CHP’DE İSİMLER NETLEŞİYOR KİMLER GİDİCİ, KİMLER ADAY?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adaylık için istifa süreci 1 Ekim’de başladı, 19 Ekim’de sona eriyor. İstanbul’da Kasım ayının ilk haftasında belediye başkan adayları netleşecek.

CHP’DE İSİMLER NETLEŞİYOR KİMLER GİDİCİ, KİMLER ADAY?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adaylık için istifa süreci 1 Ekim’de başladı, 19 Ekim’de sona eriyor. İstanbul’da Kasım ayının ilk haftasında belediye başkan adayları netleşecek.

09 Ekim 2018 Salı 15:36
CHP’DE İSİMLER NETLEŞİYOR KİMLER GİDİCİ, KİMLER ADAY?

CHP İstanbul İl Başkanlığı da 39 ilçede anket yaptırarak kentin adeta röntgenini çektirdi. Yapılan ankette ilçelerin sorunları tespit edilirken, bir de “nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz” sorusu yöneltildi. Ayın 19’undan sonra öne çıkan isimler bir kez daha seçmenlere sorulacak ve kasım ayının ilk haftasında adaylar açıklanacak. İstanbul’da ismi geçen isimler şöyle

KADIKÖY VE ADALAR BAŞKANLARI YOLCU!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun değişecek isimlerin başında olduğu konuşuluyor. Kurultay tartışmaları sürecinde Muharrem İnce lehine imza veren Nuhoğlu’nun üstünün çizildiği gelen bilgiler arasında. Kadıköy’de; şair ve yazar Sunay Akın, Şerdıl Dara Odabaşı, İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Necati Ekşi, eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Mustafa Demircan ve Hakan Şişik isimleri adaylık için geçiyor. Adalar Belideye Başkanı Atilla Aytaç’da ismi çizilen bir diğer isim. Belediyeye gelen hacizler, Fetöcülerle ihale ilişkileri iddiaları ve son olarak kurultay çağrısı yapması Atilla Aytaç’ın genel merkezde veto yiyeceğini gösteriyor. Adalarda ismi geçen adaylar ise şöyle; İlçe Başkanı Mustafa Kerem Tunç, Nurhan Çetinkaya, eski Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, eski İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, Mehmet Dündar Tıraş, Süleyman Türker ve Ayşe Nilden Bayazıt Postacı.

ALİ KILIÇ GİDİCİ ALTINOK ÖZ BELİRSİZ

Maltepe’de ise durum farklı değil. Göreve geldiği günden beri skandal işleri ile gündemden düşmeyen Belediye Başkanı Ali Kılıç’a özellikle parti meclisinden büyük tepki var. FETÖ bağlantıları, yardımcısının terörden hüküm giymesi, ihale yolsuzlukları Ali Kılıç’ı yıprattı. Kılıç’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı ise bardağı taşırdığı ve bu yüzden genel merkezden veto yiyeceği konuşuluyor. Maltepe’de Murat Kapan ve Cemil Ekşi isimleri geçiyor. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, adaylık tartışmalarına ilişkin, “Aday olmayacağım demek ayrı şey, adaylık başvurusu yapmayacağım demek ayrı şey. ‘Partim devam et’ derse devam ederim” açıklamasında bulundu. Altınok Öz’ün kafa karıştıran açıklamaları partide nasıl karşılık bulacağı merak ediliyor. Kartal’da adaylar arasında Altınok Öz, Hüsnü Süslü ve Harun Özdemir isimleri konuşuluyor.

ATAŞEHİR’İN KADERİ MAHKEME KARARINA MI BAĞLI?

İLGEZDİ İSMİNDE HERKES HEMFİKİR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kaderi ise henüz netleşmeyen mahkeme kararında. Benim aday olmama hiçbir engel yok diyen İlgezdi; “ Normal süreç devam ediyor. Türkiye’de mahkemesi olmayan belediye başkanı mı var? Adama gülerler. Belediye başkanının mahkemesi var. Aday yapmıyorum. Böyle bir şey olabilir mi?” diyor. Mahkeme karanın adaylığını etkilemediği taktirde Battal İlgezdi’inn tekrar aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Ataşehirliler de genel merkezde bu konuda hemfikir..

BAZI İLÇELERDE İSİMLER NETLEŞMEYE BAŞLARI

CHP’nin Anadolu Yakası’nda özellikle muhalefette olduğu ilçelerde güçlü adaylarla çıkmayı planlıyor. Bazı ilçelerde ismi geçen isimler şöyle:

Üsküdar: Muhammed Çakmak, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ahmet Kılıç, İlçe Başkanı Erdoğan Altan, Av. Onur Cingil, Zeki Yılmaz, İBB Meclis Üyesi Nezih Küçükerden ve Mustafa Çetinkaya. Tuzla: Bülent Akköse. Beykoz: Aydın Düzgün ve Gülay Demirel. Şile: İlçe Başkanı Ali Şecaattin Güney ve eski ilçe başkanı Zeki Şen. Pendik: Mehmet Salih Usta. Sancaktepe: Alper Yeğin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3