CHP Ataşehir'de Altınkaynak sürprizi

CHP Ataşehir'de gece geç saatlere kadar süren ilçe başkanlığı seçiminde...

CHP Ataşehir'de Altınkaynak sürprizi

CHP Ataşehir'de gece geç saatlere kadar süren ilçe başkanlığı seçiminde...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
CHP Ataşehir'de Altınkaynak sürprizi

CHP Ataşehir'de gece geç saatlere kadar süren ilçe başkanlığı seçiminde sürpriz bir isim çıktı. Çarşaf listeye karar verilen kongrede 190 oy alan Hakkı Altınkaynak, 131 oyda kalan Kaya Uluyılmaz'dan başkanlığı aldı.

CHP Ataşehir'de ilçe başkanlığı seçimi sürpriz bir sonuçla geride kaldı. Hafta sonu CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı seçimleri gece geç saatlerde sonra erdi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt'ün Divan Başkanı olduğu seçimlerde mevcut İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, Hakkı Altınkaynak ve Merih Türe başkanlık için yarıştı. Türe, aday olabilmek için gereken 40 imzayı toplayamadığı için yarışın dışında kaldı. Gece geç saatlere kadar süren seçimde ortaya şu tablo çıktı: Hakkı Altınkaynak 190 oy, Kaya Uluyılmaz ise 131 oy aldı. Böylece Hakkı Altınkaynak Ataşehir'in yeni İlçe Başkanı oldu.

""

Gece geç saatlere kadar sürdü

Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekilleri, Celal Dinçer ve Mahmut Tanal'ın da katıldığı kongrede yoğun bir kalabalık göze çarptı. Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde gerçekleşen kongrede salon partililerin akınına uğradı. Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan kongre gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Kongre, protokol konuşmalarıyla başladı. Daha sonra Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul Milletvekilleri Celal Dinçer ve Mahmut Tanal birer selamlama konuşması yaptı. Milletvekilleri kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunurken salondaki kalabalık heyecanın güzel olduğunu söyledi.

""

Yeni İlçe Başkanı Altınkaynak

Gün boyu devam eden kongrenin son bölümünde delegeler ilçe başkanını seçmek için sandığa gitti. Çarşaf liste olduğu için uzun süren oy verme işlemi gece yarısına kadar sarktı ve heyecanla beklenen seçim sonucu açıklandı. Seçim sonucunda 190 oy alan Hakkı Altınkaynak, 131 oyda kalan Kaya Uluyılmaz'dan başkanlığı aldı. Altınkaynak'ı destekleyen delegeler büyük coşku yaşarken, Uluyılmaz destekçilerinin ise büyük üzüntü yaşadıkları görüldü. Haber: Gürhan Demirtaş

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72