Arınç: BDP'liler pişmanlık içinde

Bülent Arınç Tuğluk'un ifadelerini değerlendirdi

Arınç: BDP'liler pişmanlık içinde

Bülent Arınç Tuğluk'un ifadelerini değerlendirdi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Arınç: BDP'liler pişmanlık içinde

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüzü Bülent Arınç, BDP'li Aysel Tuğluk'un "Demokratik özerklik açıklamasını keşke o gün yapmasaydık" ifadesini değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüzü Bülent Arınç, BDP'li Aysel Tuğluk'un "Demokratik özerklik açıklamasını keşke o gün yapmasaydık" şeklindeki açıklamasını da değerlendirerek, "En kısa sürede meclise girerek ant içeceğiz ve yasama çalışmalarına bizde katkı vereceğiz, demeleri lazım. Geçen zaman içerisinde BDP içerisinde toplum içerisinde de bu yanlışlıklar çok daha göze batmaya başladı. Umarım ki yaptıkları hatalardan dönebilecek ve Türkiye'de demokrasinin bütün sorunlara çare olabileceğini kabul edebilecek bir noktaya gelebilirler" dedi.

Arınç, tatilini geçirdiği Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde basın mensuplarıyla buluştu. Arınç, gazetecilere gündemi değerlendirdi.

Arınç'a, BDP'li Aysel Tuğluk'un "Demokratik özerklik açıklamasını keşke 13 askerin şehit olduğu gün yapmasaydık" şeklinde sözleri hatırlatıldı. Arınç, "Keşkeler ve yahut da pişmanlıkları dile getirmek yerine "biz artık madem ki milletvekiliyiz, bizi halk seçti. Bizim için siyaset yapmamızın yasama çalışmalarına katılmamızın tek meşru organının Türkiye Büyük Millet Meclisi olacağına inanıyoruz. En kısa sürede meclise girerek ant içeceğiz ve yasama çalışmalarına bizde katkı vereceğiz" demeleri lazım. Bir pişmanlık içindeler. Ama bu açıklamayı bütün dünyaya ve Türkiye'ye ilan etmek yanlışlıkların en büyüdüğüdür" dedi.

Yasal zemini olmayan bir kuruluşun, "demokratik özerlik" çıkışının her açıdan garabet olduğunu savunan Arınç, "Türkiye'yi büyük ölçüde yaralayan herkesin içini kanatan 13 askerimizin şehit olduğu günde eş zamanlı böyle bir açıklamanın yapılmasının çok yanlış olduğunu kendileri de gördüler. Bence bu keşkeleri veyahut da pişmanlıkları dile getirmek yerine Meclise girip ant içmeliler. "Bugüne kadar olan açıklamaların geçersiz olduğunu düşünüyoruz, yasal zeminde ve parlamentoda özgürlüğümüzü, fikir ve ifade özgürlüğümüzü en güzel şekilde ifade edeceğimize karar verdik" demelerine ihtiyaç var. Geçen zamanda BDP içerisinde ve toplum içersinde de bu yanlışlıklar çok daha göze batmaya başladı. Umarım ki yaptıkları hatalardan dönebilecek ve Türkiye'de demokrasinin bütün sorunlara çare olabileceğini kabul edebilecek bir noktaya gelebilirler" dedi. 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72