CHP İstanbul yerel basınla buluştu Ana gündem: ‘İstanbul Kent Anayasası’ taslağı

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, ‘İstanbul Yerel Basın Buluşması’ toplantısı düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı "İstanbul Kent Anayasası"nın taslak metnini basınla paylaştı.

CHP İstanbul yerel basınla buluştu Ana gündem: ‘İstanbul Kent Anayasası’ taslağı

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, ‘İstanbul Yerel Basın Buluşması’ toplantısı düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı "İstanbul Kent Anayasası"nın taslak metnini basınla paylaştı.

12 Kasım 2018 Pazartesi 12:28
CHP İstanbul yerel basınla buluştu Ana gündem: ‘İstanbul Kent Anayasası’ taslağı

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanlığınca, Şişli'de "İstanbul Yerel Basın Buluşması" toplantısı düzenlendi.

İL YÖNETİMİNDEN VERİMLİ ORGANİZASYON

Toplantıya İstanbul’un tüm ilçelerinden bir çok basın mensubu katıldı. İl yönetiminin günlerce öncesinde yaptığı hazırlık, organizasyonun güzel geçmesini sağladı. İl Saymanı Zehra Özdemir, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Muradiye Albayrak Şit, İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar ve Yerel Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilan Güler davetlilerle yakından ilgilenerek verimli bir organizasyon sağlamaya çalışmaları gözden kaçmadı

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu salona gelerek tüm basın mensupları ile teker teker merhabalaştı. Kaftancıoğlu önce bir selamlaşma konuşması yaparak İstanbul kente anayasasını anlattı. Daha sonrada soru cevap kısmında basın mensuplarının sorunlarını not alarak daha sonra bunları cevapladı.

"İstanbul Kent Anayasası"nın, CHP İstanbul il örgütü olarak yaklaşık altı ay yapılan çalışma neticesinde bir metin haline geldiğini anlatan Kaftancıoğlu, bu taslağın sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve İstanbul halkının görüş ve önerilerinin ardından son şeklini alacağını kaydetti. Kaftancıoğlu, "İstanbul'un bugün geldiği noktada bir kent anayasasına ihtiyaç duyulduğu aşikar. 15 Aralık itibarıyla İstanbul Kent Anayasası'na son halini vereceğiz" dedi.

Basın mensuplarına dağıtılan taslak metin şöyle:

HEDEFLENEN MUTLU BİR KENT

Hedeflenen İstanbul; Toplumsal enerjisini üretime dönüştüren mutlu bir kent,

Kayırmacı yönetimlerce dışlanmış yetenekli gençlerin öncülüğünde bir ‘teknoloji, sanat ve kültür kenti’,Toplumsal barışın, huzurun, uzlaşmanın gerçekleşebileceğini gösteren öncü kent, Geçmişteki yaşamın izlerini bugüne ayrımcılık yapmadan taşıyan, yeni değerlere açık, çok kültürlülüğü ve farklılıkları zenginlik gören hoşgörülü bir kent,

Ulaşım, çalışma koşulları, sağlık, eğitim ve sosyal olanaklarıyla emek dostu bir kent, Güvenli kreş, çocuk yuvası, yaşlı gündüz bakımevleri ve sağlık merkezleriyle çocukların,
yaşlıların ve ana-babaların dostu bir kent, Sosyal hizmet ve gönüllü sivil dayanışma ağlarının eşgüdümünü sağlayan, sosyal yardımları sadaka olmaktan çıkaran, yoksullara onurlu bir yaşamın ve yeniden yaşama sarılmanın mümkün olduğunu gösteren bir dayanışma kenti,

KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞI

Bu çerçevede; “Ben yaptım oldu!” mantığı ortadan kaldırılacak; katılımcı yönetim anlayışıyla büyük projeler, uzmanlarla, STK’larla vb. konuşarak, proje yarışmaları düzenlenerek hazırlanacaktır. İlgili tüm STK’ların ve meslek örgütlerinin belediye meclisleri ve çalışma komisyonlarına katılımı sağlanacaktır;

İstanbul’un bütçesini İstanbullu bilecek; katılımcı bütçe uygulamalarıyla, açık, şeffaf ve denetlenip hesap verilebilir bir bütçe hazırlanacaktır. İstanbul’un tüm ekonomik, fiziksel ve sosyal planları güncellenecek; her uygulama planlı olacak; planlı bir gelişim dönemi başlatılacaktır. Ulaşımı insana yaraşır bir noktaya taşımak için, ulaşım planları güncellenecek; toplu ulaşıma, metro ve diğer raylı sistemlere, deniz taşımacılığına öncelik verilecek; İstanbul’un ulaşımı tek elden yönetilecektir.

