Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanı oldu

37. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçim sonuçları açıklandı. Kullanılan 571 oyun 510'u geçerli, 61'i geçersiz sayıldı. Yapılan oylama sonucu Dr. Canan Kaftancıoğlu yeniden il başkanı seçildi.

Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanı oldu

37. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçim sonuçları açıklandı. Kullanılan 571 oyun 510'u geçerli, 61'i geçersiz sayıldı. Yapılan oylama sonucu Dr. Canan Kaftancıoğlu yeniden il başkanı seçildi.

10 Şubat 2020 Pazartesi 13:02
Canan Kaftancıoğlu yeniden CHP İstanbul İl Başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde yeni yönetim belli oldu. Haliç Kongre Merkezi’nin açık hava etkinlik alanına kurulan komplekste gerçekleşen il kongresinde divan kurulu 39 ilçe başkanının imzasının bulunduğu kağıdı göstererek Canan Kaftancıoğlu’nun yeniden aday gösterildiğini duyurdu.

Aday adayı Ferudun Cemal Aydın ise adaylık için gereken 60 delege imza sayısına ulaşamadı. Ferudun Cemal Aydın 47 imza toplayabildi.

BLOK LİSTE AÇIKLAMASI

Seçimde tek aday olan Canan Kaftancıoğlu, adaylık konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Blok liste tartışmasına değinen Kaftancıoğlu, “Blok listesinin, çarşaf listesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama başka bir şey daha biliyoruz. Kimlerin ne zaman blok liste, kimlerin ne zaman çarşaf liste istediğini de biliyoruz. Burada mesele beni ilgilendiren duygu, biraz önce söyledim. Benimle görüşmeye gelen bütün arkadaşlarımla çalışabileceğimi o kadar yoğun hissediyorum ki. İster blok, ister çarşaf olsun hiç umurumda değil” şeklinde konuştu.

“KEŞKE ADAYLARLA YARIŞABİLİYOR OLSAYDIK”

“Partimizde heyecan motivasyon ve demokrasiye katkımız açısından çok kıymetli” yen kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

*Keşke adaylarla yarışabiliyor olsaydık. İsimlerin hiçbir önemi yok. Çok adaylı bir kongreyi kendi adıma ben de çok arzu ettim. Hatta kimi dostlarım bana dediler. ‘Neden çok adaylı istiyorsun. İçinde ezip geçme gibi bir duygu mu var’ dediler.

*Dedim ki, bizim partimizde hiç kimsenin ezip geçme gibi bir duygusu olmaz. Demokrasiye katkımız olsun diye bunu istiyorum.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Kullanılan 571 oyun 510’u geçerli, 61’i geçersiz sayıldı. Yapılan oylama sonucu Dr. Canan Kaftancıoğlu yeniden il başkanı seçildi.

İL YÖNETİMİNDE GENÇLİK DEVRİMİ
Kaftancıoğlu’nun hazırladığı blok listede, il yönetiminde genç isimlere yer verilmesi dikkat çekti.

SÜRPRİZ İSİMLER LİSTEDE
Kurultay delegesi listesinde ise sürpriz isimlere yer verildi.

Bir önceki Kurultay’da 7 oyla seçimi kaybeden eski il Başkanı Cemal Canpolat, Kaftancıoğlu’nun listesinde kurultay delegesi olarak yer alması dikkat çekti.

İMAMOĞLU KURULTAY DELEGESİ
Kaftancıoğlu’nun kurultay delegesi listesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanısıra, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı başta olmak üzere belediye başkanlarının tamamına yakının yer aldığı görüldü.

KERİMOĞLU KABUL ETMEDİ
DÜZGÜN HABER‘in edindiği bilgiye göre, Kaftancıoğlu’na muhalefet eden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, kurultay delegeliği teklifini kabul etmeyerek listede yer almadı.

ESKİ VEKİLLER DE LİSTEDE
CHP’de geçmişte Genel Sekreterlik ve milletvekilliği yapan Bihlun Tamaylıgil, eski milletvekillerinden Çetin Soysal, Ali Özcan, eski Genel Başkanlardan Altan Öymen de kurultay delegesi listesinde yer alması dikkat çekti.

UZLAŞMA LİSTESİ
Kulislerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda İstanbul İl Yönetimi ve Kurultay delegesinin bütün kesimleri kucaklayacak dengeli bir liste olarak oluşturulduğu ifade edildi.

CHP'nin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde kurultay listesinde ilk 8. Sırasında yer alan Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız örgütün büyük teveccühünü kazanmış oldu.

CHP'nin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin Canan Kaftancıoğlu'nun büyük kurultay delege listesi belli oldu. Büyük merakla beklenen listede tanıdık ve sürpriz isimlerde yer aldı. Örgütün teveccühü ile Listenin 8. Sırasında yer alan isim ise gazetemizin imtiyaz sahibi ve İstanbul Gazete, Radyo, Tv ve İnternet Habercileri Derneği (İstanbul Medya) başkanı Ali rıza Yıldız yer aldı. Yıldız, “CHP il kongresinde kullandıkları oyları ile beni İstanbul’da kurultay delegeliğinde ilk sekizinci sırada olmamı sağlayan bütün İstanbul il örgütüne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 11.02.2020 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3