CHP Ümraniye’den anlamlı etkinlik

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı ‘4 Ekim Hayvan Hakları Günü’ dolayısıyla etkinlik programı düzenledi. Alemdağ Caddesi üzerindeki ilçe binası önünde İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya basın bildirisi ile hayvan haklarına dikkat çekti

CHP Ümraniye’den anlamlı etkinlik

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı ‘4 Ekim Hayvan Hakları Günü’ dolayısıyla etkinlik programı düzenledi. Alemdağ Caddesi üzerindeki ilçe binası önünde İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya basın bildirisi ile hayvan haklarına dikkat çekti

05 Ekim 2020 Pazartesi 14:02
CHP Ümraniye’den anlamlı etkinlik

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan ilçe başkanı Zeynel Kızılkaya şunları söyledi: Elbetteki ülke gündemimiz çok ciddi meseleler ve sıkıntılarla boğuşmakta. Bir yanda Azerbaycan bir yanda fecaat haline gelmiş ekonomi, işsizlik, yoksulluk... Elbette bunlar çok önemli. Fakat biz hayvan severler olarak bu yoğun gündem içerisinde kendi gündemimizin de es geçilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz ve bu gündemi işletmek niyetindeyiz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya hayvanları koruma günü etkinliğimizi planladık. Bu anlamlı günde bizi yanlız bırakmamanızdan dolayı yürekten teşekkür ederim.

Şeyh Edebalinin Osman gaziye verdiği ibretlik bir nasihat vardır. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın". Bizler insanlarımızı yaşatmalı dolayısıyla devletimizi yaşatmalıyız. Evlatlarımıza insan sevgisini aşılamalıyız. bence bu eğitim kesinlikle ve kesinlikle yeni nesile hayvan sevgisini aşılamaktan geçmektedir. Hayvanlara işkence eden, o canlara kötülük eden bir insan, insan sevgisinden de mahrum ve yoksundur. Ümraniye hayvan hakları komisyonunun hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratma, bu konudaki bilinci artırma ve kamuoyu oluşturma en büyük hedefidir.

Ümraniye Sokak Canları Derneği başkanı Özlem Gürele ve değerli yol arkadaşı Devrim hanıma çok teşekkür ederim. Değinmemi istediği bir kaç madde bulunmakta müsadenizle dilim döndüğünce telaffuz etmeye çalışacağım.

1. Popülasyon sorunu. Bu konudan oldukça müzraibiz. çok ciddi bir popülasyon artışı var ve ne yazık ki bu durum bakımsızlığı artırmaktadır.

2.Canlarımızın beslenmesi ve mama tedariki konusunda çok ciddi sıkıntının bulunduğunu bilgilerinize sunmak isterim. Tam bu noktada yeri gelmişken küçük bir parantez açmak istiyorum. Cumhuriyet halk partisi kadın kolları komisyonumuza 85 kilo mama bağışında bulundu. Kendilerine yürekten teşekkür ediyor ve bir alkış rica ediyorum.

3. Üçüncü olarak sokak canlarımızın tedavi sonrası nekahat dönemlerini geçirebilecekleri tesislerin olmaması en büyük sorunlardan bir tanesidir.

4. Ümraniye hayvan barınağımızda ne yazık ki kan tahlili yapılamamaktadır.

5. Sorunlu, kaza geçirmiş, sakatlanmış canlarımıza yaşam alanı sağlanmalı, ihtiyaçları giderilmelidir.

6.Tüm barınaklarımızın muntazaman denetlenmesi ve ilaç depolarının takip edilmesi önemle üzerinde durulması gereken bir konudur.

7. ve son olarak Satın almamalı sahiplenmeli ve sahiplenmeyi teşvik etmeliyiz, bu konudaki bilinci artırmalıyız

Sevgili Ümraniyeliler. Konuşmamı bitirmeden önce Ümraniye hayvan hakları komisyonuna katkıları ve sınırsız desteği nedeniyle Ümraniye Cumhuriyet Halk partisi içe başkanı Zeynel Kızılkaya'ya teşekkür etmek istiyorum ve tabiiki Komisyona katkı sunan Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye ilçe yöneticilerime, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza yürekten teşekkür ederim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. . .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3