan, eğitimden, sağlığa her alanda, İstanbul'u tarihi yatırımlarla buluşturduklarını, bu süreçten Beykoz'un da nasibini aldığını dile getirerek; "Eğitimde açtığımız okullarla, inşa ettiğimiz yeni dersliklerle, ilçemizin eğitim alt yapısını güçlendirdik. Kaderine terk edilmiş, yıkılmanın eşiğine gelmiş tarihi eserlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Geçen gün Beykoz'daydım. Abraham Paşa Çiftliği'ne geldim. Son durumu bir göreyim dedik. Abraham Paşa Çiftliğimizi inşallah hizmete açıyoruz. Ama bak onun yanında da Türk-Alman Üniversitesi'ni yapıyoruz o da bitmek üzere. Tüm bunlarla inşallah güzel gelişmeler var. Tabii burası Paşabahçe, Şişecam ile nam saldığı için inşallah Abraham Paşa Çiftliği'nde hem bir cam müzesini yapacağız ama aynı zamanda cam müzesiyle beraber orada bütün bu cam mamulleri nasıl üretiliyor bunları da orada ustalar gelen turistlere gösterecekler. Gerek yerli, gerek yabancı turistlere. Mesele mesafe almak, yeni yeni adımlar atmak. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy Şiirevi'nin, Şeyh Ethem Sırrı Efendi Tekkesi Kültür Evi'nin, İncirköy Mahallesi Sunazırı Sokağı'nın restorasyonlarını tamamlayarak Beykozlu kardeşlerimizin hizmetine sunduk." dedi.

Riva’da 5 bin kişiye istihdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, "Beykoz Belediyesi Meclis Binası'nın, Soğuksu Gençlik Merkezi'nin, Kanuni Ormanı Nikâh Salonu'nun yapımları sürüyor. Aynı şekilde İstanbulluların tabiatla buluştuğu Riva Deresi ve çevresini yepyeni bir çehreye kavuşturuyoruz. Kanal Riva Projesi ile mevcut dereyi ıslah ederek, Beykozlu kardeşlerimin güzelce vakit geçirdiği spor, dinlenme, bisiklet ve yürüyüş aktivitelerini rahatça yaptığı bir turizm kompleksi yapacağız. Projenin tam olarak hayata geçmesiyle yaklaşık 5 bin kişiye iş ve istihdam sağlayacağız. Beykoz'da bunun gibi prestij projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tarihi Küçüksu Çayırı yeniden mesire oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz’a dair anısını da anlatarak, “Geçtiğimiz gün Küçüksu Çayırı’na geldim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, TBMM Başkanı Beykoz Belediye Başkanı beraberce oraları gezdik. Orada eski günleri hatırladım. Benimle aynı kuşak olanlar hatırlar meşhur mısır kazanları vardı ya ben diyorum ki o mısır kazanlarını varilden kaynatmaya var mıyız? Küçüksu Kasrı’nın önündeki o alanı bir mesire yeri haline yeniden getirelim. Altına otoparkımızı da yapalım. Süratle bu yaza biz orayı yetiştireceğiz.” şeklinde müjde verdi.

Çubuklu Dosyası İBB’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini izlemeye gelen Çubuklu Mahallesi sakinlerinin imar ve tapuyla ilgili talepleri sonrasında, her şeyin hukuk içinde halledileceğini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a bölgede KİPTAŞ'ın devreye girmesi talimatını verdi. Muhtar Hüsnü Kolcu’dan aldığı dosyayı Mevlüt Uysal’a veren Erdoğan, gerekirse ihaleye İBB’nin girerek bu arsaları almasını söyledi.

Son Güncelleme: 18.04.2018 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3