CHP'den 'İnönü'süz mesaja ağır tepki!

İsmet İnönü adının anılmamasına tepki var

CHP'den 'İnönü'süz mesaja ağır tepki!

İsmet İnönü adının anılmamasına tepki var

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'den 'İnönü'süz mesaja ağır tepki!

CHP, hükümet kanadından gelen Lozan Anlaşması'nın yıldönümü mesajlarında İsmet İnönü adının anılmamasına tepki gösterdi

CHP Lozan Antlaşması mesajlarına ilişkin ağır ifadelerin yer aldığı bir mesaj yayımladı. Mesaj özetle şöyle: Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucuları ve onların felsefeleri bir bütündür. Tarih bilmeyen ya da bugünden kalkarak kendi çağdışı ideolojik önyargılarının tutsağı olanlar bu gerçeği kavrayamazlar.

 

Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan'ı anarken İnönü'yü anmamak basitliktir, çiğliktir.

 

Unutulmasınki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz bu hainleri hiç unutmamıştır, unutmayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'e söz söyleme cesareti olmayanlar İsmet İnönü'yü hedef almaktadırlar.

 

Bir ülkenin en üst düzeydeki yöneticileri, o ülkeyi kuran ve oturdukları makamları var eden kişileri yok sayıyorlarsa söylenecek tek şey: Ya oturduğun yerin anlamını, önemini, tarihini bileceksin ya da orada oturmayacaksın.

Kaynak:Habertürk

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72