Arınç: Bir köyde iki muhtar olmaz

"Başbakan Erdoğan'ın YAŞ'ta tek başına olmasının doğru"

Arınç: Bir köyde iki muhtar olmaz

"Başbakan Erdoğan'ın YAŞ'ta tek başına olmasının doğru"

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Arınç: Bir köyde iki muhtar olmaz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın YAŞ'ta tek başına olmasının doğru olduğunu söyledi. Arınç, “Bir köyde iki muhtar olmaz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nden emekliliğini isteyen Hilmi Bengi'nin, görevini Kemal Öztürk'e devrettiği törene katılmak üzere bulunduğu Anadolu Ajansı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında başkan sıfatıyla tek başına oturmasının çok yazılıp çizildiğini, bunu hayretle karşıladığını belirten Arınç, şunları söyledi:

 

''YAŞ'ın başkanı Sayın Başbakan'dır, kanunda böyle yazıyor. 'İyi ama bugüne kadar yanında Genelkurmay Başkanı da olurdu.' Doğru olan, başkanın tek başına başkanlık etmesidir.

Mesela Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarına ben katılıyorum. Teamüle bakarsanız, Anayasa'da da öyle yazıyor, MGK başkanı Sayın Cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda otururken yanında bir başkası bulunuyor mu? Mesela Sayın Başbakan 'ben de yanınızda durayım diyor mu' veya böyle bir görüntüye hiçbiriniz rastladı mı?

 

Bugüne kadar şu veya bu sebeple belki yanlış bir görüntü vardı, bugün bu görüntü olması gereken bir yerde kendisini gösteriyor. Bizim Anadolu'da bir tabir var, 'bir köyde iki muhtar olmaz' derler. Kanun kime başkanlık yetkisini ve imkanlarını vermişse toplantıya o başkanlık eder. Ben de şahsen bu toplantının başkanı olsam yanımda bir başkasının bulunmasını hoş karşılamam. Siz herhalde bu konuda daha hazımlısınız.

 

Şu anda Türkiye'de Yüksek Askeri Şura toplantısına kanun gereği başkanlık eden Sayın Başbakanımızın böyle bir toplantı düzeninde bulunmasını çok olağan, çok normal, çok doğru, çok haklı karşılamanız lazım.''

 

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirten Arınç, “Terörün çirkin yüzünü her gün lanetliyoruz” diye konuştu.

 

Suriye'de Ramazan ayında meydana gelen ölümlere de tepki gösteren Bülent Arınç, “Hama'da yaşananlar tam bir zulümdür. Yanlış yapan bizim dostumuz olamaz. Siz zulmediyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz bir an önce bu zulmü durdurun” dedi.

 

Albay Dursun Çiçek'in “İrtica ile Mücadele belgesi sahte, internet andıcı gerçek” sözlerini de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Arınç, “İnternet andıcı gerçektir sözünü mahkeme değerlendiririr” dedi.

Kaynak: ntvmsnbc

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72