CHP parti okulu açıldı

CHP parti okulu açıldı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP parti okulu açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı, Türkiye'yi unutup Arap sokağında oynamakla suçladı.

 

 

CHP Parti Okulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin eski genel başkanları Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve Altan Öymen'in katılımıyla eski Genel Merkez'de açıldı. Açılışta konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Hep özlem duyardım. Bir okulumuz olsun ve o okulda tarihimizi öğrenelim. Çünkü CHP'nin tarihi, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihidir. Hep özlem duyardım. Bir okulumuz olsun ve o okulda tarihimizi öğrenelim. Çünkü CHP'nin tarihi, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihidir. CHP'nin dünyaya bakışı, olması gereken Mustafa Kemal'in dünyaya bakışıdır. Eğitime önce gençlerden başladık. Sayın Ali Topuz ve Sayın Perihan Sarı, Muş'tan sorumlu arkadaşlarımızdı. Şu anda aramızda 40 Muş'lu gencimiz var. Onlar, evlerine hoşgeldiler. Sizler, çağdaşlığı sadece Muş'a değil, tüm Türkiye'ye taşıyacaksınız" diye konuştu.

CHP içerisinde parti içi rekabetin her zaman olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu hizipçilik değildir. Partinin iç dinamikleri, birbirini aşma çabaları her zaman olmalıdır. Partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir. Bu temel ögeyi yaşatacağız. Bizden öncekileri tartışıyordu, biz de tartışacağız. Ruhumuzda Mustafa Kemal'in devrimci, dönüşümcü ruhu var" dedi. Hükümeti sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde terör var. Halkta, 'terörü AK Parti önleyecek ama CHP buna engel oluyor' diye bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar. Özellikle Muş'lu kardeşlerime söylüyorum; terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan ve çözüm geldiği zaman kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti CHP'dir. Terörü besleyen ve azgınlaştıran tek parti var. O da AK Parti. Şimdi geldiği süreçte kanla beslenmeye çalışıyor. Biz kendi ülkemizde barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ak Parti'yi 'Türkiye'yi unutup Arap sokağında oynayan iktidar' olarak nitelendirdi. İstanbul,İzmir ve Adana'da da parti okulu açacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, uzun vadede bu okulları bitirmeyenlerin partiye üye olamayacağını ifade etti. Parti Okulu'nda ilk dersi ise Altan Öymen verdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3