CHP'li Metin Kaya'dan Van izlenimleri

Bayramı Kılıçdaroğlu ile birlikte Van'da geçiren Metin Kaya...

CHP'li Metin Kaya'dan Van izlenimleri

Bayramı Kılıçdaroğlu ile birlikte Van'da geçiren Metin Kaya...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'li Metin Kaya'dan Van izlenimleri

Bayramı CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve kurmayları ile birlikte depremin vurduğu Van'da geçiren CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, izlenimlerini kamuoyuyla paylaştı.


Ramazan bayramını Kenya'da kurulan Dadaap kampındaki Somalili mültecilerle geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban bayramını da Van-Erciş'teki depremzedeler ile Van'ın Özalp ilçesinin İran sınırında bulunan karakolda geçirmişti. Gezisine eşi Selvi Hanım'ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Örgütü eski Genel Sekreteri Metin Kaya da katılmıştı.


CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya Van-Erciş izlenimlerini, gazetemiz Flashaber aracılığı ile kamuoyuna açıkladı. Kaya, incelemeleri esnasında; Erciş başta olmak üzere, bölgedeki yıkım ve yıkımın sebep olduğu büyük can ve mal kaybını büyük bir üzüntüyle gözlemlediklerini belirtti.

""

CHP'li belediyelerce gönderilen 80 TIR yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Metin Kaya. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden ciddi anlamda bölgeye yardım yapıldığını hatırlattı. Kaya, “Özellikle CHP'li belediyelerin Van'a bugüne kadar 80 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdiğini ve bu yardımların Van örgütümüzün özverili çalışmaları sonucunda hakkaniyetli bir biçimde depremzedelere dağıtıldığını öğrenmek bizleri gururlandırdı” dedi.

""

CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, Kızılay tarafından kurulan çadırlarında yetersiz olduğunu ve bir bez parçasından ibaret olduğunu söyledi. Karın yağmasıyla depremzedelerin çadırlarda yaşamasının imkansız olduğunun altını çizen Kaya,“O çadırlarda yaşayan ve soğuktan titreyen insanları gördüğümde yüreğim yandı” dedi.

Kaya; “Van Erciş'te ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte deprem çadırlarını dolaştık. Havanın soğuk olması ve deprem çadırları içerisinde üşüyen vatandaşları gördüğümde adeta yüreğim yıkıldı. Bez parçası olarak lanse ettiğim o incecik çadırlarda insanın bir kışı geçirmesi imkansız. O incecik, bez parçalarında çocukların yaşaması imkansız. Buna en kısa zamanda bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

""

Van depreminde büyük hasar gören Erciş ilçesinin il olması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla meclise sunulan teklife de değinen CHP İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, “ Erciş ilçesinde yaşanan felaketin toparlanması açısından Erçiş'in mutlaka il olması gerekiyor. Van ve Erciş'de en büyük temel sorun işsizliktir. Erciş'in il olmasıyla işsizlik sorununun büyük ölçüde çözüleceğine inanıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da bu konunun takipçisi olacağı yönünde Ercişlilere söz verdi” dedi.

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3