CHP meclis üyeleri konu mankeni mi?

Anadolu Yakası'nda Ak Parti'nin elinde bulunan belediyelerde toplam 83 meclis..

CHP meclis üyeleri konu mankeni mi?

Anadolu Yakası'nda Ak Parti'nin elinde bulunan belediyelerde toplam 83 meclis..

14 Eylül 2014 Pazar 13:27
CHP meclis üyeleri konu mankeni mi?

Anadolu Yakası’nda  Ak Parti’nin elinde bulunan belediyelerde toplam 83 meclis üyesi bulunan CHP, yetersiz muhalefetle dikkat çekiyor.  Bir elin parmağını geçmeyen meclis üyeleri dışında diğerleri, ‘Konu mankeni’ konumunda.

Yerel seçimlerin ardından yaklaşık 6 ay geçti. CHP’li belediye meclis üyelerine tanınan kredi yavaş yavaş tükeniyor. Parti tabanı, kendi oyları ile meclise taşıdıkları belediye meclis üyelerinin yetersiz muhalefet yapmasından şikayetçi.  Anadolu Yakası’nda Ak Partili belediyelerin elinde bulunan 7 ilçede toplam 83 CHP’li meclis üyesi bulunuyor.  Pendik’te 15, Tuzla’da 12, Üsküdar’da 19, Ümraniye’de 13, Beykoz’da 11, Çekmeköy’de 11 ve Şile’de 1.

Ancak 83 meclis üyesi arasında doğru dürüst muhalefet yapan ve vatandaşın sorunlarını meclise taşıyan belediye meclis üyesinin sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Özellikle Ümraniye, Sancaktepe, Tuzla, Pendik ve Beykoz’da bu durum ayyuka çıkmış durumda. Sadece oturumda ortaya çıkan belediye meclis üyelerinin bu durumu; oyları ile onları oraya taşıyan partililerin de dikkatinden kaçmıyor.

Bu durumdan rahatsız olan partililer, “Bizler onları sorunları çözsün ve yanlışlara dur desinler, diye oraya taşıdık. Ancak, şu an bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Eğer bu şekilde devam ederlerse meclisleri bizler takip etmek zorunda kalacağız” diyor. Öte yandan yaşanan bu durumu tecrübeli bir partili şöyle özetliyor: Meclis üyelerinin seçiminde büyük yanlışlıklar yapıldı. Birilerinin adamları listeye konuldu, çalışacak kişiler liste dışı kaldı. Böyle bir durumu bekliyorduk” diyor.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 14.09.2014 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72