Başkan Can Tabakoğlu'na MHP'den cevap geldi

Başkan Can Tabakoğlu'na MHP'den cevap geldi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Başkan Can Tabakoğlu'na MHP'den  cevap geldi
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun muhalefet partileri ile ilgili eleştirileri sırasında gündeme düşen; “Bu memlekette bazı şeyleri anlayamayacak kadar geri zekalılar da var” sözlerine MHP Şile İlçe Başkanlığı yaptığı basın toplantısı ile cevap verdi. 

MHP İlçe Başkanı Hüseyin Özgür, basın toplantısındaki açıklamasında; “Şile Belediye Başkanı Sayın Can Tabakoğlu'nun, son günlerde MHP Şile İlçe Başkanlığı'ndan duyduğu rahatsızlıklarının nedenini hala anlamış değiliz. Bizler tek partili bir ülkede yaşamadığımız için karşısında muhalefetin olması olağandır. AKP'li Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun yapmış olduğu gaflar, yapamadıklarının işaretidir. Bu öfke halini bizler de sizler gibi görmekte, duymakta ve şaşırmaktayız. İçine düşmüş olduğu aciz durum,  başkanın dengelerini alt üst etmiştir. Durumunun öfke halini almasının ve patavatsız konuşmalarının nedenini, arsa satışında belediye kasasına giremeyen 22 milyon TL olduğunu düşünmekteyiz.
Ayrıca Tabakoğlu, ‘Osmanlıca' konusunda bize ahkam kesmiştir.  ‘Osmanlı, Selçuklu, Hun, Göktürk hepsi bizim atamızdır, ceddimizdir, kimin daha Osmanlı olduğu konusunda Sayın Tabakoğlu bizimle yarışmaya sakın kalkmasın. Hatta aklının ucundan bile geçirmesin.

Bu konuda fazla söze gerek yok. Eğer Osmanlı devlet armasına iyi bakarsa orada ampulün olmadığını, 3 hilalin olduğunu görecektir.  
Toprak elden çıkarsa egemenlik gider. Ekonomik dışa bağımlılık siyasi bağımlılığı getirir. Serdar-ı Hakan Abdülhamid Han 33 yıl iktidarda kalmış ama bir karış vatan toprağını satmamıştır. Keşke sayın başkan da sözde değil de özde Osmanlı olabilse de bir yerleri satarak, medyada sert tavırlar sergileyerek sahte Osmanlı edası ile atalarımızın kemiklerini sızlatmasa.  Sultan Abdülhamid Han, ‘Atalarımızın bize bıraktığı mirası toprak parçası olarak görmek cehalet; hatta ahmaklıktan başka bir şey değil' demiştir. Bir şeyler yaparak değil, bir yerleri satarak tarihe geçen belediye başkanını ve meclisi Şile halkına havale ediyoruz… Bizler, güzel Türkçemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kendini kültür hazinesi sanan küçük Belediyenin küçük başkanına merhum Ziya Gökalp in mısralarını hatırlatmak istiyoruz:

""

Güzel dil Türkçe bize,

Başka dil gece bize,

İstanbul'un konuşması

 En saf en ince bize…

 Başkan Tabakoğlu, bir konuşmasında da, hiç utanmadan, sıkılmadan,  ‘Münevver' kelimesinin anlamını da bilmezler, Atamızın hitabesini okusalar anlamazlar' diyor. Yazıklar olsun!!!
Allah böyle bir kibir haline bizleri sokmasın. Bildiğiniz gibi kibir kelimesinin anlamı:  Büyüklenmek, büyüklük taslamak, kendini başkalarından yüksek görerek onları aşağılamaktır. Şeytana ait bir özellik olan kibir; küfür ve inkarın en önemli sebebidir. Bu konuda aslında söylenecek çok şey var ama bizler kendisine dostane olarak, kibirlenmemesi gerektiğini ancak tavsiye edebiliriz. Bu yönetim; kendi  projesi olmayan her şeyi sanki belediye yapmış gibi anlatarak komik duruma düşmektedir. Yapamadığı projeler sayın başkanın boyunu aşmıştır.  Birkaç örnek vermek gerekirse; söz konusu L.K.M (Maltepe vapuru)  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hibesi  olarak amacının dışında bırakılmış ve L.K.M, sadece limanı işgal eden demir yığını halinde kalıntı olarak demir atmıştır. Sosyal ve kültürel olayların Kadın Toplum Merkezi'nde yapılması bu tespitimizi doğrular niteliktedir.
Başkan, son toplantıda çevre belediyelerin bize asfalt bağışını anlatmıştır. Bilmek istiyoruz, Şile'yi kim yönetmekte. Kendisine kaynak üretemeyen belediyenin başkanı, sanırım sadece personele başkanlık yapmakta. Daha önce satılan yerlerin paralarını asfalt hizmetinde kullandığını söyleyen başkan şimdi de, ‘O asfaltlar bağış demektir' diyor. Eğer asfalt, hediye olarak bize geliyorsa belediyenin asfalt için harcanan paraları amaç dışı mı kullanıldı?

""

Sayın başkan eski belediyeleri,  ‘BORÇLUYDU. BORÇ BATAĞINDAYDI' diye eleştiriyorken bizlere, kamuoyuna belediyenin şu andaki gerçek borcundan ne zaman bahsetmeyi düşünüyor?

Maliyeye olan borcunuzu ödemediğiniz gibi SGK' ya olan borcunuz ne kadardır?
SGK web sitesinde borçlular listesinde deşifre edildiniz. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

 Ayrıca esnafın kepenk kapattığı Şile, kimin eseridir?

Bir de planlar konusu var. Planlarla ilgili köy gezilerine muhalefeti de davet ediyor mu başkan?

