CHP İstanbul'da ‘Salıcı' dönemi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Oğuz..

CHP İstanbul'da ‘Salıcı' dönemi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Oğuz..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP İstanbul'da ‘Salıcı' dönemi!

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Oğuz Kaan Salıcı, düzenlenen törenle görevi, mart ayından bu yana iş başında bulunan Bahri Şahin'den teslim aldı. Törene, Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Oktay Ekşi, Sedef Küçük ve Ferit Mevlüt Arslanoğlu da eşlik etti.

 

Devir teslim töreninde konuşan Bahri Şahin, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini 1980'den bu yana devralmış en genç il başkanı olduğunu ifade ederek, “Şimdi bu görevi, daha genç olan pırıl pırıl, parlak, aydınlık bir siyasi kariyeri olan, partimizi ve İstanbul il örgütümüzü çok daha iyi noktalara taşıyacak olan arkadaşım Oğuz Kaan Salıcı'ya devretmekten onur ve şeref duyuyorum” dedi.

 

Yeni İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “Hedefimiz, 2014'teki belediye seçimlerinde başarı göstermek. Herkesi kucaklayan bir anlayışla, İstanbul'u yönetmeye talip olabilirsek, İstanbul'u alırız, Türkiye'yi Genel Başkanımıza hediye ederiz, Sayın Genel Başkanımızı başbakan yaparız” dedi.

 

Oğuz Kaan Salıcı, CHP'de her zaman iyi şeylerin yapıldığını, fakat bunların bazen iyi şekilde anlatılamadığını ifade ederek, “Bunlar olabilir. Önemli olan CHP'nin hep birlikte ortaya koyacağı başarıdır. Bu başarıyı ölçmenin de bir tane kriteri vardır. Siyasi partilerin başarıları sandıkta ölçülür” diye konuştu.

 

“Muhalefet etmek CHP için makus bir talih değildir” diyen Oğuz Kaan Salıcı, “Artık muhalefette hizmet etme dönemi CHP için kapanmalıdır. Demokrasilerde, muhalefet önemlidir. Dolayısıyla bundan sonra bizim de Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinde muhalefet etmek gibi büyük bir görevi AKP hükümetine devretmek istiyoruz. Artık onlar muhalefet etme şerefine nail olsunlar. Biz o şerefe yeterince sahip olduk” diye konuştu.

 

CHP'de yeni bir tüzük hazırlığının olduğunu ve “Tüzük Çalışma Komisyonu” oluşturacağını belirten Salıcı, şunları söyledi: “İstanbul, parti için önemli bir yer. Bu tüzüğün daha demokratik olması için elimizden gelen bütün katkıyı vermemiz gerekiyor. Onun için arkadaşlarımızdan benim ricam, hızlı bir şekilde partinin daha demokratik bir rotaya gitmesi için, bundan sonra her tür seçimde ön seçim olabilmesi için, bizim partinin sosyal demokrat ideallerine yeniden dönebilmesi için elimizden gelen çalışmayı yapalım.”

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72