Arınç'tan muhalefete zeytin dalı

Arınç'tan muhalefete zeytin dalı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Arınç'tan muhalefete zeytin dalı

 Arınç, muhalefet kanadındaki milletvekillerine, Bursa'nın sorunlarına çözüm üretmek adına sık sık bir araya gelmek istediğini söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, iftar programında bir araya geldiği muhalefet kanadındaki milletvekillerine, Bursa'nın sorunlarına çözüm üretmek adına sık sık bir araya gelmek istediğini söyledi.

Bursa Valiliği'nin Almira Hotel'de verdiği iftar programına katılan Arınç, muhalefet partilerinin milletvekilleriyle Bursa'nın sorunlarına çözüm üretme noktasında sık sık bir araya gelmek istediklerini ifade etti. Ramazan dolayısıyla çeşitli kesimlerden insanlarla ve parti temsilcileriyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Arınç, söz alan MHP ve CHP Bursa milletvekillerinin sözlerini hatırlatarak, "Elbette eleştiriler ve ince dokundurmalar iftar sofrasında olsa bile olacaktır, bu işin doğasında var. Bursa'daki seçim kampanyası son derece seviyeli bir ortamda oldu. Hiçbir zaman seviyeyi düşürmedik. Partiler olarak saygıyı elden bırakmadık. Bundan ötürü Bursalı siyasetçi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bursa'nın 3 milyon nüfusu her anlamda refah içinde yaşamalıdır. Böyle bir Bursa'yı yakalayabilmek en büyük dileğimizdir. Hep birlikte çalışarak bunu başarabiliriz. Ben Ankara'da bir araya gelmek için kendi adıma hazır olduğumu ifade ediyorum" dedi.


Arınç, CHP Bursa İl Başkanlığı'na tekrar seçilen Gürhan Akdoğan'ı da tebrik ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi. Arınç 12 Haziran seçimlerinde Bursa medyasına da teşekkür ederek, çok güçlü olan medyanın manipülasyonlardan uzak bir şekilde çalışmasından ötürü takdirini ifade etti. Bursaspor'un Avrupa kupası maçının TRT ekranlarından verilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu da ifade eden Arınç, Ankara'ya dönüşünde TRT yönetiminden maçın yayınlanmamasının gerekçesini soracağını sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa'nın sanayileşmeyle yoğun göç alan bir şehir olması sebebiyle sosyal yaşantısının bir takım sıkıntılara uğramış olabileceğini, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir yönetim anlayışını belirttiklerini ifade etti. Sorunların çözülebilmesi noktasında devlet bütçesi yanında hayırseverlerin katkılarının da önem taşıdığını söyleyen Harput, "Hayırseverlerin katkıları 160 milyon TL'yi aşmıştır ki, bu çok önemli bir rakamdır. Bursa'nın bundan sonra turizm
sektörünü lokomotif sektör haline getirip, sanayide de nitelikli üretimi ön plana çıkarmanın gerektiğini düşünüyoruz. Tarımda da bilimsel yöntemler ön plana çıkartılarak, üretimi arttırmamız gerekmektedir. Bursa'nın bir başka ihtiyacı da ulaşım sorunlarının çözülmesidir. Ankara-Bursa-İzmir otoyolu ve yapılacak olan hızlı trenin yanı sıra havayolu da çok yakın zamanda devreye girecektir. Önümüzdeki dönemde tüm bu ulaşım projeleri hayata geçirilerek, basınımızla paylaşacağız. Uludağ ve termal turizmin
çalışmalarına hız vermek ana gündemimizi oluşturacak. 2023'te 5 milyon turisti hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uludağ'ı Başbakanımızın dediği gibi Türkiye'nin Davos'u haline getirmek için çalışacağız. 2026'de Uludağ'da niçin bir kış olimpiyatı yapılmasın. Kendimizi bu konuya odaklamalıyız. Bir Arap turist 6 Batılı ülkeli turistin bıraktığını bırakıyor, kimseyi ayırmamalıyız. Turist, Arap ya da Batılı diye ayrılmaz" dedi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa'ya yapılacak her türlü hizmete katkı sağlayacaklarını belirterek, "Bursa milletvekilleri olarak geçmişte muhalefet olarak Bakanımız Faruk Çelik'e ricada bulunduk. 2-3 ayda bir bir araya gelelim ve sorunları tartışalım ama bir araya gelmek nasip olmadı. İl başkanlarımız daha çok bir araya gelerek, Bursa'nın sorunlarını tartıştılar. Dilerim bundan sonra bir araya gelebiliriz. Diğer bir konu olan hızlı tren hattının Yenişehir'e kadar ihale edilmesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Keşke Bilecik hattı ihaleye çıkılsaydı. Böylece Ankara'ya bağlanmamız daha kısa sürmüş olurdu. Bursa 22 katrilyon vergi tahakkuk etti, ancak genel bütçeden gelen paraya bakarsanız yüzde 3'ü geçemedi. Bursa, İl Genel Meclisi'nin aldığı bütçeyle hizmet aldı diyebiliriz" diye konuştu.


CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de, Arap aleminde esen demokrasi rüzgarının Türkiye'de de esmesi gerektiğini söyleyerek, "Anayasa'nın demokratik olması için birlikte çalışmalıyız. Biz tüm özgürlüklerden yana samimiyiz. TSK'nın Savunma Bakanlığı'na bağlanması konusundaki açıklamalarda samimiyiz. Tüm bu alanlarda katkı sağlamaya hazırız" dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72