ÇEKMEKÖY MİLLET İTTİFAKI, MEŞHUR ARSAYI SATTIRMAMAKTA KARARLI!

Hamidiye Mahallesi’ndeki 7 bin m2 büyüklüğündeki ilçenin en değerli arazisinin satılması millet ittifakını harekete geçirdi. Millet ittifakı ilçe başkanları basın açıklaması yaparak daha önce satışı mahkeme kararı ile durdurulan arsa için her türlü hukuki yola başvurmaya devam edeceklerini söyledi.

ÇEKMEKÖY MİLLET İTTİFAKI, MEŞHUR ARSAYI SATTIRMAMAKTA KARARLI!

Hamidiye Mahallesi’ndeki 7 bin m2 büyüklüğündeki ilçenin en değerli arazisinin satılması millet ittifakını harekete geçirdi. Millet ittifakı ilçe başkanları basın açıklaması yaparak daha önce satışı mahkeme kararı ile durdurulan arsa için her türlü hukuki yola başvurmaya devam edeceklerini söyledi.

10 Eylül 2020 Perşembe 15:12
ÇEKMEKÖY MİLLET İTTİFAKI, MEŞHUR ARSAYI SATTIRMAMAKTA KARARLI!

AK Partili Çekmeköy Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün acil ihtiyaç kapsamında ilkokul veya ortaokul olması için talepte bulunduğu Hamidiye Mahallesi’ndeki araziyi satışa çıkardı. Adı geçen arsa daha önce belediye hizmet alanı idi. Plan değişikliği ile özel okul alanı haline getirdi. 19.09.2018 tarihinde Mahkeme yürütmeyi durdurdu, oybirliğiyle kararı iptal etti. Bu karar üzerine önce Çekmeköy belediyesinden, sosyal tesis alanına geçirilmesi yönünde karar alındı. Bir süre sonra özel okul alanına dönüştürüldü

MİLLET İTTİFAKI HAREKETE GEÇTİ

Çekmeköy’ün en değerli arazisinin satılması millet ittifakını harekete geçirdi. Millet İttifakı ortakları CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Başer imzasıyla ortak basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, şunları söyledi: “Çekmeköy, Hamidiye Mahallesi 465 Ada, 1 Parsel Sayılı 7028.80 m2’lik Kamu Hizmet Alanı 12.05.2017 tarihli 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı değişikliği ile “Belediye Hizmet Alanı” iken “Özel Eğitim Alanı” statüsüne alınmıştır. Arsanın bulunduğu Hamidiye Mahallesinde ve Çekmeköy’ ün diğer mahallelerinde devlet okulu ve derslik ihtiyacı çok fazla iken bu parselin özel eğitim alanı olarak tahsis edilmesinin kamu yararını gözetmemesi nedeniyle Hüseyin Kızıldaş adına Türkiye Cumhuriyeti 11. İdare Mahkemesine dava açılmıştır. Bilirkişi heyetinin incelemeleri sonucu 2018/73 esas nolu, 2018/1595 karar nolu mahkeme kararıyla açılan dava haklı bulunmuş ve yürütmesi durdurulmuştur.

Ne yazık ki kamunun çıkarlarını göz ardı eden Çekmeköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyelerinin muhtelif zamanlarda söz konusu alanın hastane yapılması veya Milli Eğitim Müdürlüğüne verilerek devlet oOkulu yapılması ile ilgili önergelerini görmezden gelmiştir. Çekmeköy Belediyesi’nin bu bölgede, bu ölçekte ve bu değerde başka bir kamu arazisi yoktur. Çekmeköy ilçesinin devlet okulu, derslik ve hastane ihtiyacının çok fazla olduğu Çekmeköy Halkı tarafından bilinmektedir. Bu nedenle söz konusu arsanın özel eğitim alanı olarak satılması kamunun yararına değildir.

Özel okul cenneti olan Çekmeköy’de çocuklarını özel okullara gönderemeyen aileler için devlet okulu sayısının arttırılması zaruridir. Çünkü bu bölgede ki devlet okullarında 50–60 kişilik sınıflarda ders yapılmaktadır. Söz konusu yerde halkın devlet okulu talebi vardır. Çekmeköy Belediyesi bunu görmezden gelerek bu alanın özel okul olması için 08.07.2020 tarihli 49 No’lu, oy çokluğu ile alınan meclis kararıyla Özel Eğitim Alanı olarak satılmasını kararlaştırmıştır. Kamuoyunun beklentisi doğrultusunda Çekmeköy Belediyesinin almış olduğu bu kararı durdurmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Murat Cirav İstanbul İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebi ile dava açmıştır. Bildiride ismi bulunan ilçe başkanları olarak bu davanın takipçisi olacağımızı Çekmeköy’ün yararına olan her kararın destekçisi olacağımızı ve kamu yararı gözetmeyen kararlarda da gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Chp Meclis üyeleri Özgür Kip ve Ünal Bellek de teknik bilgi vererek arsa satışının Çekmeköy’e hiçbir katkısının olmayacağını söylediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72