CHP'li belediyeye 1.5 milyonluk mobilya sorusu

Nimetullah Topu, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı makam odası için...

CHP'li belediyeye 1.5 milyonluk mobilya sorusu

Nimetullah Topu, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı makam odası için...

26 Mart 2014 Çarşamba 13:27
CHP'li belediyeye 1.5 milyonluk mobilya sorusu

CHP’li belediyeye 1.5 milyonluk mobilya sorusu

Nimetullah Topu, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı makam odası için 1 milyon 600 bin lira tutarında mobilya alındığını belirtti.

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu, 2013 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı makam odası için 1 milyon 600 bin lira tutarında mobilya alındığını belirtti. Ödenen rakamın israfın ötesinde olduğunu belirten Topu, konuyla ilgili yasal süreç başlattıklarını söyledi.

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu, İçerenköy Mahallesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlara projelerini anlatan Topu, destek istedi.

Esnaf ziyareti sonrasında İHA’ya önemli açıklamalarda bulunan Topu, belediyelerin her yıl denetlendiği denetim komisyonunun 2013 yılı harcamaları için kurulduğunu ifade ederek "2 CHP’li, 1 AK Partili meclis üyesinin bulunduğu bu komisyonda bizim arkadaşımızın bir tespiti oldu ve bu kamuoyuna da yansıdı. Belediye başkanının, başkanlık makam odasının sadece mobilyaları için 1 milyon 600 bin lira gibi çok yüksek, fahiş bir fiyat ödendiği tespit edildi. Biz bunun içeriğini, ne tür bir harcama yapıldığını, hangi fiyatlar alındığı konusunda resmi olarak soru önergesi vermemize rağmen 20 gündür tarafımıza bir cevap verilmedi. Biz de konuyu Kamu İhale Kurumu’ndan araştırdık. Siteden elde ettiğimiz belgede sadece bir firmanın ihaleye girdiği ve sadece başkanlık odasının mobilyaları için ödenen rakamın 1 milyon 600 bin lira olduğunu gösteren bu belgeyi elde ettik. Bu belgede her şey mevcut.Firma adı, ödenen miktar gibi. Bu mobilyalar belediye binası 1 yıllık iken alındı. Yani 1 yıl önce o mobilyalar zaten alınmıştı. Şimdi burada ’israf’ desek, bir makam odası için ödenebilecek israf rakamının da çok çok üstünde. Neredeyse 10 daire fiyatına bir belediye başkanının makam odasının mobilyalarına para harcadığını görüyoruz. Bu para Ataşehirlilere ait olan, denetlenmesi gereken, hesabının verilmesi gereken bir para. Biz bu konuda gerekli yasal süreci başlattık. Belediye meclis grubumuz bu konuda resmi süreci başlattı. Henüz bir cevap alamadık" şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANLIK ODASI İÇİN 330 BİN LİRAYI ÇOK BULAN CHP, ŞİMDİ ARAŞTIRMA BAŞLATACAK MI?”

2012 yılının sonunda Başbakan Erdoğan’ın mecliste bulunan odası için yapılan hem tadilat, hem de mobilya alımı için ödenen 330 bin lirayı çok bulan CHP milletvekillerinin soru önergesi verdiğini hatırlatan Topu, "Ben buradan bu soru önergesini veren CHP milletvekillerine soruyorum; kendi belediye başkanlarının, tek bir firmanın ihaleye girdiği, başkanlık makamı için 1 milyon 600 bin liraya mobilya alınması hakkında ne düşünüyorlar? Herhangi bir araştırma başlatacaklar mı" dedi.

30 Mart sonrasında göreve geldiklerinde Ataşehir halkının 1 milyon 600 bin lira parasıyla alınmış bir makam odasında oturmayacağını dile getiren Topu, "Hızlı bir şekilde, meclis üyelerinden oluşan bir denetim kurulu kurup bu konunun aslını, çünkü burada israfın, abartının ötesinde bir rakam var. Bunun aslı nedir araştıracağız. Bunun altında yatan başka sebepler var mıdır? Araştırıp tespit edeceğiz. Sorumlular varsa, sorumluları gerekli mercilere çıkartacağız" şeklinde konuştu. Şu ana kadar konuyla ilgili bir cevap alamadıklarını dile getiren Topu, "Mevcut belediye başkanından ve yöneticilerinden bir cevap alamadık. Konuyla ilgili yasal süreci tamamlayacağız. Ataşehir, İstanbul’un nüfus büyüklüğü açısından on altıncı, bütçe büyüklüğü açısından beşinci büyük ilçesi. Yani kaynakları yüksek olan bir ilçeyiz. Ama kaynaklarımız maalesef çok hoyratça, fütursuzca kullanıldı. Bu parayla ilçemize bir kültür merkezi kazandırabilirdik. Bu parayla bir engelli merkezi, çocuklarımız için büyük bir park yapılabilirdi. Maalesef ilçemizde geçen 5 yılda ’kalıcı bir eser’ diyebileceğimiz bir eser kazandırılmadı. 5 yıldır 1.2 katrilyonluk bir bütçe harcandı. İşte hepsi de gördüğünüz bu şekilde ortada. Ataşehirliler de bunu takdir edecektir. Biz bu anlamda bu ve bu ölçekteki işlerin, yapılan yanlış işlerin takipçisiyiz" diye konuştu.

İddialarla ilgili Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, "Söz konusu mobilya ihalesi de yeni belediye binası ve başkanlık makamındaki çok sayıdaki odayı, konferans ve toplantı salonlarını, vatandaşlarımızı karşılamaktan ve ağırlamaktan gurur duyduğumuz Halkla İlişkiler birimimizi kapsamaktadır" denildi.

""

Son Güncelleme: 26.03.2014 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3