Orman köyleri ile alakalı 1/5000'lik ve 1000'lik planlar muhtarlıklara asıldı mı?

Bu konu ile ilgili kahvelerde beyanat veriyorsunuz ama halka bir şey anlatmıyorsunuz.

Taslak planların büyük şehirden geçen kararlarını açıkladınız mı?

1000' lik planlar bizce yapılmadı. Veya yapıldı da çekmecede bekliyor. İtirazlar neye göre olacak? Plan düzeltmeleri adamına göre mi yapılacak?  Başkan bizlere, ‘kahvehane ağzı ile konuşuyorlar' diyor ama kahveleri bize bırakmıyor. Seçim zamanı yine o kahvelerde oy istemeyecek mi? Madem çok başarılı şeyler yaptın kendi kendini methetme, bırak da halkımız seni anlatsın.
CNN TÜRK TV'deki ‘Yeşil Doğa' programında bir enteresanlığa daha şahit olduk. O programda sayın başkan insan türlerinden bahsetti.  İnsana benzeyen son canlılar ‘NEANDERTAL' insan türüdür. Soyları 30 bin yıl önce tükenmiştir.  Başkan bize Şile'de yaşayan insan türlerini anlatsın da belki bu keşif ile büyük bir ödül alır.  

Önemli bir konuya dikkat çekmek isterim ki ilçemiz köylerinden Karamandere Köyü'nde bulunan doğal göletin köy halkından alınıp diğer şahıslara verilmesi hangi şartlar altında olgunlaşmıştır. Bu şahısların göleti devralmasından sonra birdenbire kahverengi tabelaların otoyola ve köy girişlerine konulmasının ivedilikle  yapılması insanlar üzerinde kuşku uyandırmaktadır.

Bu tesise ait olan yoldaki asfaltlama kimler aracılığı ile büyük bir hızla  yapılmıştır. Bu işletmede ortak hatırlı kişilerin olduğu iddiaları ve kuşkuları akıllarda soru işareti bırakmaktadır.
Tüm bu açıklamalarımıza ilaveten Belediye Başkanının şahsi egolarını, anlaşılmayan lisanını anlamak için elbette sözlüklere başvuracağız. Çünkü; sizin lisanınızı Milliyetçi Hareket Partisi'nden olan veya olmayan, dediklerinizden bir şey anlamayan vatandaşlarımıza anlatabilmemiz için çok önemlidir. Başka çıkar yolu yoktur. Siyaseti de bu üslup ve incelikte yaparsanız, başkalarını küçümseyip kendinizi Kaf Dağı'nda gören kibir halinden uzaklaşırsanız Şile siyaseti de daha  seviyeli ve kaliteli  bir hal alacaktır. Bize sıkletten bahsedenler ADAM OLMA konusunda yanımızda çok hafif kalıyorlar. Fırın dolusu ekmek yemekle adam olunmaz. Kişiyi karalamadan önce, insanın önce kendisine dönüp bakması gerekir. Bundan sonra Belediye Başkanı Sayın Can Tabakoğlu'nun makamına yakışır bir şekilde davranmasını diliyoruz. Ayrıca arazi satışı ile ilgili, hem ulusal medyada hem de yerel gazetelerde sıklık ile yer alan, LADİN grubunu öven Başkan Tabakoğlu bu gruba methiyeler düzüyor ve yaptıklarını anlatıyor. Bilmeyenler ile de dalga geçiyor. Ancak Suudiler, 2002 yılında dozerleri ve kepçeleri ile Mekke'deki son Osmanlı eseri ECYAD KALESİ'Nİ yerle bir etti. Atalarımızın Kabe'yi korumak için yaptığı ve  ecdadımızın bizlere yadigarı olan kale, 1781 yılında Osmanlılar tarafından ve 1. Abdülhamit zamanında yapıldı. UNESCO tarafından da kültür mirası ilan edildi. Şimdi ise ECYAD Kalesi'nin yerine yapılan dev kuleleri Ladin ailesine ait olan BEN LADEN CONSTRUCTİON  grubu üstlendi. Sayın Başkana sormak isterim, hangi eseri yıktıracak ve yerine ne yaptıracak? Kendisini Osmanlı olarak anlatan Sayın Başkan'ın iki kez Arabistan'a giderek bu grupla neyin pazarlığını yaptığı ise merak konusu” dedi.


""

‘MHP Şile İlçe Başkanlığı kendisini ciddiye almıyor'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İlçe Başkanı Hüseyin Özgür; ‘Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun, ‘Kongre imarı ile yer satmaya kalktık. Birilerine göre Ladin'in üssü olduk. Bunu anlayamayacak kadar da geri zekalılar var bu memlekette' sözleri üzerine, ‘Siz İlçe Başkanlığı olarak veya partinizin herhangi bir kademesi, veyahut bir parti üyesi olarak, bu sözleri ‘hakaret' sayıp yargıya gidecek misiniz?' sorusuna İlçe Başkanı Hüseyin Özgür dikkat çekici bir cevap verdi:  “Belediye Başkanı Can Tabakoğlu artık miadını doldurmuştur. Bu onun son çırpınışları ve etrafa son saldırmalarıdır. Biz kesinlikle onun üslubuyla kendisine cevap vermeyeceğiz. Zaten biz elimizdeki belgeler ile kendisine gereken cevabı verdik diye düşünüyorum. Biz, aile terbiyesi aldık, asla terbiyesiz değiliz. Eminim ki kendisi de bu hatadan dönecektir. ‘Söz ağızdan kaçar' demek isterim. Ama kaçmaması lazım tabii ki. Kişinin o koltuğu doldurması gerek. Biz kendisini ciddiye almıyoruz”…

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72