Beykozlu ‘Alaattin Köseler' dedi

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Beykoz Belediye Başkan Aday Adayları...

Beykozlu ‘Alaattin Köseler' dedi

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Beykoz Belediye Başkan Aday Adayları...

25 Temmuz 2013 Perşembe 17:48
Beykozlu ‘Alaattin Köseler' dedi

 

MetroPOLL Araştırma Şirketi araştırdı

Beykozlu ‘Alaattin Köseler’ dedi

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin Beykoz Belediye Başkan Aday Adayları araştırmasında ‘Alaattin Köseler’ ismi ön plana çıktı. İstatistikler, CHP’nin adayı Köseler’i, hem bilinirlik, hem de halkın kendisi hakkındaki olumlu görüşüyle Yücel Çelikbilek’i koltuğundan edecek tek isim olarak ortaya koyuyor.

2014 Mart ayındaki yerel seçimlerde Beykoz yine müthiş bir çekişmeye sahne olacak gibi. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kıl payı kaybeden CHP’nin adayı Alaattin Köseler, geçen süre zarfında halkın gözündeki değerini kaybetmemişe benziyor. Beykoz’da bir dönem belediye başkanlığı yapan Köseler, başarılı hizmetlerin yanı sıra halkla iç içe olmasının semeresini almaya devam ediyor. Bunu, araştırma şirketleri net olarak ortaya koyuyor.

""

Elde edilen bulgularda ‘Köseler’ ismi çıktı

En son MetroPOLL araştırma şirketi Beykoz’da geniş katılımlı bir anket yaptı ve Beykoz aday adayları araştırılması sonuçlandı. Araştırmada, Beykoz’da Ak Parti ve CHP’nin muhtemel adaylarının bilinirlikleri, halkın kendileri hakkındaki olumlu- olumsuz kanaatleri ve bu kişilerin belediye başkanı olarak görülmek istenip istenmediği konuları araştırıldı. Elde edilen bulgular ilginç olduğu kadar net sonuçlar da ortaya koydu. Bulgular, CHP’de hem bilinirlik hem de halkın kendisine olan olumlu kanaatiyle Alaattin Köseler ismine dikkat çekiyor.  Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i koltuğundan edecek isim olarak da yine Alaattin Köseler ismi şanslı görülüyor.

""

Beykozlu kimi belediye başkanı olarak görmek istiyor?

Araştırmada, her kişinin tanındığı kitlelere Beykoz Belediye Başkanı olarak kimi görmek istedikleri soruldu. Buna göre Yücel Çelikbilek % 44 alırken, Alaattin Köseler yine aynı yüzde ile % 44 oranıyla belediye başkanı olarak görülmek istendi. Bu bulgular ortaya şu gerçeği koyuyor: Mevcut belediye başkanı her zaman avantajlı olmasına rağmen Alaattin Köseler’in aynı yüzdeyi alması, ‘Büyük başarı’ olarak değerlendiriliyor.

""

Köseler ismi hala popüler…

Araştırma bulgularına göre Beykoz halkının tahmini adayları tanıma oranlarında Alaattin Köseler % 63 ile ikinci sırada görülüyor. Daha önce belediye başkanlığı yapmış isimler ve CHP’nin diğer adaylarına tanınırlık açısından fark atan Köseler’in, rakamlara göre geçen süre zarfına rağmen hala popülaritesini koruduğu görülüyor. Köseler, en çok Anadolu Kavağı (% 86) ve Paşabahçe (% 81) mahalleleri seçmenleri tarafından tanınıyor.

Kazanma şansı en yüksek isimlerde Köseler ismi sivriliyor…

Katılımcılara, Beykoz Belediye Başkanlığı için Ak Partili ve CHP’li adaylardan kazanma olasılığı en yüksek isim hangisidir? sorusu soruldu ve birden fazla cevap alındı. Bu soruda Köseler CHP içinde birinci sırada yer alırken, genelde ise ikinci sırada bulunurken, Beykozlunun gönlünden geçen iki isimden biri oldu. Son genel seçimlerde Ak Parti CHP’ye fark atmasına karşın isimler üzerinde yapılan anketler makasın kapandığını gösteriyor.

""

CHP seçmeni de ‘Köseler’ dedi

Katılımcılara, aşağıda verilen CHP’li isimleri tanıyıp tanımadıkları soruldu. Bu soruda Alaattin Köseler ismi net olarak ortaya çıkıyor. Köseler, % 62,8  oranla en yakın rakibini 4’e katlıyor. Köseler’e en yakın isim Hüseyin Öztürk bile ancak % 15,4 alabiliyor. Bu sonuca göre Köseler CHP tabanı içinde hala en popüler isim.

Çelikbilek’i ancak Köseler koltuğundan eder…

MetroPOLL araştırma şirketinin geniş katılımlı ve mahallelr bazındaki anket sonucu şunu net olarak ortaya koydu: Alaattin Köseler Beykoz’da hala değer gören, tanınan ve sevilen biri. Gerek tanınırlık, gerek kanaatler, gerekse kazanma oranlarına bakıldığı zaman, CHP’de tek isim ortaya çıkıyor o da Alaattin Köseler. Köseler’in bazı sorularda mevcut Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i bile geride bıraktığı açıkça görülüyor. Yerel seçim startının verildiği ilçede araştırma şirketi Beykoz’un gelecekteki haritasını açıkça ortaya koymuş durumda. 

Son Güncelleme: 25.07.2013 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3