Beykoz'un CHP'li 4 meclis üyesi ‘suç duyurusu' belgesini açıklamalı

Beykoz'un CHP'li 4 meclis üyesi ‘suç duyurusu' belgesini açıklamalı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz'un CHP'li 4 meclis üyesi ‘suç duyurusu' belgesini açıklamalı

CHP Beykoz'da yeni ilçe başkanı Nagihan Akan'ın göreve başladıktan hemen sonra rüşvet ve çeşitli iddialarla il disiplin kuruluna sevkettiği dört meclis üyesinin kendilerini savundukları ‘kaçak inşaatlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarına ilişkin' belgeyi ortaya koymamaları kafalarda çeşitli soru işaretleri doğuruyor.

 

CHP Beykoz'da çalkantılı süreç yeni dönemde de devam ediyor. İsmet Konca'dan sonra göreve getirilen yeni ilçe başkanı Nagihan Akan'ın rüşvet ve çeşitli iddialarla il disiplin kuruluna sevkettiği meclis üyeleri Mustafa Yiğit, Naci Candaş, Halit Kılıç ve Nihat Arıcan suskunluğunu sürdürüyor. 4 meclis üyesinin kendini savunduğu, kaçak inşaatlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarına ilişkin belgeyi kamuoyuna açıklamamaları kafaları karıştırıyor.


""

 

İlçe Başkanı Nagihan Akan, 4 meclis üyesini il disiplin kuruluna sevk ettikten sonra konuyla ilgili bir basın toplantısı yaparak, “Bu dört meclis üyemiz inşaatlarla ilgili 13 meclis üyemizin verdiği karara uymayarak önerge vermişlerdir. Bu sebeple de il disiplin kurulu'na gönderilmişlerdir” demişti. Başkan Akan o gün daha fazla açıklama yapmanın doğru olmayacağını söylemişti.

 

Ancak bir kaç gün önce ilçede yayın yapan bir internet haber sitesinde İlçe Başkanı Nagihan Akan'ın açıklamalarına dayandırılarak yayımlanan habere göre; bu meclis üyeleri, bazı inşaatların fotoğraflarını çekip inşaat sahepleri ile özel görüşmeler yaptıkları için disipline sevk edilmişlerdi. Başkan Nagihan Akan'ın görüşlerine yer verilen haberde, adı geçen meclis üyelerinin disipline sevk edilmelerinin bir sebebi de rüşvet iddialarıydı.

 

Yine haberde Akan'ın, “AKP'lilerle her türlü iş ortaklığı, ihale ortaklığı ve çıkar ilişkisi içinde olan tüm CHP'lileri mercek altına aldık. Beykoz'da önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için CHP'yi, AKP'lilerle çıkar ilişkisi olanlardan temizleyeceğiz” sözlerine de yer veriliyor.

 

""

Beykoz'un CHP'li

4 meclis üyesi

‘suç duyurusu'

belgesini açıklamalı

 

Tüm bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği dört meclis üyesinin, “Yasal olmayan inşaatları herhangi bir art niyet için değil, kanuna uygun olmadıklarını deşifre edip devletin kanunlarına bildirmek için çalışmalar yapıyorduk. Nitekim söz konusu inşaatlarla ilgili olarak savcılığa ve devletin çeşitli kademelerine gönderdiğimiz suç duyurusu belgelerimiz mevcut. Yasaya aykırı olan bir durumla alakalı olarak suç duyurusunda bulunduk diye partimiz bizi disipline sevk etti. Biz, yasa dışı bir iş değil yasaları koruyan bir çalışma yapmaya çalıştık. Partimiz bizi ödüllendirmek yerine cezalandırmaya kalkışıyor. Demekki bizim suç duyurusundan rahatsız olan bazı çevreler partimizin üzerinde bazı yaptırımlar uygulamaya çalışıyor” sözleri ile kendilerini savundukları söyleniyor. Durum böyle olunca da Beykoz kamuoyu şimdi merakla zan altında bırakılan meclis üyelerinin ‘suç duyurusu'nda bulunduklarına ilişkin belgenin açıklanmasını bekliyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72