CHP'den Adalet Kurultayı

Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de "Adalet Kurultayı" yapacaklarını açıkladı.

CHP'den Adalet Kurultayı

Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de "Adalet Kurultayı" yapacaklarını açıkladı.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 11:39
CHP'den Adalet Kurultayı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  BülentTezcan, Cumhuriyet Gazetesi davasında verilen kararları eleştirdi. CHP'nin 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı' yapacaklarını söyledi.

Tezcan şunları kaydetti:

Cumhuriyet davasıda savunmalar bir şeyi gösterdi; yargılanan adalettir Cumhuriyet yazarları değil. Gazetecilerle ilgili davalarda adalet yargılanmaktadır. Ne yazık ki adalet önünde yargılanması gerekenler kaçırılırken Cumhuriyet yazarları mahkeme önünde adaleti savunmakla karşı karşıya bırakıldı. 7 tahliye yarım sevinçtir diğerlerinin de tahliye edilmesi gerekir.

Gazeteciler orada savunma yapmadılar, iddia ettiler. Adaleti yok edenlere itham ettiler. Doğruydu. 'İtham ediyorum' sözü üzerine Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendik. Savunma hakkının kısıtlanmasının bir başka örneğini o davada gördük. Türkiye'de adalet yok edilmiştir. Bir büyük adalet yürüyüşü yaptık. Bu büyük yürüyüş ve buluşmasında Türkiye'nin önemli bir davası açıldı; adalet davası.

26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de 5 günlük bir adalet kurultayı yapacağız. Adaletin katledilmesinde gelinen nokta ve çıkış yolları konuşulacak. Neden kurultay? Atalarımız bütün büyük meseleleri kurultayla çözmüşler. Büyük toplumsal meselelerin çözüm yerleri olmuş kurultaylar. Herkesin ortak sorunu olan bir meselenin çözümü adalet kurultayında olabilir denildi. Bu kurultay partiler üstü bir kurultay. Parti bayrağı amblemi ve logosuyla yapmıyoruz. Bir örnek kurultay olacak. Herkesi adalet kurultayımıza davet ediyoruz..Adalet dosyasına benim de koyacak bir arzuhalim var diyen herkesi davet ediyoruz. Yeter ki adalete katkı vermek istiyorum desin.

Seçime hazırız

Parlamentoda böyle bir irade olursa biz yarın seçim olacak gibi hazırız. Muahlefet partileri seçimden kaçmaz. Sayın Erdoğan'ın yorgunluğu Türkiye'yi yoruyor bundan çıkmanın yolu iktidar değişikliğinden geçiyor.

Kanyak:Gerçek Gündem

Son Güncelleme: 31.07.2017 12:14
Anahtar Kelimeler:
CHPAdalet KutultayıTezcan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72