Celal Adan Kadıköy'de esnafla buluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin,..

Celal Adan Kadıköy'de esnafla buluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin,..

28 Mart 2014 Cuma 14:37
Celal Adan Kadıköy'de esnafla buluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin, Türkiye bugünkü Türkiye'den daha güzel olacaktır" dedi. 

Adan, partisinin merkez yönetim kurulu üyeleri, İstanbul milletvekilleri, il, ilçe teşkilatlarının yöneticileri ve belediye başkan adayı ile Kadıköy'de esnafı ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Milletvekilleri Murat Başesgioğlu ve Ali Torlak'la birlikte MHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Levent Akçay'a destek verdi.

Ziyaretlerin ardından bir gazetecinin, "Eski CHP Genel  Başkanı Baykal ile ilgili kasetin yayınlanmasında Başbakan'ın bilgisi olduğu söyleniyor, bu konudaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?" sorusuna karşılık Adan, 2011 genel seçimlerinde MHP'nin baraj altında kalması için kasetlerin tanzim edildiğini belirterek, Başbakan'ın o dönemde Türkiye'nin her tarafını gezip bu meseleyi istismar ettiğini öne sürdü. 

Adan, Başbakan ve bakanların 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda suç üstü yakalandığını iddia ederek, Başbakan'ın bu iddialarla Türkiye'yi yönetme şansı olmadığını, bakanlarıyla birlikte dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyerek yargıya teslim olmaları gerektiğini savundu. 

Seçimin iki siyasi parti arasında geçeceği yönündeki haberlerin halkın tepkisini çektiğini kaydeden Adan, MHP'nin Türkiye'nin yıldız partisi olduğunu söyledi.  

 

"CHP ve Ak Parti gerekli dersi görecek"

 

Adan, İstanbul'daki 4 bin imar değişikliğinin 100 milyar doların üzerinde bir rantın oluşmasına neden olduğunu iddia ederek, "Bu imar değişiklikleri CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle geçmiştir. İstanbul halkına ihanet eden CHP ve Ak Parti, bu seçimlerde İstanbullu vatandaşlarımızdan gerekli dersi görecektir" dedi.

Paralel devlet diye bir şey olmadığını, paralel hırsızlık olduğunu öne süren Adan, "Paralel varsa Kazlıçeşme Meydanı'nda vardır. Bölücüler orada Türk bayrağını ellerine almadan özerklik ilanının şakşaklığını yaparak, paralel devleti inşa ettiler" diye konuştu.

Adan, paralel devletin Doğu'nun bazı illerinde kurulduğunu iddia ederek,  Abdullah Öcalan'ın geçen yıl 21 Mart'ta devlet yönetimine ortak edildiğini ileri sürdü. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, özerklik ve eyalet sistemi yanlısı olduğunu iddia eden Adan, Doğu ve Güneydoğu'da adeta özerklik ilan edilen bir yapının bulunduğunu savundu.

 Adan, "Oraya karşı duyarlı olmayan ama kendi hırsızını yakalayanı 'paralel devlet' ilan eden bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu yönetimden 30 Mart seçimlerinde kurtulacağız. Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin, Türkiye bugünkü Türkiye'den daha güzel olacaktır. Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin, özerklik lafını kullananlar 'dil sürçmesi' diyecekler. Bugün Tayyip Erdoğan istifa etsin, çalanlar, çırpanlar gider, itiraf yasasından istifade ederek, parayı polise teslim ederler" şeklinde konuştu. 

Bir soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Başbakan'ın Öcalan ile görüştüğünü ifade ettiğini kaydeden Adan, "Türkiye'yi 36 etnik gruba bölmeye çalışan bir Başbakan'la karşı karşıyayız" dedi. 

Adan, başka bir soru üzerine, 4 bakanın istifasının ardından Başbakan ile ilgili iddiaların ortaya çıktığını belirterek,  "Bu suç üstü yakalanmadan sonra kendilerini yakalayanları 'paralel devlet' diye ilan etmeleri son derece alçakça tanzim edilmiş bir algı yönetimidir. Başbakan şunu söylüyor; 'Benim alternatifim yok, el altından beni devirmek istiyorlar'. Bu ifadeyi beslemek için de alnı secde gören bir sürü insana vatan haini muamelesi yaparak, bir süreci Türkiye'ye dayatmaya çalışıyor" diye konuştu.

 Emniyet ve yargıdaki görev değişikliklerine de işaret eden Adan, devlet geleneğinin bir günde inşa edilmediğini, binlerce yıllık bir yapının sonucunda oluştuğunu söyledi. Adan, şöyle devam etti:  "İstanbul başsavcısını aldılar, Anadolu yakasına verdiler, Anadolu'dan aldılar başka yere tayin ettiler. Bir yerden alıp bir yere vermek suçlu olduğunu ortaya koyar mı, koymaz mı? Eğer bu savcılar, polisler bir araya gelmiş, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni alaşağı etmek noktasında bir iradeyi ortaya koymuşlarsa, darbe girişiminde bulunmuşlarsa tutuklanmaları lazım. Tutuklanan hiç kimse yok. Dolayısıyla çok ciddi devlet görevi yapmış olanlar, AK Parti yöneticileri veya Başbakan'la ilgili hırsızlıkla, arsızlıkla ilgili bir bilgiye sahip olmuşlarsa, onların adı paralel devlettir ve iktidarı alaşağı etmek için kurgulanmış bir yapı olarak karşımıza çıkmakta. Bunların hepsi palavradır."  

Bu arada, İşçi Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Suzan Aksoy, Adan'ın yanına gelerek, seçimlerde başarı diledi.  

Adan ve beraberindekiler, daha sonra Maltepe'de şehir turu yapıp, esnafı ziyaret etti.

 

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72