Bekaroğlu: “Ak Parti'li belediyeler hüsrana uğrayacak”

HAS Parti 1. Bölge Yerel Medya Zirvesi'ne katılan partinin İl Başkanı....

Bekaroğlu: “Ak Parti'li belediyeler hüsrana uğrayacak”

HAS Parti 1. Bölge Yerel Medya Zirvesi'ne katılan partinin İl Başkanı....

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bekaroğlu: “Ak Parti'li belediyeler hüsrana uğrayacak”

HAS Parti 1. Bölge Yerel Medya Zirvesi'ne katılan partinin İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, yerel seçimlerde Ak Parti'li belediyelerin büyük hüsrana uğrayacağını söyleyerek, “Bu belediyelerin son dönemi” dedi.  

Halkın Sesi Partisi İstanbul İl Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Tanıtma ve Medya Başkanlığı'nın Üsküdar İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği ‘HAS Parti 1. Bölge Yerel Medya Zirvesi'ne katıldı. Bekaroğlu, genel ve yerel siyaset üzerine geniş açıklamalar yaptı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bekaroğlu, yerel seçimlere yönelik çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

‘1 trilyonluk rant'


Anadolu yakasında yayın yapan yerel gazete temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu,  AK Parti Hükümeti'nin hazırladığı ve şu an Meclis gündeminde bulunan ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi'ne dair yasa ile Belediyelerin yetkilerinin geniş ölçüde Şehircilik Bakanlığı'na devredileceğini belirtti. Bekaroğlu, “Bu yasanın gerçek ismi; rantsal dönüşümdür. Bu tasarı yasalaşırsa, önümüzdeki 10-15 yıl içinde İstanbul'da 1 trilyon dolarlık rant oluşturulacak. Bugüne kadar da, AK Parti döneminde 250 milyar dolarlık rant oluşturuldu ve paylaşıldı” dedi.


""

‘İnsana verilen değer bu kadar'


Son günlerde ardı ardına yaşanan işçi ölümlerine de değinen Mehmet Bekaroğlu,  "Son bir ay içinde Türkiye'nin değişik yerlerinde, biraz daha masraf yaparak alınabilecek tedbirler alınmadığı için onlarca insan öldü. Geçen hafta Tuzla'da 150 liralık bir sensörün konulmamasından dolayı 2 işçi daha öldü. Esenyurt'ta 11 işçi naylon çadırlarda yandı. Bunlar kaza falan değil. Parayla alınabilecek tedbirler alınmadığı için bu insanlar öldü. Erzurum'da gölette mahsur kalan TEDAŞ işçileri, 2,5 saat 'imdat, bizi kurtarın' diye bağıra bağıra öldü. Bir tane helikopter kalkıp oraya gitmedi. Sağlık Bakanı, “Bizim ambulans helikopterlerimiz var” diyor. Soruyorum; ne için var bu helikopterler? Bir iş adamı kaza geçirdiğinde kurtarmak için mi? Bu insanların da  annesi, babası, hanımları ve çocukları var, bağıra bağıra öldüler" diye tepki gösterdi. 

‘CHP bu işi sulandırdı'

4+4+4 eğitim sistemini de değerlendiren Bekaroğlu, 'yeni sisteminin neler getirdiği konuşulmadan yasalaştığına' dikkat çekerek, "CHP muhalefet etti, 'çocuk gelinler istemiyoruz' dedi. Ama 'çocuk işçi istemiyoruz' demedi. Kim çocuğunu, küçük yaşta  evlendirmek ister? Bütün anneler, babalar CHP'ye göre sapık mı; çocuklarını gelin ediyor@f0 Mesele bu mu@f1 Dünya kadar çocuk işçi var. Madem sosyal demokrat bir partisiniz, ağzınızdan 'çocuk işçi istemiyoruz' diye de bir laf çıksın" dedi. 

‘Yerel seçimlerde

herkes bizi görecek'

Bekaroğlu konuşmasında, yerel seçimlerin öne alınabileceğini belirterek, HAS Parti olarak yerel seçimlere ciddi şekilde hazırlandıklarını ve yerel yönetimler için uzmanlarla birlikte projeler hazırladıklarını açıkladı. Adaylarını partide aktif görev yapan üyelerin oylarıyla seçeceklerini söyleyen Bekaroğlu, “Bizde kim çalışıyorsa o görev alacak. Partimizdeki dinamizmi artırıp daha çok çalışacağız. İlçe teşkilatlarımız da artık daha aktif olacak” dedi.

 

‘Reklam belediyeciliği

artık iş yapmaz'

 

Ak Partili belediyeciliğin artık sonuna geldiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Yerel seçimlerle birlikte artık bu devir sona erecek. İşte Büyükşehir Belediyesi… Elbette yapılan güzel şeyler de var, ancak tüm büyük işlerde de soru işaretleri var. Büyükşehir Belediyesi yaptığı büyük projelerde hangisini halka sordu?” dedi. Üsküdar'da oturduğunu söyleyen Bekaroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı da topa tuttu. Kara'nın sadece reklam belediyeciliği yaptığını söyleyen Bekaroğlu, “Kendisinin Üsküdar'a kazandırdığı hiçbir eser yok. Varsa yoksa, Büyükşehir ve il idaresinin yaptığı projelere sahip çıkmak. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. İddia ediyorum yerel seçimlerde Üsküdarlı kendisine oy vermeyecektir” dedi.

 

Gürhan Demirtaş

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72