CHP, AİHM'e gidiyor

Emine Ülker Tarhan, tutuklu vekiller için AİHM'ye gidileceğini açıkladı.

CHP, AİHM'e gidiyor

Emine Ülker Tarhan, tutuklu vekiller için AİHM'ye gidileceğini açıkladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP, AİHM'e gidiyor

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağını açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tarhan, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesiyle AİHM Sözleşmesi'nin masumiyet karinesi, adil yargılanma hakkı ve seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğini belirtti.
 Bu konuda AİHM'e başvuru yapacaklarını kaydeden Tarhan, tutukluluk halleriyle ilgili olarak da tedbir isteminde bulunacaklarını ifade etti. Tarhan, AİHM'e başvuru konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Şu anda Mehmet Haberal'ın çalışması yapılıyor. Tedbir istenmesini önemsiyoruz. Sağlık durumu ileride sakınca yaratabilir. Bu sebeple Haberal ile ilgili tedbir kararı verilmesini umut ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3