CHP'li Osman Güdü'den soru önergesi

CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü'nün hazırladığı yazılı soru önergesinde...

CHP'li Osman Güdü'den soru önergesi

CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü'nün hazırladığı yazılı soru önergesinde...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:15
CHP'li Osman Güdü'den soru önergesi

CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü’nün hazırladığı yazılı soru önergesinde 2020 Olimpiyatları için aday kent olan İstanbul’a adaylık süreci ile ilgili Boğaziçi’ne stat projesi tasarlanırken mevcut imar kanunu, imar yönetmelikleri, koruma kurulları ve boğaz öngörünüm yönetmeliği hükümlerinin göz önüne alınıp alınmadığı hatırlatmasında bulunarak Başkan Kadir Topbaş’a,“1/100.000’lik planlarda olmayan ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesine sunulan başta Harem-Haydarpaşa’da 70.000 kişilik stadyum hangi plan kararları ile programa alındı ve sunuldu. Olimpiyat komitesine sunulan İstanbul’da yapılması öngörülen 19 Milyar dolarlık sportif altyapı projelerine ilişkin plan kararları var mıdır? Planlara nasıl işlenecek? Yapılacak olimpiyatlar için öngörülen ve komite yetkililerine sunulan projeler için uygulamaya yönelik bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır? Bu araştırmaları kimler yapmıştır? Varsa raporları nelerdir? Boğaziçi’ne 70 bin kişilik stat projesi tasarlanırken mevcut imar kanunu, imar yönetmelikleri, koruma kurulları ve boğaz öngörünüm yönetmeliği v.b hükümler ele alınmış mıdır? Konu ile ilgili S.T.K’lardan ve bölge halkından bir görüş alınmış mıdır? Kamuoyu yoklaması yapılmış mıdır? İstanbul’u yöneten İ.B.B Meclisinin bu projelerden haberi var mıdır? Bu konuda bir meclis kararı alınmış mıdır? Konu meclise taşınacak ve meclis kararı alınacak mıdır? Olimpiyat yatırımları ile kentlerin gelişmesi, korunması, gelecek nesillere aktarılması düşünülürken, İstanbul için acele ve tüm Türkiye’den habersiz hazırlanan bu projelerin Uluslararası olimpiyat komitesinden onay alıp uygulanabileceğini gerçekçi buluyor musunuz? Sorularını sordu.

 

Boğaziçi’ne stat projesi tasarlanırken mevcut imar kanunu, imar yönetmelikleri, koruma kurulları ve boğaz öngörünüm yönetmeliği hükümleri ele alınmış mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2013 yılı Nisan ayı meclis toplantısında CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü’nün hazırladığı ve meclis kürsüsünde okuduğu yazılı soru önergesi şöyle;

2020 Olimpiyatları için aday kent olan İstanbul’a adaylık süreci içinde sunulan 19 Milyar Dolarlık sportif altyapı projeleri kapsamında yer alan 70 Bin kişilik Boğaziçi stadı ve öneri projeleri hakkında Sayın Başkan Kadir Topbaş tarafından yanıtlanmasını istediğim sorular aşağıya çıkarılmıştır. Yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

1) 1/100.000’lik planlarda olmayan ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesine sunulan başta Harem-Haydarpaşa’da 70.000 kişilik stadyum hangi plan kararları ile programa alındı ve sunuldu.

2) Olimpiyat komitesine sunulan İstanbul’da yapılması öngörülen 19 Milyar dolarlık sportif altyapı projelerine ilişkin plan kararları var mıdır? Planlara nasıl işlenecek?

3) Yapılacak olimpiyatlar için öngörülen ve komite yetkililerine sunulan projeler için uygulamaya yönelik bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır? Bu araştırmaları kimler yapmıştır? Varsa raporları nelerdir?

4) İstanbul’u yöneten İ.B.B Meclisinin bu projelerden haberi var mıdır? Bu konuda bir meclis kararı alınmış mıdır? Konu meclise taşınacak ve meclis kararı alınacak mıdır?

5) Sportif altyapı projeleri kimler tarafından hazırlanmıştır? Basına aktarılan üç boyutlu görseller hangi uygulamaya yönelik projelerdir? Başta Boğaziçi stadı olmak üzere tüm yatırımların maliyet çalışmaları hangi kriterlere göre ne zaman yapılmıştır?

6) Boğaziçi’ne 70 bin kişilik stat projesi tasarlanırken mevcut imar kanunu, imar yönetmelikleri, koruma kurulları ve boğaz öngörünüm yönetmeliği v.b hükümler ele alınmış mıdır? Konu ile ilgili S.T.K’lardan ve bölge halkından bir görüş alınmış mıdır? Kamuoyu yoklaması yapılmış mıdır?

7) İstanbul’un daha önceki adaylığı sırasında yapılmış olan Halkalı’da ki olimpiyat stadı ve yatırımlar atıl mı bırakılmıştır? Olimpiyat komitesine bu projeleri ve sunumu hazırlayan ekip nasıl ve kimler tarafından hangi kriterlere göre seçilmiştir?

8) Olimpiyat yatırımları ile kentlerin gelişmesi, korunması, gelecek nesillere aktarılması düşünülürken, İstanbul için acele ve tüm Türkiye’den habersiz hazırlanan bu projelerin Uluslararası olimpiyat komitesinden onay alıp uygulanabileceğini gerçekçi buluyor musunuz? Türkiye’de yaşayan her vatandaşın 2020 olimpiyatları için İstanbul’u arzu ettiği gerçeğine rağmen, bu denli uluslararası bir organizasyon için yapılmış olan bu sunum ve projelerin İstanbul için yeterli ve olumlu buluyor musunuz?

Son Güncelleme: 24.04.2013 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3