Bozkurt ile değişim bekleniyor!

CHP Çekmeköy Olağanüstü Genel Kurulu'nda Erdoğan Bozkurt az bir farkla...

Bozkurt ile değişim bekleniyor!

CHP Çekmeköy Olağanüstü Genel Kurulu'nda Erdoğan Bozkurt az bir farkla...

20 Mayıs 2014 Salı 14:48
 Bozkurt ile değişim bekleniyor!

Erdoğan Bozkurt ile CHP Çekmeköy’de değişim bekleniyor!

CHP Çekmeköy Olağanüstü Genel Kurulu’nda Erdoğan Bozkurt az bir farkla da olsa ilçe başkanı oldu. Değişim sloganı ile seçime giren Bozkurt’tan ilçedeki çürükleri ayıklaması, kişilere odaklı siyasetten kurtarması ve partiyi kurumsal bir kimliğe kavuşturması bekleniyor. Kongre öncesi ‘Banko’ gözü ile bakılan ve fark atması beklenen Erdoğan Bozkurt’un beklenen çıkışı yapamamasının nedeni ise Hüseyin Sipahi’nin kendisini desteklemesi olarak gösterildi. 

""

Bozkurt, bu sefer kazanan taraf oldu

Hüseyin Sipahi’nin adamı Murat Cirav’ın başkanlığında yerel seçimlere giren ve büyük hezimete uğrayan CHP Çekmeköy’de yeni bir sayfa açıldı. Daha önce ilçe başkanlığı kongresini iki kez kaybeden Erdoğan Bozkurt bu sefer kazanan taraf oldu. Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’ndeki Olağanüstü Kongre’de; 102 oy alan Erdoğan Bozkurt CHP Çekmeköy İlçe Başkanı oldu. Hüseyin Kızıldaş 97 delegenin, Şentürk Aydemir ise 67 delegenin oyunu aldı.

 

""

Partinin üst düzeyi kongreyi es geçti!

Heyecan ve coşkunun pek de görülmediği kongrede delegelerin önemli bir kısmı da oy verme işlemine katılmadı. İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de katıldığı kongreye, partinin üst düzey yöneticilerinden başka bir yöneticinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Kongre öncesi adaylar bir bir kürsüye çıkarak delegelere hitap etti.  Daha sonra delegelerin bir kısmı isim yazdırarak  kürsüden dilek ve temennilerini dile getirdi. Konuşmalar uzun sürünce 14:00’de’de başlaması beklenen oy verme işlemi saat 17:00’de başladı.

""

Sipahi, Bozkurt’a seçimi kaybettiriyordu!

Kongrenin belki de en can alıcı noktası, salona erken saatlerde gelen Hüseyin Avni Sipahi’nin oyunu Erdoğan Bozkurt’a vereceğini açık açık söylemesi ve kendisini desteklemesi oldu. Kongre öncesi ‘Banko’ gözü ile bakılan ve fark atması beklenen Erdoğan Bozkurt’un kongreyi az bir farkla kazanmasının nedeni Sipahi’nin kendisini desteklemesi olarak gösterildi.  Mart ayında yapılan yerel seçimlerde yaptığı yanlışlarla partinin büyük tepkisini çeken Sipahi’nin delegeler üzerindeki etkisi sıfırlanmıştı. Bu nedenle oyunu Bozkurt’a vermeyi düşünen birçok delege, Sipahi’nin kendisini desteklediğini söylemesi nedeni ile Hüseyin Kızıldaş’a yöneldiği konuşuluyor. Zaten Kızıldaş’ın bu kadar yüksek oy oranına ulaşması bu durumu doğrular nitelikte. Bu durum Erdoğan Bozkurt’a güven kaybettirdiği söylendi.

""

Bozkurt: “Bu sefer çok farklı olacak”

Seçimi zor da olsa kazanan Bozkurt, diğer adaylar Şentürk Aydemir ve Hüseyin Kızıldaş ile birlikte kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Çekmeköy’de bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var” diyen Bozkurt, “Bu dönem çok farklı bir yönetim anlayışı olacak. Bugün bir milattır. Artık Çekmeköy CHP’de hemşericilik, sümbül ağacılık, mezhepçilik, adamcılık bitmiştir. Gerçekten çalışan, inanan tüm örgüt üyelerimiz ile birlikte yürüyeceğiz. Gece demeden, gündüz demeden bir mücadeleye başlıyoruz. Kapımız herkese açık olacak ve boş işler ile uğraşmayacağız” dedi.

""

Son Güncelleme: 20.05.2014 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72