Beykoz CHP'de hayal kırıklığı!

Beykoz'da 2B arazileri ile ilgili vatandaşların mağduriyetine ilişkin...

Beykoz CHP'de hayal kırıklığı!

Beykoz'da 2B arazileri ile ilgili vatandaşların mağduriyetine ilişkin...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Beykoz CHP'de hayal kırıklığı!

Beykoz'da 2B arazileri ile ilgili vatandaşların mağduriyetine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e ilgi gösterilmedi.

 

Beykoz CHP İlçe Örgütü'nün İncirköy'de bir kıraathanede düzenlediği ve katılımın çok az olduğu toplantıya katılan Gürsel Tekin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin; "Ak Parti, 11 yıllık iktidarında mülkiyet sorununa çözüm bulamadı. Sosyal devletin temel görevlerinden bir tanesi de barınma ihtiyacını çözmesidir. Ne yazık ki sorun çözülmüş değil, tam tersine daha da büyümüştür" dedi.

""
 

Başbakan renk değiştirdi!

 

Tekin, konuşmasına devamla; "2B ile ilgili yasa gündeme gelmeden önce Ak Partili bakanlar, ?satışlardan 25 milyar dolar gelecek' demişti!  O parayı Antalya'daki, Beykoz'daki vatandaşlardan mı alacaksınız? Bırakın 25 milyar doları, 1 milyar dolar dahi alamadılar. Kendisinin bu ülkenin zencisi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan ise parayı görünce renk değiştirdi!" dedi.

 

100 milyar dolarlık rant sağlandı. Peki bu para nerede?

 

Konuşmasını sürdüren Tekin; İstanbul'da AVM'lerle birlikte 100 milyara yakın rant sağlandı. Peki bu para nerede?  Milletin tapu sorunu çözüldü mü?  Emlak Vcrgisi arttı, asfalt katılım payı arttı, trafik sorunu daha karışık bir hal aldı. Dev holding sahipleri ile sıradan vatandaşlar aynı bedeli ödüyor.  Sırtımıza milyarlarca dolarlık yük bindirdiler" dedi.

 

""

İktidarla el ele veren müteahhitler yasadışı ruhsat çıkarıyorlar!

 

Gürsel Tekin, yasadışı verilen ruhsatlar konusunda yaptığı açıklamada da, "Ak Parti'nin işbirliği içinde olduğu müteahhitler evleri satışa çıkardıktan sonra gözden kayboluyorlar. Bazı müteahhitler yasaya uymayarak yasadışı ruhsat veriyor ve binlerce yurttaş mağdur oluyor. Bu firmaların büyük çoğunluğu iktidar yandaşı firmalar. Bakan çocukları ve damatların hemen hepsinin çocukları; gemi, fabrika ve alışveriş merkezi sahibi" dedi.

Türkiye'nin her yerinde ruhsat problemi yaşandığını söyleyen Tekin konuyla ilgili açıklamasında;  "Ben İstanbul'daki mülkiyet sorununu sürekli gündeme getirdim. Seçimden önce oy kazanmak için vatandaşların ev yapmasına göz yumdular, seçimden sonra ise yaptırdıkları evleri yıktırdılar! Ak Parti'ye oy veren ya da verecek olan herkesin bunları bilmesi gerekir!" dedi.

 

Biz işimizi iyi yapsaydık bugünkü iktidar olmazdı!

 

Tekin, iktidara geldiklerinde yapacaklarını da özetleyerek; "Başbakan vatandaşa, ?parası olan İstanbul'da yaşayacak olmayan yaşamayacak' diyor! Biz ise iktidar olduğumuzda uzun yıllar bu bölgelerde yaşayan insanlara tapularını bedava vereceğiz. İstanbul'un alt ve üst yapı sorunları var. Biz geçmişte bunlara odaklanıp başarılı olsaydık bugünkü iktidar olmazdı!

Sosyal devlet, vatandaşlarının sağlık, eğitim ve geçimini sağlamakla yükümlüdür. Biz CHP olarak aile sigortasını gündeme taşımıştık. Bizim amacımız bir vatandaşın devlet ona iş bulana kadar asgari ücret almasıydı!

Bakın, geçtiğimiz Ocak ayında 27 vatandaşımız geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti. Kimse bunu gündeme taşımadı ve taşımıyor da! Yine bir diğer örnekte olduğu gibi, işsizlik nedeniyle bir kadın çocuğuna bakamadığından dolayı canına kıydı" dedi.

Gürsel Tekin konuşmasını; "CHP, iki milyon taşeron işçiyi kadroya alacak. Maliyeti hiç de söylendiği kadar yüksek değil. Biz örgütlü bir toplum olmak zorundayız" diyerek tamamladı.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72