İSTANBUL’UN TARİHİ DOKUSU VE YEŞİLİ KORUNACAK

Kuzey Ormanları, su havzaları, memba suları, göller, dereler, denizler, kıyılar korunacak; İstanbul’un çevresel-ekolojik değerleri geleceğe taşınacaktır. Aktif yeşil alanlar, parklar arttırılacak; büyük kent parklarının yanı sıra ilçelerde de semt parkları yapılacaktır. Yüreklerde deprem korkusu kalmayacak şekilde binaların güçlendirilmesi ve gerektiğinde yenilenmesi desteklenecek; afet eğitimi yaygınlaştırılacaktır. İstanbul tarihi dokuları ve zenginlikleri hak ettiği ilgiyi görecek; Tarihi Yarımada “açık müze kent” haline getirilecektir. İstanbul’un en ihtiyaç sahibi mahallelerinden başlanarak, ilçe belediyeleriyle birlikte tüm 0-4 yaş arası çocuklarımızı kapsayacak kreşler hızla tamamlanacaktır.

MAHALLE KÜLTÜRÜ YENİDEN KAZANDIRILACAK

Gençlerimiz özgür bir şehirde yaşayacak; gençlerimizin enerjisinden, dinamizminden en etkin şekilde yararlanılacak; onlara mesleki eğitim ve iş imkanları başta olmak üzere her tür eğitsel, sanatsal ve sportif olanaklar sağlanacaktır. İşsizlik, geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı altında ezilen İstanbullular saptanarak yaşam standartlarının arttırılmasına destek olunacaktır. İçinde yaşadığımız kentin kaldırımları, sokakları, caddeleri, parkları, meydanları birer okuldur. İmar planları bu anlayışla ele alınacak ve kenti oluşturan semtlerin, mahallelerin kültür genleri hayata kazandırılacaktır.

Her mahalle, her semt, öncelikle o bölgede yaşayan insanların gelişimini, yaşadığı kentle bütünleşmesini sağlayacak şekilde yeniden ele alınacaktır. Mahallerde yaşayanların katılımını sağlamak için mahalle evleri oluşturulacak; uzman gönüllü katılımcıların desteğinde çalışma mekanları ve yaratıcılık merkezleri kurulacaktır; bu yerler aynı zamanda katılımcı mahalle örgütlenmelerinin buluşma mekanları olacaktır. İlçe ve mahalle düzeyinde uzmanların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kentte yaşayanlara imar konularında şeffaf bilgi veren ve haklarını aktaran danışma merkezleri kurulacaktır.

ILGAR VE ÖZDEMİR DİKKAT ÇEKEN İSİMLER OLDU

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ‘İstanbul Yerel Basın Buluşması’nda dikkat çeken iki isim vardı: İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar ve İl Saymanı Zehra Özdemir. İstanbul Anadolu Yakası’ndan il yönetiminde yer alan üç isimden biri olan Yasin Ilgar, tüm basın mensuplarının masalarını dolaşarak hatırlarını sordu. İl Saymanı Zehra Özdemir de organizasyonla bire bir ilgilenirken özellikle soru- cevap kısmında başarılı moderatörlüğü ile dikkat çekti. Hem İl Saymanı Zehra Özdemir hem de partinin İdari İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar, organizasyonun verimli geçmesine önemli katkı sundular.

CHP İl Başkanlığı'nca düzenlenen başarılı “Yerel Medya Buluşmasını” organize eden 4 il yöneticisi medya mensuplarıyla tek tek ilgilenerek bütün gazetecilerden takdir aldı.

Son Güncelleme: 13.11.2018 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3