CHP Kadın Kolları Şili'li Madenciler ile Buluştu

Demokrasi Denetçileri Derneği'nin ülkemize davet ettiği ve Soma faciasının...

CHP Kadın Kolları Şili'li Madenciler ile Buluştu

Demokrasi Denetçileri Derneği'nin ülkemize davet ettiği ve Soma faciasının...

25 Haziran 2014 Çarşamba 10:58
CHP Kadın Kolları Şili'li Madenciler ile Buluştu

Demokrasi Denetçileri Derneği'nin ülkemize davet ettiği ve Soma faciasının unutulmaması amacıyla “Şili’yi hatırla Soma’yı unutma” sloganıyla düzenlendiği çalışmalar kapsamında Türkiye'ye gelen Şili’li madenciler ile  Ankara'da buluştuk. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şili’li madenciler Rodrigo Reveco, Luis Urzula, dernek yöneticileri Mehmet Özkaya, Mümtaz Ayça ve Soma'dan gelen madencilerimizle  TBMM’de  CHP Grup toplantısına katıldıktan sonra  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

2010 yılında Şili’de meydana gelen maden kazasında 69 gün sonra toprak altından kurtarılan madenci   Luis Ursua ile ayrıca yapılan görüşmede Şili'li kadınların çalışmaları ve deneyimleri paylaşıldı. Dokuzcan görüşme sonrası yaptığı açıklamada " kadınların dünyanın her yerinde aynı haklar için  mücadele ettiğini bir kez daha gördüklerini ve  kadın dayanışmasının ve örgütlenmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Kadınlar evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin ölmelerini istemiyorlar, barış ve huzur istiyorlar, Luis bunları Şili deneyimi ile  ifade etti, bizde Soma' da yaptığımız çalışmaları anlattık. Emek en yüze değer, Emekçilerin hakları ile mücadeleye ve dayanışmaya devam ediyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 25.06.2014 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3